jako bulharská sarma
Potřebné ingredience
½ sáčku sojové drti 2 cibule Zeleninový bujón ze zdravé výživy ¼ sáčku kyselého zelí 4 rajčata Rajčatová šťáva Kokosový olej+ olivový Vegetariánský nastrouhaný tvrdý sýr Sojakrém (pomazánka) Uvařený jeden balíček rýže Sojová omáčka Tamari Potravinářské droždí Tebi Trochu suché papriky Rostlinná smetana 2 čerstvé papriky
Postup přípravy
Osmažíme do žluta cibulku, smícháme s povařenou sojovou drtí se zeleninovým bujónem, přidáme postrouhaný veg. sýr, sojakrém, na kousky čerstvou papriku,uvařenou rýži. Ochutíme…
VĚNEČKY
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky špetka soli 90g 100% tuk + 90g másla 600ml mléka 6 vajec Krém: 1/2 l mléka 250 g másla 200 g moučkového cukru 2 sáčky vanilkového pudinku lžíci rumu
Postup přípravy
VĚNEČKY
To je z jedné dávky asi 65 věnečků
Dáme vařit mléko s tukem a solí, jak začne vařit, tak přisypeme mouku a mícháme dokud se nám těsto neodlepuje od stěn hrnce asi…
Česnekové kousky
Potřebné ingredience
250g hladké pšeničné mouky, 50g celozrnné pšeničné mouky, 1 lžička soli, cca 240g mléka, 20g droždí, 40g oleje. Náplň: 120g másla, 4 stroužky česneku, 2 žloutky, sůl, 50-70g strouhaného sýru
Postup přípravy
Zaděláme kynuté těsto, necháme asi hodinu kynout. Rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na plát, potřeme polovinou náplně, posypeme sýrem, zarolujeme a krájíme na trojúhelníky.…
Koláč z kynutého (kvasnicového) těsta s aronií
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky 12g droždí (kvasnic) 1 žloutek 35g práškového cukru (cukr moučka) 35g tuku (máslo, olej, rostlinný tuk, sádlo) 1,5 dl mléka 1/4 balíčku vanilkového cukru 1/4 ČL soli kůra z 1/2 citronu cca 400 g arónie cca 400g švestek 30g krystalový cukr
Postup přípravy
Do misky dáme kvasnice a rozmícháme je s 1 ČL cukru. Potom přidáme 2 PL mouky
a 2 PL vlahého mléka, promícháme a necháme vykynout. Do misy dáme mouku, přidáme
kvásek, teplé…
Kokosové kostky
Potřebné ingredience
Korpus: 210-220g bílků (cca 7 vajec), sůl, 80g třtinového cukru, 100g špaldové mouky, 60g sekaných lískových ořechů, 80g rozpuštěného másla. Poleva: 4 ledové kaštany extra hořké, 100g kokosového oleje, 150g kakaového másla, 100g nepraženého kakaa, rum dle chuti. Na obalení kokos a moučkový třtinový cukr
Postup přípravy
Bílky se solí ušleháme, ke konci přidáme cukr a šleháme dohladka. Na nižší otáčky přilijeme máslo, zašleháme a nakonec mouku smíchanou s ořechy (jen krátce zašlehat). Natřeme na…
Svíčková na smetaně
Potřebné ingredience
1kg hovězího masa (loupaná plec), 2 střední mrkve, 1 větší petržel, 1/2 středního celeru, 1 menší jablko, 200ml červeného vína, 2-3 lžíce cukru, 4 lžíce octu, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, 500ml vývaru, 50g slaniny, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 šlehačka, citrónová šťáva, 1 lžíce brusinek
Postup přípravy
Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem. Na zbytku slaniny a másle maso orestujeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme na kousky zeleninu s kořením a kousky…
MĚKKÁ PERNÍKOVÁ SRDÍČKA V ČOKOLÁDĚ
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g másla, 2-3 PL medu, 1 celé vejce, 1 žloutek, 1 malá vrchovatá lžička sody, 2 malé lžičky perníkového koření, 1 PL rumu, 2 malé lžičky kakaa, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Na pracovní desce ze surovin vypracujeme hladké a tvárlivé těsto. Ideální je zaležené přes noc v ledničce.
Pak ho rozválíme, vykrájíme srdíčka, popřípadě jiné libovolné tvary a…
Opravdu vynikající mocca cukroví
Potřebné ingredience
Těsto: 370g hl. mouky, 200g másla, 180g cukru, 20g mleté kávy, 1 vejce. Krém: 100g másla, 60g cukru, mletá káva, trochu rumu (nemusí být). Poleva: 100g cukru, 1 lžíce horké kávy, 1 bílek.
Postup přípravy
Nejlepší mocca cukroví, jaké jsem kdy jedla. Uděláme těsto, vyválíme a vykrajujeme požadované tvary. Upečeme. Připravíme si krém a ním slepujeme jednotlivé tvary k sobě. Nakonec…
DONUT
Potřebné ingredience
Piškotový korpus upečený ve větší kulaté formě, krém z Vanilmixu, Darinka malinová - džem, marcipán a čokoládové zdobení.
Postup přípravy
Po vystydnutí korpusu v prostředku se vykrojí otvor , pak proříznout, promáznout džemem a krémem ( 2 x opakovat ) krémem dotvarovat tvar donutu a nechat ztuhnout v lednici.…
Lepší bramborové knedlíky jste nejedli
Potřebné ingredience
Ingredience: Na těsto: 100 g krupice 700 g brambor – vařených ve slupce den předem 2 vejce 150 g hrubé mouky 80 g najemno umleté strouhanky náplň: 250 g slaniny nebo uzeného masa 1 velkou cibuli Olej na osmažení
Postup přípravy
postup:
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sypké přísady a rozšlehaná vejce. Vypracujeme jednotné těsto, které nelepí.
Těsto přendáme na…