MĚKKÉ MÁSLOVÉ PLACIČKY s ananasem
Potřebné ingredience
Ingredince zhruba na 2 plíšky-celkem 40 ks: 250 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 150 g másla pokojové teploty, 3 celá vejce střední velikosti, 150 g odkapaného kompotovaného ananasu, 1 kávový šálek ananasové kompotované šťávy.
Postup přípravy
Ruční elektrickou metličkou vyšlehat do pěny měkké máslo s cukrem a pak přimíchávat jedno vajíčko po druhém. Nyní již míchat pomalu, postupně přidávat mouku, vlít ananasovou šťávu…
Špagety s hráškovým pestem
Potřebné ingredience
400g mraženého hrášku, 150g čerstvého sýru, citrónová šťáva, 1 malý stroužek česneku, olivový olej, sůl, pepř, špagety (+ voda ze špaget)
Postup přípravy
Hrášek necháme povolit a část (cca 100g) odebereme stranou a zbytek rozmixujeme se zbytkem surovin na pesto. Doředíme vodou ze špaget dle potřeby. Smícháme se špagetami a hned…
Pohankové linecké
Potřebné ingredience
80g třtinového cukru, 250g másla, citrónová kůra, 2 žloutky, 200g pohankové mouky, 150g špaldové (nebo pšeničné) celozrnné mouky, sůl, vanilková dřeň. Marmeláda na slepování
Postup přípravy
Vypracujeme těsto a necháme přes noc v lednici. Vyválíme plát, vykrájíme tvary a upečeme. Poté slepujeme marmeládou.
Zelená (špenátová) bábovka
Potřebné ingredience
450g mraženého špenátu (protlak), 4 vejce, sůl, 1 PP, citrónová kůra a šťáva, 200g rozpuštěného másla, 140g třtinového cukru, 300g polohrubé mouky, 100g špaldové celozrnné mouky, ev. mléko (většinou není potřeba)
Postup přípravy
Špenát chvíli vaříme a necháme vychladnout (i den předem). Vyšleháme žloutky s cukrem, máslem, citrónem a solí do pěny, přidáme špenát, mouku s PP. a nakonec sníh. Pokud je třeba,…
Barevná vánočka
Potřebné ingredience
vánočkové těsto, tmavé kakao, Caro, mléko
Postup přípravy
Těsto rozdělit na 3 díly, jeden nechat bílý, druhý obarvit tmavě hnědou pastou (kakao + mléko), třetí obarvit světle hnědou pastou (Caro + mléko). Jednotlivé kusy těsta nechat…
DORT S CVIČEBNÍM NÁŘADÍM
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
MEDOVÉ PLÁTY
KRÉM: uvařený karamelový pudink vyšlehaný s karamelovým Salkem a přidána vyšlehaná smetana 33%
BOKY obsypány rozdrcenými kousky medových odkrojků
ZDOBENÍ:…
Koblihy
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 40 g másla, 40 g cukru krupice, 4 žloutky, 3 PL rumu, 500 g hladké mouky, necelá lžička soli, 30 g droždí. Dále: olej na smažení
Postup přípravy
Máslo, cukr a žloutky (vše pokojové teploty) vyšleháme do pěny. Z části vlažného mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku pokojové teploty…