Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutá bábovka z remosky

Kynutá bábovka z remosky

Potřebné ingredience

200 g hladké pšeničné mouky, 50 g másla, 50 g cukru, 1 vejce, 14 g čerstvého droždí, 80 ml mléka, 50 g rozinek namočených v rumu (nebo namixovat s kandovaným ovocem), ½ lžičky strouhané citronové kůry, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, špetka soli

Postup přípravy

Originální recept na velkou bábovku najdete zde: https://www.vune-chleba.cz/2020/04/babovka-na-nedeli/


Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rychlé burger bulky z remosky

Rychlé burger bulky z remosky

Potřebné ingredience

100 g hladké pšeničné mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 10 g čerstvého droždí, 20 g vody, 20 g mléka, ½ lžičky soli, trošku sladěnky, 20 g másla, 1 vejce, (možno přidat lžíci semínek)

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Všechny suroviny smíchat a vymísit hladké pružné těsto.

Naolejovanýma rukama vytvořit z těsta kouli, přikrýt a…

Zobrazit více...
DORTY
LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ

LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUSY: vanilkový s čokoládovými lupínky + kakaový
KRÉM: čokoládový
NÁPLŇ: jahodové pyré
KRÉM NA OBMAZ: bílkovo - máslový
FONDÁN: bílý + modrý (domácí výroba)

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ořechové košíčky

Ořechové košíčky

Potřebné ingredience

100g cukru, 2 žloutky, 250g másla, citrónová kůra, vanilka, 350g pšeničné celozrnné mouky. Náplň: mleté piškoty nebo zbytky suchého cukroví, marmeláda, rum, sekané ořechy, máslo nebo zbylý krém. Marmeláda. Čokoládová poleva.

Postup přípravy

Těsto vypracujeme a necháme v lednici odpočinout. Pak upečeme košíčky, necháme vychladnout. Na náplň vše smícháme do hmoty měkké konzistence. Na dno košíčku dáme trochu marmelády,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Citrónové hvězdičky

Citrónové hvězdičky

Potřebné ingredience

100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 170 - 180g másla, citrónová kůra, citrónová šťáva, 2 žloutky. Poleva: citrónová šťáva, cukr moučka, ev. trochu teplé vody, posyp

Postup přípravy

Vypracujeme křehké těsto, dáme do lednice vychladit. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme. Vychladlérn poléváme citrónovou polevou (metličkou vymícháme citrón a cukr, ev. trochou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Škvarkové tyčky (2 plechy)

Škvarkové tyčky (2 plechy)

Potřebné ingredience

150g vody, 15g droždí, 1 lžička sladěnky, 1 a 1/2 lžičky soli, 200g hladké mouky,100g celozrnné pšeničné mouky, 60g mletých škvarků (dobře se nasekají ve foodprocesoru s přidáním mouky, ideálně, když jsou trochu zmrzlé), trochu sušeného česneku, trochu mletého kmínu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto a necháme vykynout. Rozdělíme na cca 25 - 30 kousků, ze kterých vyválíme dlouhé tyčinky, které ukládáme na plech. Necháme ještě nakynout a pečeme ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkový krém

Bílkový krém

Potřebné ingredience

90g bílků, 150g cukru, 270g másla, sůl

Postup přípravy

Bílky s částí cukru vyšleháme v robotu. Ze zbytku cukru a trochy vody vyrobíme cukrový rozvar (cca 117°C), který přiléváme do šlehajícího se sněhu. Necháme lehce vychladnout a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na omáčku: Nejlépe hovězí maso zadní, sušené houby namočené předem ve vodě, smetana 33% citrón, cibule 2 ks. Na knedlík: Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks, voda.

Postup přípravy

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku. Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka. Používám většinou papiňák. Je to…

Zobrazit více...
DORTY
*** Zimní srdíčko ***

*** Zimní srdíčko ***

Potřebné ingredience

Linecké těsto, mascarpone krém, broskve, čokoládové bonbóny a sněhové pusinky

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
DORTY
HARRY POTTER

HARRY POTTER

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaovo - čokoládový
KRÉM: mascarponovo - smetanový + jahodové pyré z mražených jahod
SIRUP na prokapání korpusů: jahodová šťáva
KRÉM NA OBMAZÁNÍ CELÉHO DORTU:…

Zobrazit více...

Kategorie