Tvarohové těsto na ovocné knedlíky-rychlovka
Potřebné ingredience
500g měkkého tvarohu1,5 hrnku plolohrubé mouky1 žloutekšpetka soli
Postup přípravy
Ze všech přísad vypracujeme těsto,které se nelepí na ruce(podle potřeby můžeme přidat ještě mouku).Ukrajujeme kousky,které naplníme ovocem a vytvarujeme do knedlíků.Knedlíky…
Minutkový kuřecí guláš
Potřebné ingredience
0,5 kg masa bez kostí a kůže, 2 lžíce oleje, 1 cibule, lžička sladké papriky, pálivá paprika, pepř, sůl, 2 lžíce kečupu, 80g strouhaného sýra, malá plechovka hrášku.
Postup přípravy
Minutkový kuřecíguláš
0,5 kg masa bez kostí a kůže, 2 lžíce oleje, 1 cibule, lžička sladké papriky, pálivá paprika, pepř, sůl, 2 lžíce kečupu, 80g strouhaného sýra, malá…
Zeleninový salát s těstovinou
Potřebné ingredience
Těstoviny, rajčata, papriky, případně salátová okurka, cibule, pepř, sůl, majolka.
Postup přípravy
Zeleninový salát s těstovinou
Běžným způsobem si uvaříme těstoviny (kolínka, vřetena, mušle). Mezitím si nakrájíme rajčata, papriky, cibuli popřípadě i okurku na drobné…
Jahodový salát
Potřebné ingredience
200g zmrazených jahod, 1 lžíce pískového cukru, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 banán, citrónová šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka.
Postup přípravy
Jahodový salát
Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami,…
VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA OD BABIČKY
Potřebné ingredience
4 vejce uvařená na tvrdo, 10 dkg taveného sýra - bez příchuti nebo možno namíchat se šunkovým, polévková lžíce másla (Perla, Rama - prostě margarín), polévková lžíce plnotučné hořčice, libovolná uzenina, špetka soli, kdo chce i pepř
Postup přípravy
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky dáme do talíře a pořádně smícháme se sýry, máslem, hořčicí, solí a pepřem a nastrouhanou uzeninou (já dala 2 párečky Klausovky), kdo…
STAROČESKÁ LEPENICE-příloha i samostané jídlo :-)
Potřebné ingredience
brambory, kysané zelí, cibule, máslo, sůl a pepř
Postup přípravy
brambory oloupeme a povaříme jako by na kaši, ale né úplně rozvařit, slijeme je a do vařících brambor nakrájíme máslo a metličkou promícháme tak, aby z toho byla hustší kaše s…
Pstruh na bílém víně
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby - 4 ks (200-250g) pstruh, 20g sůl, 120g mrkev, 120g petržel (kořen), 120g houby, 120g pórek, 2g pepř celý, 2 ks bobkový list, citron 50g, 1 svazek petrželka, 2 dl bílé víno, 80g máslo, 2 dl smetana.
Postup přípravy
Pstruh na bílém víně
Z maďarské kuchyně - Rozříznout po délce pstruha a odstranit vnitřnosti. Řádně rybu omýt a zvenku i zevnitř nasolit. Mrkev, petržel, houby a pórek…
Filé na česneku
Potřebné ingredience
800g rybího filé, 6 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, mletý kmín, sůl.
Postup přípravy
Filé na česneku
Filé nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, potřeme utřeným česnekem a poprášíme moukou. Prudce osmahneme po obou stranách v rozpáleném oleji, podlijeme…
Pečená treska s bílou omáčkou
Potřebné ingredience
300-400g tresky (filé), olej na pečení, 1/4 l mléka, 1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené), 20g másla, 25g mouky, 100g čerstvých žampiónů, 1 lžíce kyselé smetany, mletý býlí pepř, muškátový oříšek, případně strouhaný sýr, žloutek.
Postup přípravy
Pečená treska s bílou omáčkou
Tresku (slabé plátky) osolíme a na tuku pečeme po obou stranách do zlatova. Zároveň si připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme 1…
Nudle zapékané se smetanou
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 5 vajec, 1/2 lžičky oleje, 50g másla, 4 žloutky, 4 bílky, 2 dl sladké smetany, 80g moučkového cukru, strouhanou kůru z poloviny citrónu, tuk a mouku do zapékací mísy.
Postup přípravy
Nudle zapékané se smetanou
Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, moučkový cukr a citrónovou kůru. Vmícháme uvařené scezené nudle, předem připravené z mouky, vajec a…