Jahoďák z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 120 g másla, 140 g cukru krupice, 260 g čerstvých jahod, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli; * NA OZDOBU: moučkový cukr, další jahody, šlehačka nebo zakysaná smetana
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio, recept pochází z blogu této firmy), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Cheesecake se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g Be Be sušenek, 100 g másla, 60 g vlašských ořechů, 1 lžička skořice. Náplň: 4 vejce, 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml mléka, 180 g cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 200 ml smetany ke šlehání, borůvky, fialky.
Postup přípravy
Sušenky a ořechy nastrouháme, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme skořici a promícháme. Na dno dortové formy průměr 24 cm přivřeme pečící papír a sušenky natlačíme na dno i na…
Povidlové buchty z remosky
Potřebné ingredience
* OMLÁDEK: 80 g vody, ½ kostky droždí (tzn. 21 g), ½ lžičky Sladěnky, 100 g polohrubé mouky; * TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 110 g mléka, 45 g moučkového cukru, 60 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžíce vanilkového cukru, citronová kůra, špetka soli; * NÁPLŇ: švestková povidla (cca 400 g), citronová kůra, skořice, kardamon, (na zahuštění - nastrouhaný perník, na naředění - rum, voda); * NA PROMAŠTĚNÍ REMOSKY A BUCHET: 50 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Jednoduché, s minimem námahy - těsto je možné zadělat v pekárně, nebo klasicky v míse.
Tento rozpis je do velké remosky Grand (průměr mísy 29 cm).
Nejdříve zadělat…
MRKVÁČEK
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
MRKVOVÝ KORPUS: vejce, olej, špaldová mouka, strouhaná mrkev, třtinový cukr,trochu vanilkového cukru, prášek do pečiva, mletá skořice, mletý zázvor, špetka muškátového oříšku,…
PROSLULÝ ŽITNÝ CHLÉB z kvásku
Potřebné ingredience
250 g obnoveného žitného kvásku, 500 g kvalitní chlebové mouky-žitné (můžeme i napůl smíchat se špaldovou nebo pšeničnou moukou), 100 g hrubé žitné mouky, 350 g vody, sůl (je možné přidat i kmín nebo semínka).
Postup přípravy
Do mísy vsypeme mouku se solí, vlijeme vodu, pár tahy lehce promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme bokem odpočinout. Po třech až čtyřech hodinách přidáme čerstvý, obnovený kvásek do…
Kuřecí kousky s vinným octem
Potřebné ingredience
horní kuřecí stehna bez kůže (cca 7ks), 2 stroužky česneku, 1 velká lžička rajského protlaku, přepuštěné máslo nebo řepkový olej, 50g červeného vinného octa, 110g bílého sladkého vína, 500g vývaru nebo vody, 2 masitá rajčata, 1 velká lžička dijónské hořčice, 100-150g šlehačky, sůl, pepř, bazalka nebo estragon
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme a opečeme na tuku ze všech stran, vyndáme. Přidáme kousek másla a orestujeme protlak s česnekem, přidáme ocet a necháme vyvařit, poté víno, které necháme…
Bezlepkové bílkové mufiny
Potřebné ingredience
80g másla, 4 lžíce javorového sirupu, 130-140g bílků (cca ze 4 vajec), 100g přesnídávky (nebo jeden velký zralý banán), skořice, kardamom, 150g mletých mandlí, 60g kukuřičné mouky, 50g kokosu, 2 lžičky PP, 200g najemno strouhané mrkve
Postup přípravy
Máslo zahřejeme, dáme všechno koření a sirup. Smícháme suché ingredience, přidáme mrkev s přesnídávkou máslovou směs. Ručně zamícháme a nakonec stěrkou zlehka vmícháme sníh z…
Knedlíky se sušenými meruňkami
Potřebné ingredience
250g tvarohu, 1 vejce, pomerančová a citrónová kůra, 20g rozpuštěného másla, 50g strouhanky, 15-30g polohrubé mouky (dle vlhkosti tvarohu), 50 sušených meruněk na malé kousky. K podávání javorový sirup, zakysaná smetana, sekané ořechy
Postup přípravy
Vypracujeme těsto a necháme ho asi 2 hodiny odležet. Poté tvarujeme knedlíčky, vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Podáváme přelité javorovým sirupem a s kopečkem zakysané smetany.