Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Svatební dorty

Svatební dorty

Potřebné ingredience

potah smartflex velvet

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřové kotlety bez kosti 500 g bramborových noků 1 cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce hrubozrnné hořčice lístky ze dvou snítek tymiánu 1 smetana ke šlehání 100 g goudy 50 g parmezánu sůl mletý čerstvý pepř slunečnicový olej

Postup přípravy

V pánvi opečeme proužky cibule, plátky česneku a kousky masa dozlatova. Mírně osolíme a opepříme.
Opečenou směs přendáme do zapékací nádoby.
Noky uvaříme podle návodu na…

Zobrazit více...
DORTY
Kačenky na vodě

Kačenky na vodě

Potřebné ingredience

Světlý piškotový korpus, jahodová marmeláda, máslovopudinkový krém vanilkový na mantinely a "vodu", náplň z tvarohu, šlehačky, zakysané smetany a vanilkového Olé pudinku bez vaření, proloženo banány, mléčný marcipán, cukrářské piškoty.

BEZMASÁ JÍDLA
**Omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat**

**Omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat**

Potřebné ingredience

*zralá rajčátka sladší chuti (tak cca 9 větších) *1ks větší cibule* *1ks stroužek česneku (větší)* *oregano* *sůl* *pepř (čerstvě mletý)* *vegeta bez glutamanu* *olivový olej (vynikající je i olej ze sušených rajčat)* *rajčatový protlak (nejlépe v tubě např.bio z dm-drogerie)* *parmazán* *čerstvá bazalka na ozdobu* *těstoviny* *pokud bude třeba malinko třtinového cukru*

Postup přípravy

**Suroviny použité v receptu vystačí zhruba na 4 porce**

1) Rajčata si spaříme v míse vřelou vodou a necháme cca 15min. stát, potom je oloupeme, nakrájíme na drobné…

Zobrazit více...
DORTY
Jubilejní

Jubilejní

Potřebné ingredience

Dort byl určen pro mou "zlatou" neteřinku Renatku k jejímu životnímu jubileu. Čokoládový korpus plněný čokoládovým krémem a zdobený čokoládovými kuličkami

Postup přípravy

Boky dortu zdobeny destičkami z bílé čokolády.

Zobrazit více...
DORTY
S medvídkem

S medvídkem

Potřebné ingredience

Opět korpus mramorový, plněný pařížskou šlehačkou. Marcipán mléčný

Postup přípravy

... a skoro stejný jako předešlý miminkovský, ale taková byla objednávka....

Zobrazit více...
DORTY
Miminkovský

Miminkovský

Potřebné ingredience

Korpus mramorový, krém pařížská šlehačka.

Postup přípravy

Marcipánové figurky i celé zdobení je z mléčného marcipánu

Zobrazit více...
DORTY
Srdce,beruška,uklízečka

Srdce,beruška,uklízečka

Potřebné ingredience

stále stejné

Postup přípravy

.....

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety Carbonara - rychlé, jednoduché,letní jídlo

Špagety Carbonara - rychlé, jednoduché,letní jídlo

Potřebné ingredience

špagety libová anglická (pancetta) tvrdý sýr parmazán + gouda (ideálně ovčí sýr a parmazán) vejce (1 vejce na 1 porci) máslo česnek sůl, pepř

Postup přípravy

1) dejte vařit špagety - sůl,olej
2) nakrájejte slaninu na kostičky a na kousíčku másla vypečte na silnostěnné pánvi
3) přidejte česnek na drobno nasekaný
4) rozšlehejte…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Květákový salát-výborná ,lehká večeře

Květákový salát-výborná ,lehká večeře

Potřebné ingredience

Menší květák,2 vařená vejce natvrdo,jarní cibulka,sůl,bílý pepř,3 lžíce olivového oleje,asi 2 lžíce jablečného octa,cukr

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky a povaříme asi 15 minut do měkka-scedíme a necháme vychladnout.Vařené vejce a cibulku pokrájíme ,dáme ke květáku,osolíme,opepříme.Smícháme olej,cukr a…

Zobrazit více...

Kategorie