Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Ovoce a čokoláda....to milujem

Ovoce a čokoláda....to milujem

Potřebné ingredience

Piškot,krém mascarpon,uvnitř borůvky,ovoce +ganache

Postup přípravy

++

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dortová lízátka (cake pops) podle APETIT online.cz

Dortová lízátka (cake pops) podle APETIT online.cz

Potřebné ingredience

NA KORPUS 125 g změklého másla + na formu 1 lžička vanilkového extraktu 100 g krupicového cukru 2 vejce 250 g prosáté polohrubé mouky + na formu špetka soli 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva strouhaná kůra z 1 biocitronu 75 ml podmáslí NA GANACHE 200 g kvalitní bílé čokolády v peckách 100 ml 12% smetany na vaření

Postup přípravy

Příprava jídla

PŘIPRAVTE SI KORPUS

1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm důkladně vymažte máslem, vyložte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojbarevné tvarohové řezy

Dvojbarevné tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Tmavé těsto: 300 g hladké mouky, 160 g cukru moučka, 170 g hery, 3 PL kakaa, 2-3 PL zakysané smetany, 1 lžička prášku do pečiva. Světlé těsto: 150 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g hery, 1 PL zakysané smetany, ½ lžičky prášku do pečiva. Náplň: 500 g tučného tvarohu v alobalu, 1 kelímek zakysané smetany (a ještě zbytek, co nešel do těsta), cukr moučka dle chuti, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 vejce. Dále: povidla nebo marmeláda, 200 g bílé čokolády, kousek 100% tuku, zdobení.

Postup přípravy

Další z tvarohových receptů, který jsem našla na internetu a vyzkoušela.

Na vále vypracujeme postupně obě těsta, tmavé těsto rozpůlíme a všechny 3 bochánky zabalené v…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty-toprecepty.cz

Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty-toprecepty…

Potřebné ingredience

400 g kuřecích prsou, 1 lžička oleje - 5 g, 100 g mrkve, 50 g petržele, 40 g celeru, 35 g cibule, 200 g pasírovaných loupaných rajčat - steri,l sů,l tymián nebo divoké koření, bobkový list, pepř, nové koření 10 g, hladké mouky - 10 g, 100 polotučného mléka, na doslazení trošku přírodního sladidla ze stévie

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme na drobno - drť.

Kuřecí prsa si nakrájíme buď na nudličky, ale spíš…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
rychlá tvarohová buchta  s povidly , hrnková/příprava max. 10 min/- chutná jako hanácké koláče, je šťavnatá,,mokrá", výborná

rychlá tvarohová buchta s povidly , hrnková/příprava…

Potřebné ingredience

1. těsto- 2HR- hl- mouky, 1HR- cukru krystal/krupice/ 1HR mléko v pokojové teplotě 1/2 HR oleje 2celá vejce 1PRDOPEČ Tvarohová náplň: 2 tvarohy vanička 1HR cukru krystal/krupice/ 1 vanilk. cukr 1 vanilkový puding 2celá vejce 3/4 HR mléka dále: 1/2 HR povidel

Postup přípravy

1. těsto- vše smíchat v míse. Ve druhé míse si nachystáme tvarohovou náplň opět vše smícháme dohromady.
Na plech dáme pečící papír- na něj nalijeme 1/2 přichystaného těsta č. 1…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Halušky se slaninou a nivou

Halušky se slaninou a nivou

Potřebné ingredience

Halušky: 1 kg syrových brambor, cca 30 dkg pol. mouky, 1 vejce, sů,l dále asi 15-20 dkg anglické slaniny na plátky, 10 dkg Nivy, sádlo, restovaná cibule, pepř

Postup přípravy

Brambory nastrouháme nebo umixujeme, vodu slijeme, přidáme vejce, sůl, mouku. Uvaříme halušky.
Slaninu nakrájíme na nudličky, orestujeme na suché pánvi, pak přidáme kousek…

Zobrazit více...

Kategorie