Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
PRO DĚDEČKA - VČELIČKY NA PLÁSTU

PRO DĚDEČKA - VČELIČKY NA PLÁSTU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS OŘECHOVÝ + CAPPUCCINOVO KÁVOVÝ
KRÉM č. 1: pařížský,
KRÉM č. 2: smetanovo mascarponový s tvarohem a zakysanou smetanou
1 plechovka velká zavařených broskví

Zobrazit více...
DORTY
K narodeninám

K narodeninám

Potřebné ingredience

xx

Postup přípravy

xx

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jednoduchá polévka z kyselého zelí

Jednoduchá polévka z kyselého zelí

Potřebné ingredience

BIO Rýžové chlebíčky s amarantemrn400 g kyselého zelírn1 litr zeleninového vývarurn4 menší bramboryrn1 lžíce vepřového sádlarn2 lžíce hnědé pohankyrn1 středně velká cibulern2 stroužky česnekurn1 lžička mleté papriky maďarského typurnSůl, mletý pepř dle potřebyrnLístky čerstvé majoránky na ozdobu

Postup přípravy

Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru. Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda. Po jejich vyjmutí na stejném sádle…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Pečený čaj

Pečený čaj

Potřebné ingredience

Ingredience Jablko    1 ks Pomeranč    1 ks Citron    3 plátek Borůvky     2 hrst Jahody    2 hrst Maliny    1 hrst Ostružiny    1 hrst Rybíz    1 hrst Třtinový cukr    100 gr Cukr krupice     100 gr Badyán celý    4 ks Skořice    4 lžička Anýz    3 lžička Hřebíček     6 ks Hluboký pekáč    1 ks Skleničky s víčky    8 ks

Postup přípravy

Chcete si nahodit tročku Vánoční atmosféry? Pokud ano, tak pečený čaj je to pravé! 
První věc je, předehřát troubu na 200°
Ingredience dáváme do hlubokého pekáče.
Umyjeme…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Záhorácký závitek

Záhorácký závitek

Potřebné ingredience

plátky vepřového masa cca po 100-150 g (krkovice, kýty, bůčku ...), kysané zelí, cibule, trochu anglické slaniny (nebo uzeného masa), kmín, sůl, černý pepř, česnek (čerstvý nebo sušený)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- plátky masa naklepat
- slaninu nakrájet na malé kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- zelí trochu vyždímat a překrájet

Maso po…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Lasagne

Lasagne

Potřebné ingredience

plátky lasagne (počet podle velikosti hrnce, aby bylo na 4 vrstvy), 500 g mletého hovězího masa, několik plátků anglické slaniny, 3 šalotky, 3 stroužky česneku, 150 g Mozarelly, 300 g tvrdého sýra (Gouda, Ementál...), 250 ml hovězího vývaru, malý rajský protlak, 500 ml Passaty, sůl, pepř, olej na orestování, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny: anglickou slaninu pokrájet na nudličky, šalotku pokrájet na drobno, česnek prolisovat, Mozarellu nakrájet na plátky, tvrdý sýr nastrouhat.

Na…

Zobrazit více...
DORTY
turistická

turistická

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DORTY
HC Verva Litvínov

HC Verva Litvínov

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, mražené maliny, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Listový závin a taštičky s mákem

Listový závin a taštičky s mákem

Potřebné ingredience

Listové těsto Náplň:10dkg ml.máku,250ml mléka, 6dkg cukru,1 lžička skořice,1 lžíce másla ,1 lžíce medu, rum dle chuti, vejce na potření

Postup přípravy

Mák,mléko,skořici a cukr dáme do kastrůlku a vaříme do zhoustnutí.Poté přidáme máslo,med a rum.Necháme vychladnout.Rozválíme těsto bud na závin nebo taštičky.Naplníme a zavineme…

Zobrazit více...

Kategorie