Letní zelný salát
Potřebné ingredience
1 velká sklenice kysaného zelí,1 středně velká salátová okurka,1 červená paprika(kapie),10 dkg šunky,1 zakysaná smetana,sůl,pepř,cukr,pažitka
Postup přípravy
Zelí necháme okapat a trochu pokrájíme smícháme se zeleninou nakrájenou na nudličky,zrovna tak šunku, nasekanou pažitku..Smetanu ochutíme solí,pepřem a cukrem a vmícháme do…
Špalda na sladko
Potřebné ingredience
uvařená špalda v mírně slané vodě, máslo, med, ořechy, semínka, sušené fíky (nebo jiné sušené ovoce), ev. čerstvé ovoce
Postup přípravy
Uvařenou špaldu zalijeme trochou vody a necháme v ní prohřát. Přidáme nakrájené fíky, ořechy a semínka. Chvíli povaříme (téměř do odpaření tekutiny). Nakonec vmícháme med a máslo.…
Frittata
Potřebné ingredience
5 vajec, 100g šunky nebo slaniny, 60g čedaru, 30g parmazánu, 6 hnědých žampionů, 120g plnotučného mléka, šalvěj, sůl, pepř, přepuštěné máslo
Postup přípravy
Na másle orestujeme žampiony, přidáme šunku. Po chvíli nalijeme vaječnou směs (vejce, mléko, sůl, pepř, bylinky, kostičky sýrů), necháme asi minutu smažit, poté přendáme na trouby…
Povidla bez cukru
Potřebné ingredience
2 kg švestek, 60ml balzamika (tmavé nebo světlé), skořice, rum
Postup přípravy
Vypeckované švestky polijeme octem, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Poté pečeme na 230°C 1-2 hodiny (záleží jak jsou šťavnaté), poté teplotu snížíme a pečeme…
Japonský koláček ze tří ingrediencí
Potřebné ingredience
3 vejce 120g bílé čokolády 120g tvarohu
Postup přípravy
- oddělíme žloutky od bílků
- bílky vložíme na chvíli do chladu a poté vyšleháme na tuhý sníh
- čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s tvarohem
- vmícháme…
SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP
Potřebné ingredience
viz. postup
Postup přípravy
Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8) 1/4 lžičky…
Jednohubky
Potřebné ingredience
Pečivo, celer, gervais (nebo lucina nebo recky jogurt...), citron, sul, bily pepr, rajcata, cibulka, majoneza
Postup přípravy
Celerová pomazanka- uvaříme celer ( max 15 min), vychladly nastrouhat na jemno, osolit, opeprit, přidat trochu stavy z citronu, přidáme v lehké variantě jogurt, v obyčejné…
***SVATEBNÍ - krémový - levandulový***
Potřebné ingredience
všechna patra světlý korpus + šlehačkovo-tvarohový krém s mascarpone + ovoce
***SVATEBNÍ - postavičky***
Potřebné ingredience
spodní patro- ořechový korpus + karamelový krém .....prostřední patro - světlý korpus + šlehačkovo-tvarohový krém + mandarinky ......vrchní patro - mascarpone krém + jahodový dip ...potaženo Smartflexem + postavičky vyřezané ručně z černého Smartflexu