Maková buchta - rychlá-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 dl (půl sklenky) oleje, 1 vejce, 1 prášek do pečiva..Maková náplň: 2 hrnky mletého máku, 2 hrnky mléka, 1 vanilkový cukr, 5 lžic cukru krupice, mletá skořice..Drobenka: 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku hrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 Hery nebo másla
Postup přípravy
Nejdříve mléko přivedeme skoro k varu, vsypeme do něj mletý mák a za stálého míchání vaříme 5-10 min.Do zhoustlé hmoty přisypeme cukry a skořici, pokud máte tak i mletý hřebíček a…
lososa pečeného v troubě-podle Jitky-rychlovka
Potřebné ingredience
Na 2 porce: asi 300 gramů lososa 1 citron olivový olej mořská sůl čerstvé bylinky nebo směs sušených.............Tip: Z bylinek bude vhodná petrželka, rozmarýn, kopr či bazalka. Můžete přidat i trošku česneku.
Postup přípravy
2. Všechny ingredience v míse smícháme a vytvoříme z nich marinádu. Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Přidáme do misy k marinádě, kterou do ryby ručně vetřeme.
3.…
Oříškové košíčky s krémem
Potřebné ingredience
Na košíčky : 100 g změklého másla, 120 g krupicového cukru, nejlépe hnědého, 100 g lískových oříšků( můžou být i vlašské), jemně umletých, tuk na vymazání formiček Na krém: 250 g mascarpone, žervé nebo jemného tvarohu, citronovou šťávu, 3 lžíce práškového cukru
Postup přípravy
Těsto: vyšleháme máslo s cukrem do pěny a zašle hame na mleté ořechy. Těsto vyjde na 12 formiček cca 6 cm v průměru. Do každé formičky dáme tak lžíci těsta a pečeme dokud…
Pletené kaiserky (kváskové)
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 100 g pšeničného kvásku (60% hydratace = 60 g mouky + 40 g vody), 550 g pšeničné polohrubé mouky (možno část vyměnit za špaldovou), 140 ml vody, 140 ml mléka, 11 g soli (cca 2,5 lžičky), 7 g Sladěnky, 25 g másla; * NA POTŘENÍ: 1 rozšlehané vejce; * NA POSYP: různé druhy semínek, mák nebo hrubá sůl
Postup přípravy
1. den - ráno: rozkvasit kvásek
Smíchat 1 lžíci kvásku + vlažnou vodu + hladkou pšeničnou mouku a nechat kvasit cca 12 hodin.
1. den - večer: zpracování těsta