Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory zapečené s Nivou

Brambory zapečené s Nivou

Potřebné ingredience

1 kg brambor,150 g Nivy,1 větší cibule,4 str.česneku,2 kelímky smetany na vaření,1 lžíce solamylu,máslo,sůl,pepř,majoránka

Postup přípravy

Oloupeme si brambory a nastrouháme na okurkovém struhadle na jemné plátky.Promícháme s trochou soli (pozor Niva je slaná) a utřeným česnekem..Zapékací misku vymažeme máslem …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem.  Zahřívací a sytá :-)

Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem. …

Potřebné ingredience

800g vepřových žeber, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře 3 střední cibule 4 stroužky česneku lžíce sádla uzená paprika (sypká) 1/2 hlávky středně velkého bílého zelí (hlávkového) 140 g rajského protlaku ( případně méně a plechovku loupaných rajčat) 3 mrkve menší máslová dýně, nebo dýně hokkaido zakysaná smetana

Postup přípravy

Dáme si vařit vepřové žebra spolu s uvedeným kořením a solí. Vaříme cca 2,5 h, případně v papiňáku 1,5 Vývar scedíme a kosti obereme. V hrnci na sádle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta s jablky a ořechy

Buchta s jablky a ořechy

Potřebné ingredience

4 větší jablka.2 hrnečky polohrubé mouky,1 hrneček krystal.cukru,1 prášek do pečiva,2 lžíce kakaa,1/2 lžičky skořice,hrst vlašských ořechů-posekaných nahrubo,1/2 hrnku oleje.

Postup přípravy

Jablka oloupeme ,zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle,V míse smícháme mouku,cukr,prášek do pečiva,kakao,skořici,přidáme strouhaná jablka,nasekané ořechy a olej-vše…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené řízky

Zapečené řízky

Potřebné ingredience

4 řízky s pečeně bez kosti,česnek,sůl,pepř,2 vejce,strouhanka,1 větší cibule,10 dkg plátků anglické slaniny

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,potřeme česnekem,opepříme -vše po obou stranách.Obalíme ve strouhance -silně do ní přitiskneme ,pak obalíme v rozšlehaných vejcích.Takto připravené řízky…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní

čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, 2 PL kakaa, vanilkový cukrr Náplň: 80 g kokosu, 80 g moučkového cukru, 150 ml mléka, 100 g másla, 70 g pomletých piškotů, 2 polévkové lžíce rumu, čokoládová poleva

Postup přípravy

Recept mám z internetu a zvládl ho i 12letý syn sám. Vypracujeme těsto, dáme na 2 hodiny odpočinout do chladničky. Potom vyválíme a formičkou vykrajujeme hvězdičky. Dáme na plech…

Zobrazit více...
DORTY
***Podzimní dort***

***Podzimní dort***

Potřebné ingredience

Čokoládový korpus s čokoládovým krémem a banány, potah a květiny Smartflex

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Sloní žrádlo

Sloní žrádlo

Potřebné ingredience

40 dkg godhaj 1-2 větší cibule 4 kyselé okurky 20 dkg majolka Omáčka 2 KL kečup 2 KL olej 2 KL ocet 3-4 KL plnotučná hořčice ½ KL chilli 2 KL cukr

Postup přípravy

Jemně nastrouhat salám, okurky a cibuli. Vše na omáčku svařit a nechat vychladnout. smíchat nastrouhané, omáčku a majolku a nechat do druhého dne odležet

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Chlebíčky s rajčaty

Chlebíčky s rajčaty

Potřebné ingredience

Bageta, máslo, rajčata, cobule, tatarka, balkán, okurka

Postup přípravy

Tm.bagetku nakrajet namazat maslem ,potřít trochu tatarky ,nakrajet rajcatka,cervenou cibulku trochu tatarky a posypat balkanem ,ozdobit okurkou

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Domácí rýmovníková mast - bleskurychle zhojí rýmou podrážděné okolí nosu a jiné kožní oděrky či vysušenou kůži

Domácí rýmovníková mast - bleskurychle zhojí rýmou…

Potřebné ingredience

200 g nosného základu masti (domácí čisté vepřové sádlo, lékařská vazelína, bambucké máslo či kokosový a 20-30 listů rýmovníku

Postup přípravy

1. Ostříháme listy rýmovníku a nakrájíme je na kousky. Stonky odstraníme, ale ničemu to nebude vadit, když je nasekáte na kousky a přidáte k listům.

2. Připravíme si 200…

Zobrazit více...
DORTY
AUTÍČKOVÝ PRO PAVLÍČKA

AUTÍČKOVÝ PRO PAVLÍČKA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: ČOKOLÁDOVÝ
KRÉM: mascarponovo-smetanový s jahodovým aróma
OVOCNÁ NÁPLŇ: jahodovo želatinové pyré
KRÉM POD FONDÁN: bílkovo-máslový
FONDÁN: domácí výroba,…

Zobrazit více...

Kategorie