Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
LANGOŠE od sousedky

LANGOŠE od sousedky

Potřebné ingredience

600g mouka polohrubá ,300g brambor vařených/ nastrouhaných 20g soli 1 kostka kvasnic 4 dcl mléka

Postup přípravy

Uděláme těsto roztáhneme v placky a 1/2 hodiny necháme nakynout na vále. Rozdělím na 16 kousků. Usmažíme na pánvi a potřeme česnekovou vodou, dáme tatarku s kečupem a sýr

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
UZENÉ MASO s KAŠÍ A CIBULKOU

UZENÉ MASO s KAŠÍ A CIBULKOU

Potřebné ingredience

Uzené, cibulku, olivový olej, sůl na br. kaši

Postup přípravy

1/2 kg uzené rolky v celku dáme do pomaláčku v noci a loudáme 6 hodin na low můžete na High 3 hodiny a maso měkoučké. Žádné koření ani sůl nedávám. Podleji skleničkou vody a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehna v javorovém sirupu

Kuřecí stehna v javorovém sirupu

Potřebné ingredience

Umyté a rozpůlené brambory i se slupkou, 2 červené cibule nakrájené na osminky, 1 palice česneku rozdělená na stroužky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce javorového sirupu, 1 vrchovatá lžíce krémžské hořčice, 1 velká červená paprika pokrájená na kousky, 2 velké cukety (podélně rozkrojené a pokrájené na silné plátky), několik snítek čerstvého tymiánu, 4 kuřecí stehna (nebo kuřecí čtvrtky), sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1) Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory, cibuli a česnek kromě 2 stroužků promíchejte v pekáči s polovinou olivového oleje, osolte a opepřte.Pečte čtvrt hodiny.rnrn2)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Netradiční švestkový kynutý koláč s mákem

Netradiční švestkový kynutý koláč s mákem

Potřebné ingredience

těsto 400 g hladké mouky, 100 g másla, 150 ml mléka, půl kostky kvasnic (20 g, nebo 2 lžičky instantních), špetka soli, 60 g cukru, 1 vejce, 1 žloutek náplň: maková náplň+ 2 lžičky povidel švestky nakrájené na půlky

Postup přípravy

Připravíme klasické kynuté těsto, které po vykynutí vyválíme na obdelník, ten na délku prořízneme na 3 díly, každý díl pomažeme náplní a svineme do klobásy. Vzniklé 3 klobásy pak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
PAPRIKA S CIBULÍ ( na chlebíčky, obložené mísy )

PAPRIKA S CIBULÍ ( na chlebíčky, obložené mísy )

Potřebné ingredience

20 - 25 ks paprik, 5 - 6 cibulí dle velikosti. NA SVAŘENÍ : 1/2 l vody, 1/2 l octa, 10 dkg oleje, 20 dkg cukru, 1 lžička soli.

Postup přípravy

Papriky nakrájíme na proužky, cibuli také na proužky. Nejprve svaříme do varu nálev.........ochutnejte zda není potřeba ocet nebo cukr, prostě dle vaši chuti. Když začne nálev…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

250g vody, 1/2 droždí, 40g měkkého másla, 500g polohrubé mouky, 8g cukru, 10g soli. Vejce na potření, mák na posypání

Postup přípravy

Vodu smícháme s droždím a cukrem a necháme chvíli stát. Poté vypracujeme kynuté těsto e necháme zakryté kynout 1-2 hodiny, s tím, že po 30 min. překládáme a vytahujeme. Rozdělíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kávový cheesecake

Kávový cheesecake

Potřebné ingredience

120g kakaových sušenek, 30-50g másla, 90g mléka, 5g želatiny, 350g Philadelphie, 110g zakysané smetany, 30-50g cukru, mletá vanilka, 1/2 lžíce instantní kávy, 1 lžíce Cara, 1 šlehačka

Postup přípravy

Ze sušenek a másla vyrobíme korpus, namačkáme do formy a necháme ztuhnout v lednici. V mléce necháme chvíli nabobtnat želatinu, sýr a zakysanou smetanu smícháme s cukrem a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Baba ganuš

Baba ganuš

Potřebné ingredience

1 střední lilek, 2 stroužky česneku, 3 lžíce plnotučného jogurtu, 1 velká lžíce tahini, chilli dle chuti, citrónová šťáva, sůl, hladkolistá petrželka, opražená piniová semínka

Postup přípravy

Lilek rozpůlíme, osolíme a necháme chvíli stát. Poté vodu setřeme, potřeme olivovým olejem a dáme péct řeznou stranou na plech. Pečeme na 180°C asi 30-40min. (dužina je úplně…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Hummus

Hummus

Potřebné ingredience

125g suché cizrny, 1 velká lžíce tahini, 50g olivového oleje (+ navrch), 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, 1/2 lžičky mleté sladké papriky (+ na ozdobu), 1 stroužek česneku, trošku jedlé sody, sůl, ev. voda z cizrny

Postup přípravy

Cizrnu den předem namočíme a poté uvaříme ve slané vodě se sodou úplně doměkka (v papiňáku asi 15 - 20 min.). Scedíme a trochu vody necháme na doředění. Cizrnu necháme vychladnout…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g hovězích líček (cca 2 kusy) 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 500 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace 200 ml suchého červeného vína 5 ks kuliček nového koření 3 ks bobkové listy 1 ks velká cibule 3 lžíce rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat 3 lžíce sádla 1 lžíce třtinového cukru rozmarýn a tymián pepř sůl

Postup přípravy

Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
Maso vyjmeme a…

Zobrazit více...

Kategorie