Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny s mrkví a kvasem

Muffiny s mrkví a kvasem

Potřebné ingredience

60g cukru, 80g mléka, 50g kefíru, 30g oleje, 150g žitného kvasu (den předem nakrmeného)150g špaldové mouky, sůl, 1 lžička sody, 150g jemně strouhané mrkve, 1 vejce, skořice, čokoláda, kakaové boby,...

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mokré ingredience, poté přimícháme suché a nakonec mrkev. Pečeme na 180°C asi 20 - 30min.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Bánánovo-ovesné placičky

Bánánovo-ovesné placičky

Potřebné ingredience

1 zralý banán, asi 1/2 hrnku ovesných vloček, trochu mléka

Postup přípravy

Banán, mléko a vločky mixujeme do hladké konzistence, aby vzniklo těsto podobné lívancovému (trochu tužší). Poté na lívanečníku na troše přepuštěného másla smažíme placičky. Z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Japonský mléčný chléb

Japonský mléčný chléb

Potřebné ingredience

Na tanzghong: 20g hladké mouky, 100g vody. Těsto: 330g hladké mouky, 20g cukru, 18g sušeného mléka, sůl, 5g sušeného droždí, 1 vejce (cca 50g), 95g vody, 25g měkkého másla

Postup přípravy

Den předem připravíme tanzghong - mouku rozmícháme ve vodě a uvaříme řídkou kaši, necháme vychladnout. Poté smícháme vše ostatní s kaší, kromě másla a vyhněteme těsto. Po cca 5-10…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obalované rohlíčky

Obalované rohlíčky

Potřebné ingredience

120g vody, 70g cukru, 100g měkkého másla, 3 lžíce rozinek v rumu, sůl, 2 žloutky, citrónová kůra, 400g hladké mouky, 20g droždí. Na obalení: - bílky, lžíce moučkového cukru, sekané mandle nebo ořechy, popřípadě hrubý třtinový cukr a skořice

Postup přípravy

Z poloviny vody, poloviny cukru, droždí a 50g mouky uděláme kvásek a necháme asi 30 min. pracovat. Poté přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a necháme kynout asi hodinu.…

Zobrazit více...
DORTY
DORT S PRACOVNÍMI POMŮCKAMI

DORT S PRACOVNÍMI POMŮCKAMI

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: pomerančový
KRÉM: z mascarpone, smetany na šlehání a lískovo oříškového krému
SIRUP NA KORPUSY: s pomerančovou příchutí
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na potření celého…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuře s dýňovým pyré

Kuře s dýňovým pyré

Potřebné ingredience

kuře (stehna, horní stehna, paličky...), pár plátků schwarzwaldské šunky, směs koření na kuře (sůl+paprika+česnek+pepř+rozmarýn), ½ muškátové dýně, 2-3 malé brambory, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, máslo na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, trocha smetany do pyré, dýňový olej na dochucení pyré

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- dýni nakrájet na kostky
- brambory nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet nahrubo
- česnek pokrájet na plátky

Hrnec vymazat máslem a…

Zobrazit více...
DORTY
ToyStory

ToyStory

Potřebné ingredience

Red velvet, mascarpone jahody, světlý korpus mascrpone jahody, 5,3kg Horní jsou plastové figurky a spodní dělané figurky z hmoty

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Firma na kontrolu výparů z komínů

Firma na kontrolu výparů z komínů

Potřebné ingredience

Red velvet mascarpone jakody

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Kulatý s ganache a zdobení

Kulatý s ganache a zdobení

Potřebné ingredience

Čokoládový korpus, pistáciový krém čoko ganache. zdobení

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bulgur s dýní hokaido

Bulgur s dýní hokaido

Potřebné ingredience

Ořechový olej, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, půl dýně hokaido, 2 petržele, 2 hrsti hub, 1 lilek, bulgur, sýr grana padano nebo parmazán, pár snítek rozmarýnu, sůl, pepř.

Postup přípravy

Na pár lžících oleje orestujeme cibulku na půlkolečka a plátky česneku, přidáme dýni nakrájenou na kostičky a chvilku dusíme, pak přidáme petržel nakrájenou na kolečka, 2 větší…

Zobrazit více...

Kategorie