Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Vynikající rybičková pomazánka

Vynikající rybičková pomazánka

Potřebné ingredience

1 sardinky v tomatě
1 větší kostka Lučiny
1 kostka taveného sýra Smetanito bez příchutě
2 - 3 lžičky tatarky
2 PL lžíce másla (Flora)
pár snítek řeřichy (nemusí být)
1 menší cibule
sůl, pepř

Postup přípravy

Všechny potřebné suroviny dáme do misky a rozmícháme. Cibuli nakrájíme na malinké kostičky a přimícháme. Je taky výborné tam ještě přidat vajíčko uvařené na tvrdo a rozbít…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Univerzální těsto

Univerzální těsto

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké mouky,1 hrnek krupice,vanilín,prdopeč,1/2 hrnku oleje,1 hrnek mléka,2 vejce

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady.Do základního těsta můžeme přidat kokos,kakao,ořechy,pudinkový prášek libovolné chuti,nebo udělat perník,bublaniny,z poloviční dávky dělám roládu.Toto těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicové řezy

Skořicové řezy

Potřebné ingredience

Těsto:250 g hladké mouky,80 g moučky,25 g tuku,1 PL medu,1 vanilín,1 vejce,1/2 - 1 ML skořice,citronová kůra,1/2 PL jedlé sody. Krém:150 g másla,120 g moučky,marmeláda na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto,necháme 30 min.v lednici,pak jej rozdělíme na 2 kusy a každý kus vyválíme.Upečeme placky a necháme vychladnout.Uděláme si krém.1placku natřeme marmelálou a pak…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
RYCHLOTOUSTY se sýrem a rajčátky

RYCHLOTOUSTY se sýrem a rajčátky

Potřebné ingredience

housky ***
taveňák ***
rajčátka ***
toustovač nebo gril

Postup přípravy

Je to tak "trapně jednoduché", až si připadám hloupě to vložit, ale holky to milují (a já taky). Tak to berte třeba jenom jako tip na obměnu obligátní housky se sýrem :-)

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SVATEBNÍ KOLÁČKY - NEKYNUTÉ

SVATEBNÍ KOLÁČKY - NEKYNUTÉ

Potřebné ingredience

0,5 kg polohrubé mouky, 250 g 100% tuku (omega), 1 vejce, 1 žloutek, 7 dkg droždí, 3 lžičky cukru, 1/8 l mléka, drobenka, náplň dle chuti (tvarohová, ořechová, maková, povidla...), na potření máslo a rum

Postup přípravy

Z droždí, cukru a mléka připravíme kvásek. Do mouky nastrouháme tuk a vše propracujeme se vzešlým kváskem. Těsto nenecháváme kynout a ihned zpracujeme. Rozdělíme na části,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLÁ DOMÁCÍ ZMRZLINA

RYCHLÁ DOMÁCÍ ZMRZLINA

Potřebné ingredience

Jakékoliv mražené ovoce,mléko Tatra,případně moučkový cukr

Postup přípravy

Ještě zmražené ovoce rozmixujeme na ledovou kaši,menší kousky ovoce můžou zůstat,záleží na vás.Do toho potom postupně přiléváme Tatru,dál mixujeme,až se všechno spojí a začne to…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÝ KRÉMEŠ - snadná a vynikající variace na štrůdl

JABLEČNÝ KRÉMEŠ - snadná a vynikající variace na štrůdl

Potřebné ingredience

1 listové těsto, 200 g dětských piškotů; NÁPLŇ: 1 kg jablek, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr; KRÉM: 0,5 l mléka, puding, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Dvě třetiny těsta rozválíme a dáme na plech, aby okraje přesahovaly. Těsto poklademe oloupanými a nastrouhanými jablky smíchanými s cukrem a vanilkovým cukrem (jako na štrůdl),…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY S MLETÝM MASEM

TĚSTOVINY S MLETÝM MASEM

Potřebné ingredience

500gr těstovin
500 gr mletého míchaného
300 gr tvrdého sýra
větší plechovka žampionů
plechovka sterilovaných rajčat
sůl,pepř,provensálské koření,bobkový list

Postup přípravy

DOBROU CHUŤ

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Jahodovo - mátové letní  osvěžení

Jahodovo - mátové letní osvěžení

Potřebné ingredience

čerstvé jahody - množstvo podla potreby a konzumentov, plná hrsť čerstvých mátových lístkov, biely jogurt 500 ml., resp. kysaná smetana, resp. odtučněné / sójové/ mlieko / podla potreby/ , cukor podla potreby - ak dáte hodne jahod tak nemusíte cukrovať, resp. možte dať hnedý cukor, alebo hroznový, alebo klasicky vanilkový / množstvo podla chuti/

Postup přípravy

Jogurt,alebo smetanu, nalejeme do vyššej nádoby, riadne umyté jahody do toho, pridáme umytú mátu, cukor a rozšlaháme na krémový nápoj...:) je možné robiť z variant uvedených v…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pravý ruský boršč

Pravý ruský boršč

Potřebné ingredience

Hovězí maso cca 1/2 kila, uzená obíračka cca 3/4 - 1 kilo, čerstvé zelí, brambory, kořenová zelenina, cibule, červená řepa, rajčatový protlak, sůl, nové koření, pepř celý, bobkový list, ocet, cukr, kysaná smetana.

Postup přípravy

Nejprve uvaříme hovězí maso vcelku s uzenou obíračkou, solí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem do měkka, chce to skoro 2 hodiny. Na oleji osmahneme na cibulce…

Zobrazit více...

Kategorie