Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
UZENÉ KOLENO NA ZELÍ v PH

UZENÉ KOLENO NA ZELÍ v PH

Potřebné ingredience

Uzené koleno bez kosti, 1sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí, KL cukru, sůl,..

Postup přípravy

Na dno dám vysypu 1 nebo 2 sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí které sliji od vody pocukruji KL cukru. Na zelí položím uzené koleno okořením, sůl, kmín. Zapnu PH na low 8 hodin a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
ZÉLOVÁ POLÉVKA z PH

ZÉLOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

1 cibule, klobása nebo salám,smetana, zelí ve skenici, mrkev,brambory, vejce, sůl, pepř, podravka,bobkový list, nové koření ...

Postup přípravy

Na cibulce osmažím cibulku vložím na to klobásku trochu osmahnu a zapnu PH a dám tam všechny suroviny a loudám 3 - 4 hod. na 2 high. Půl hodiny před komcem zahustím přidám…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
PÓRKOVÁ POLÉVKA z PH

PÓRKOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

1 pórek,3 lžíce másla,1 smetana 33%,pepř, sůl,2- 3 brambory,1 mrkev

Postup přípravy

Na lžíci másla osmahneme nakrájený pórek, mrkev a na konec brambory.Podlijeme vodou a loudám 3 hod. hig.
Potom pórek rozmixujeme dáme smetanu zahustíme jíškou dle potřeby…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
BROKOLICOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z PH

BROKOLICOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

1 lžíce másla 1 kostka bujónu nebo vývaru 1 lžíce jíšky1 x 33% sladká smetana a trochu mléka sůl a pepř podle chuti 3/4 l vody1 brokolice menší asi 200g 1 mrkev 3 brambory

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku,mrkev přilijeme vodu, přidáme na růžičky nakrájenou brokolici, vodu osolíme, opepříme, přidáme brambory a dáme do PH na 4 hod. Hig. Potom vše rozmixujeme,…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA ČERNÉM PIVU v PH

VEPŘOVÉ NA ČERNÉM PIVU v PH

Potřebné ingredience

Maso,cibulu,bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, kečup, hořčici a černé pivo

Postup přípravy

Cibulku usmažím zatáhnu na ní maso přidám bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, kečup, hořčici a podlévám chvilku pivem černým. Potom vložím do PH na high na 4,5 hodiny. Půl…

Zobrazit více...
DORTY
Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným marcipánem

Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným…

Potřebné ingredience

Korpus: 10 vajec * 10 lžic cukru * 5 lžic oleje * 11 lžic polohrubé mouky * 1 lžička prášku do pečiva * kůra z citronu krém: 3 vanilkové pudinky * 750 ml mléka * 3 lžíce cukru * 3 vanilkové cukry * 1,5 másla * 180 g hery máslové (nebo stelly) * rum - meruňková marmeláda s trochou rumu a promazání - na potah marcipán bez dřiny od Zdenky R., je tady v receptech (750 g moučkového cukru* 375 g sušeného mléka * 3 lžíce kukuřičného sirupu * 1,5 lžíce mandlového aroma * 4 lžíce oleje * 4 lžíce vody)

Postup přípravy

korpus: bílky ušleháme s trochou soli téměř dotuha, zašleháme 5 lžic cukru, poté po jednom přidat žloutky a dalších 5 lžic cukru (dělám ručním šlehačem ve velké kovové míse).…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vločkový koláč s kakaovou polevou

Vločkový koláč s kakaovou polevou

Potřebné ingredience

2 malá vejce, 50gkokosu, 20g olivového oleje, 250g kefíru, 15-20g datlového sirupu, 1/2 PP, 100g ovesné mouky (mletých vloček), 70g špaldové hladké mouky. Poleva: 40g másla, 1 a 1/2 lžíce kakaa, 30g datlového sirupu, rumová tresť. Kokos na posypání.

Postup přípravy

Kefír, olej, sirup a vejce smícháme, přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto. Upečeme v menším pekáčku, ještě teplé propícháme a potřeme polevou. Na polevu necháme ingredience…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová bramborová

Krémová bramborová

Potřebné ingredience

1 malá mrkev, kousek celeru, 2 velké brambory, 3/4 - 1 l vývaru, 1 stroužek česneku, lžíce majoránky, sůl, pepř, asi 50ml šlehačky, rýžový olej

Postup přípravy

Na oleji orestujeme mrkev a celer, přidáme brambory. Zalijeme vývarem, přidáme koření a osolíme. vaříme doměkka. Nakonec rozmixujeme a přilijeme šlehačku.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s lahůdkovým droždím

Polévka s lahůdkovým droždím

Potřebné ingredience

mrkev, petržel, řapíkatý celer, cuketa, asi 1 l vývaru, růžičková kapusta, velká hrst rýže, hrst kukuřice, sůl, 2 - 3 lžíce lahůdkového droždí, naklíčená čočka k podávání

Postup přípravy

Ve vývaru začneme vařit mrkev a petržel, po chvíli přidáme rýži a kapustu a nakonec kukuřici, celer a cuketu. Vaříme do změknutí, poté přidáme droždí. Na talíři posypeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečená zelenina na houbách s Tofu a veganským párkem  vegan

Zapečená zelenina na houbách s Tofu a veganským párkem…

Potřebné ingredience

Mražená mrkev s hráškem 3 vrhovaté lžíce hrášky (používá se na obalování) 6 žampiónů 2 cibule Česnekové Tofu 2 veganské párky ½ pomazánka sojakrém 1 lžíce sojová omáčka Tamari 1 lžíce kvasnice Tebi (ve zdravé výživě) Celá rostlinná smetana Sůl Voda 200 ml

Postup přípravy

Houby na tuku orestujeme, veganské párky nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme, tofu nakrájíme na kousky.
Ve vodě rozmícháme hrášku. Všechny ingredience jednoduše smícháme a…

Zobrazit více...

Kategorie