Sváteční česnečka
Potřebné ingredience
1 l hovězího vývaru ( z kostí ),,asi 4 stroužky česneku ( podle chuti ),8 dkg toustové šunky,8 dkg eidamu,pepř,sůl,majoránku,2 krajíčky chleba ,sádlo na osmažení chleba,zelená petrželka
Postup přípravy
Chleba nakrájíme na malé kostičky a osmažíme do zlatova.Do vývaru přidáme utřený česnek,nasypeme drcenou majoránku,dochutíme solí a pepřem,přidáme nasekanou zelenou petrželku…
Křupavé tyčinky
Potřebné ingredience
300 - 330g sodovky, 400g hladké mouky, 100g kukuřičné hladké mouky, 40g olivového oleje, asi 10g soli, popřípadě nějaké koření do těsta
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli v chladu odpočívat. Na pomoučené ploše vyválíme co nejtenčí plát, nakrájíme na tyčinky a vyskládáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě…
Mazanec
Potřebné ingredience
100g másla (rozpuštěného a vychladlého), 30g droždí, 3 žloutky, 50g třtinového cukru, 150g mléka, 375g hladké mouky, sůl, mandel, rozinky v rumu, citrónová kůra, vejce na potření
Postup přípravy
Z části mléka, droždí, lžičky cukru a lžičky mouky uděláme kvásek, mouku smícháme se solí a citrónovou kůrou. Do vzešlého kvásku přidáme zbytek mléka, žloutky, máslo a cukr,…
Obrácený jablečný koláč s karamelem-podle APETITA
Potřebné ingredience
těsto: 175g změklého másla/ 100g třtinový cukr/ 200g salko karamel(dala jsem celou plechovku)/ 1lžička vanilkový extrakt/ 2 vejce/100g mletých mandlí/175g hladké mouky+2 lžičky prdopeč/ na karamel:220g cukr krupice+2 lžíce vody / 3-4 jablka-oloupaná a nakrájená na 1cm plátky /šlehačka
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180´C. Připravíme karamel: rozpustíme cukr s vodou a mícháme, dokud nedostaneme jantarovou barvu.(Nakonec můžeme ještě vmíchat trochu másla) Poté horký…
Borůvkové řezy s mascarpone krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání, 2 PL cukru moučka, asi 4 PL borůvek z kompotu. Poleva: 1 čiré dortové želé, 100 ml borůvkové šťávy, 150 ml vody.
Postup přípravy
Ještě jeden borůvkový zákusek.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem…
***PIANO - KLAVÍR - KŘÍDLO***
Potřebné ingredience
čokoládový korpus + pařížská šlehačka ..promazáno višnovým frutafilem...potaženo Smartflex velvet mandle
***TROLLS***
Potřebné ingredience
světlý korpus + tvarohovo-šlehačkový krém + broskve ...potaženo Smartflex velvet-mandle
Doktorka Plyšáková
Potřebné ingredience
Světlý korpus, mascarpone + jahody, K2+WI, váha 3,6kg