Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
pomazánka z červené řepy vegan

pomazánka z červené řepy vegan

Potřebné ingredience

2 střední červené řepy - drť z odšťavňování 1 švarková pomazánka vegan 1 stroužek česneku Sůl

Postup přípravy

Nechtěla jsem vyhodit drť z odšťavňovače z červené řepy, tak jsem ji 10 minut s troškou vody podusila, přidala švarkovou pomazánku, stroužek česneku a sůl.

z pomazánky jsem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč z ovesných vloček

Tvarohový koláč z ovesných vloček

Potřebné ingredience

Korpus: 180 g jemných ovesných vloček, 170 g celozrnné špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 150 g másla nebo Hery, ½ lžičky skořice, špetka soli. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu. Ovoce: 200 g drobného ovoce (zde mražené maliny a červený rybíz), 1 PL třtinového cukru.

Postup přípravy

Ze surovin na korpus uděláme drobenku, 1 hrst odložíme stranou, zbytek natlačíme do vymazané koláčové formy průměr 28 cm, uděláme širší okraje. Náplň prošleháme, nalijeme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Potřebné ingredience

220g vody, 20g olivového oleje, 1 lžička sladového extraktu, 310ghladké špaldové mouky, 100g hrubé mouky, 15g droždí, 7-8g soli. Náplň: 200g šunky, 150-200g strouhaného čedaru. Vejce na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout. Rozdělíme na 9 kousků, z každého rozválíme placku (příprava na rohlík) a naplníme šunkou a sýrem. Potřeme vejcem, dvakrát hluboko…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Králík se šlehačkou

Králík se šlehačkou

Potřebné ingredience

1 naporcovaný králík, sůl, 100g másla, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička papriky, 4-5 lžic plnotučné hořčice, 1-2 šlehačky

Postup přípravy

Králíka omyjeme, osolíme a zalijeme marinádou (rozpustíme máslo, přidáme koření a hořčici a metličkou prošleháme) a necháme do druhého dne odležet v lednici. Druhý den přilijeme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Čalamáda moc dobrá

Čalamáda moc dobrá

Potřebné ingredience

1x hlávka zeli 2x zelená paprika 2x červená paprika 2x žlutá paprika 3x cibule 5x mrkev 4 dcl octa 3 dcl oleje 40 dkg cukr krystal 14 dkg soli

Postup přípravy

Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

Zeleninu dejte do skleniček a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
SALÁMOVÁ POMAZÁNKA

SALÁMOVÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

500 g salám gothaj 6 ks vařená vejce 2 - 3 větší nakládané okurky 1 celé máslo kvalitní 2 - 3 KL hořčice plnotučné sůl, pepř a česnek sušený

Postup přípravy

Vše postrouhám na robotu a zamíchám a dochutím.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jemné, tvarohové knedlíčky-rychlé

Jemné, tvarohové knedlíčky-rychlé

Potřebné ingredience

2 tvarohy v alobalu, 2 vajíčka, 2 hrsti(větší)strouhanky, 2 lžíce bramborového prášku(bramb.knedlíky)

Postup přípravy

Vše smíchat a vařit 10min v osolené vodě. Cca 20ksrnPodmoučit polohr.moukou..rnKnedlíčky se nerozvařují a jsou krásně jemné.rnDobrou chuť.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cukrový koláč z kynutého těsta

Cukrový koláč z kynutého těsta

Potřebné ingredience

Těsto: 100 ml mléka, 15 g droždí, 1 lžička cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, ½ lžičky soli, 100 g másla, 2 vejce. Poleva: 50 g másla, 100 g cukru krupice, 200 ml 12% smetany.

Postup přípravy

Z vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme na teplém místě vykynout kvásek. V míse zaděláme mouku pokojové teploty, sůl, vejce, rozpuštěné vychladlé máslo a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
FAZOLOVÁ POLÉVKA z PH

FAZOLOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

Fazole sušené,hřiby suché, cibule, mrkev, klobáse nebo párek,brambory, smetena, mléko,citron, sůl, pepř, nové kořené, majoránka,hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Zpěním cibulku na to dám salám a vysypu uvařené fazole z tlakového hrnce které jsem vařila 40 minut aby byli mělké. Vše vložím do PH a loudám 2 hodiny pak dám smetanu s mlékem…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVKA  z PH

VEPŘOVKA z PH

Potřebné ingredience

2,60 kg masa 1,30 kg bůčku, 39 g soli špetka kmín mletý špetka muškátový oříšek PL 2 podravky 3,5dcl. vody.

Postup přípravy

Loudám přes noc 10 hodin na low. Potom šťouchadlem pomačkám a dám do skleniček. Polovinu jsem pomlela na masovém mlýnku a je výborná dobře se roztírá.
Sterilizuji 1 hodinu.

Zobrazit více...

Kategorie