**Vynikající ovesná kaše - nejen pro děti :-)**
Potřebné ingredience
Na 1 porci potřebujeme: *50g jemných ovesných vloček* *100ml vody* *200 ml mléka (používám plnotučné)* *špetka soli* *třtinový cukr,nebo med* *kousek másla* *libovolné ovoce na ozdobu* *hustá zakysaná smetana + 1 vanilkový cukr*
Postup přípravy
1) Ovesné vločky namočíme do vody aspoň na hodinu (nejlépe ale přes noc). Nabobtnalé ovesné vločky vaříme v mléce, se špetkou soli a lžící cukru za stálého míchání do zhoustnutí.…
LETNÍ LIMETKOVÝ KOLÁČ - osvěžující sladko-kyselá chuť…
Potřebné ingredience
KORPUS: 250g bezlepkových nejlépe máslových sušenek(dám ty, co mám doma viz.foto) a cca.80g másla NÁPLŇ: 150g másla, 130g třtinového cukru, 4 limetky(nejlépe s chemicky neošetřenou kůrou), 5 žloutků+1-2 celé vejce(podle velikosti a podle toho, kolik jich zrovna mám doma:-) VRCHNÍ VRSTVA: 5 bílků a 75g bílého cukru krystal
Postup přípravy
V kuchyňském robotu rozdrtit sušenky, rozehřát máslo a smíchat se sušenkovou drtí(pokud nemáte máslové sušenky, ale nějaké sušší, tak přidat víc másla), směs nasypat a dobře…
Cigerety Camel
Potřebné ingredience
Tvarohová šlehačka,světlý korpus,domácí potahovka,
Zelna polevka ze Slovenska
Potřebné ingredience
Pulka hlavkoveho zeli,veprova zebirka,sul,kmin,troska papriky,rajsky protlak,brambory
Postup přípravy
Dame varit veprove kosti s masem,kdyz se uvari pridame pokrajene zeli,sul,kmin,papriku,brambory a nechame varit..Po uvareni zahustime a pridame rajsky protlak.Dochutime octem a…
Koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
těsto: 1/2kg polohr.mouky 20dkg cukru moučky 20dkg hery 2 vejce 1 kypřící prášek tvarohová náplň: 1/2kg měkkého tvarohu 20 dkg cukru moučka 1 dcl oleje (míň) 1 lžíce rumu 1 vanilkový puding 1/2l mléka 2 vejce rozinky
Postup přípravy
Těsto rozprostřít na vyšší plech, zvednout okraje, na to nalijeme tvarohovou náplň - je dost tekutá, ale ztuhne při pečení.
Péci při asi 150-200 stupních, až jsou okraje růžové…
Kotlety s česnekovou omáčkou
Potřebné ingredience
2 vepř.kotelty,sůl,pepř,olej,zelená petrželka Česneková omáčka: 5 stroužků česneku,250 ml smetany,10g hl.mouky,šťáva z půl citronu,sůl
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,nařízneme okraje,osolíme,opepříme a opékáme na oleji z obu stran asi 10 minut.Po upečení maso vyndáme a uchováme v teple.Do výpeku po kotletách přidáme…