Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
jako bulharská sarma

jako bulharská sarma

Potřebné ingredience

½ sáčku sojové drti 2 cibule Zeleninový bujón ze zdravé výživy ¼ sáčku kyselého zelí 4 rajčata Rajčatová šťáva Kokosový olej+ olivový Vegetariánský nastrouhaný tvrdý sýr Sojakrém (pomazánka) Uvařený jeden balíček rýže Sojová omáčka Tamari Potravinářské droždí Tebi Trochu suché papriky Rostlinná smetana 2 čerstvé papriky

Postup přípravy

Osmažíme do žluta cibulku, smícháme s povařenou sojovou drtí se zeleninovým bujónem, přidáme postrouhaný veg. sýr, sojakrém, na kousky čerstvou papriku,uvařenou rýži. Ochutíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VĚNEČKY

VĚNEČKY

Potřebné ingredience

300g polohrubé mouky špetka soli 90g 100% tuk + 90g másla 600ml mléka 6 vajec Krém: 1/2 l mléka 250 g másla 200 g moučkového cukru 2 sáčky vanilkového pudinku lžíci rumu

Postup přípravy

VĚNEČKY
To je z jedné dávky asi 65 věnečků
Dáme vařit mléko s tukem a solí, jak začne vařit, tak přisypeme mouku a mícháme dokud se nám těsto neodlepuje od stěn hrnce asi…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Česnekové kousky

Česnekové kousky

Potřebné ingredience

250g hladké pšeničné mouky, 50g celozrnné pšeničné mouky, 1 lžička soli, cca 240g mléka, 20g droždí, 40g oleje. Náplň: 120g másla, 4 stroužky česneku, 2 žloutky, sůl, 50-70g strouhaného sýru

Postup přípravy

Zaděláme kynuté těsto, necháme asi hodinu kynout. Rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na plát, potřeme polovinou náplně, posypeme sýrem, zarolujeme a krájíme na trojúhelníky.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Koláč z kynutého (kvasnicového) těsta s aronií

Koláč z kynutého (kvasnicového) těsta s aronií

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky 12g droždí (kvasnic) 1 žloutek 35g práškového cukru (cukr moučka) 35g tuku (máslo, olej, rostlinný tuk, sádlo) 1,5 dl mléka 1/4 balíčku vanilkového cukru 1/4 ČL soli kůra z 1/2 citronu cca 400 g arónie cca 400g švestek 30g krystalový cukr

Postup přípravy

Do misky dáme kvasnice a rozmícháme je s 1 ČL cukru. Potom přidáme 2 PL mouky
a 2 PL vlahého mléka, promícháme a necháme vykynout. Do misy dáme mouku, přidáme
kvásek, teplé…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové kostky

Kokosové kostky

Potřebné ingredience

Korpus: 210-220g bílků (cca 7 vajec), sůl, 80g třtinového cukru, 100g špaldové mouky, 60g sekaných lískových ořechů, 80g rozpuštěného másla. Poleva: 4 ledové kaštany extra hořké, 100g kokosového oleje, 150g kakaového másla, 100g nepraženého kakaa, rum dle chuti. Na obalení kokos a moučkový třtinový cukr

Postup přípravy

Bílky se solí ušleháme, ke konci přidáme cukr a šleháme dohladka. Na nižší otáčky přilijeme máslo, zašleháme a nakonec mouku smíchanou s ořechy (jen krátce zašlehat). Natřeme na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

1kg hovězího masa (loupaná plec), 2 střední mrkve, 1 větší petržel, 1/2 středního celeru, 1 menší jablko, 200ml červeného vína, 2-3 lžíce cukru, 4 lžíce octu, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, 500ml vývaru, 50g slaniny, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 šlehačka, citrónová šťáva, 1 lžíce brusinek

Postup přípravy

Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem. Na zbytku slaniny a másle maso orestujeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme na kousky zeleninu s kořením a kousky…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
MĚKKÁ PERNÍKOVÁ SRDÍČKA V ČOKOLÁDĚ

MĚKKÁ PERNÍKOVÁ SRDÍČKA V ČOKOLÁDĚ

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g másla, 2-3 PL medu, 1 celé vejce, 1 žloutek, 1 malá vrchovatá lžička sody, 2 malé lžičky perníkového koření, 1 PL rumu, 2 malé lžičky kakaa, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Na pracovní desce ze surovin vypracujeme hladké a tvárlivé těsto. Ideální je zaležené přes noc v ledničce.
Pak ho rozválíme, vykrájíme srdíčka, popřípadě jiné libovolné tvary a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Opravdu vynikající mocca cukroví

Opravdu vynikající mocca cukroví

Potřebné ingredience

Těsto: 370g hl. mouky, 200g másla, 180g cukru, 20g mleté kávy, 1 vejce. Krém: 100g másla, 60g cukru, mletá káva, trochu rumu (nemusí být). Poleva: 100g cukru, 1 lžíce horké kávy, 1 bílek.

Postup přípravy

Nejlepší mocca cukroví, jaké jsem kdy jedla. Uděláme těsto, vyválíme a vykrajujeme požadované tvary. Upečeme. Připravíme si krém a ním slepujeme jednotlivé tvary k sobě. Nakonec…

Zobrazit více...
DORTY
DONUT

DONUT

Potřebné ingredience

Piškotový korpus upečený ve větší kulaté formě, krém z Vanilmixu, Darinka malinová - džem, marcipán a čokoládové zdobení.

Postup přípravy

Po vystydnutí korpusu v prostředku se vykrojí otvor , pak proříznout, promáznout džemem a krémem ( 2 x opakovat ) krémem dotvarovat tvar donutu a nechat ztuhnout v lednici.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Lepší bramborové knedlíky jste nejedli

Lepší bramborové knedlíky jste nejedli

Potřebné ingredience

Ingredience: Na těsto: 100 g krupice 700 g brambor – vařených ve slupce den předem 2 vejce 150 g hrubé mouky 80 g najemno umleté ​​strouhanky náplň: 250 g slaniny nebo uzeného masa 1 velkou cibuli Olej na osmažení

Postup přípravy

postup:

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sypké přísady a rozšlehaná vejce. Vypracujeme jednotné těsto, které nelepí.

Těsto přendáme na…

Zobrazit více...

Kategorie