Kynutá bábovka z remosky
Potřebné ingredience
200 g hladké pšeničné mouky, 50 g másla, 50 g cukru, 1 vejce, 14 g čerstvého droždí, 80 ml mléka, 50 g rozinek namočených v rumu (nebo namixovat s kandovaným ovocem), ½ lžičky strouhané citronové kůry, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, špetka soli
Postup přípravy
Originální recept na velkou bábovku najdete zde: https://www.vune-chleba.cz/2020/04/babovka-na-nedeli/
Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma…
Rychlé burger bulky z remosky
Potřebné ingredience
100 g hladké pšeničné mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 10 g čerstvého droždí, 20 g vody, 20 g mléka, ½ lžičky soli, trošku sladěnky, 20 g másla, 1 vejce, (možno přidat lžíci semínek)
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny smíchat a vymísit hladké pružné těsto.
Naolejovanýma rukama vytvořit z těsta kouli, přikrýt a…
LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUSY: vanilkový s čokoládovými lupínky + kakaový
KRÉM: čokoládový
NÁPLŇ: jahodové pyré
KRÉM NA OBMAZ: bílkovo - máslový
FONDÁN: bílý + modrý (domácí výroba)
Ořechové košíčky
Potřebné ingredience
100g cukru, 2 žloutky, 250g másla, citrónová kůra, vanilka, 350g pšeničné celozrnné mouky. Náplň: mleté piškoty nebo zbytky suchého cukroví, marmeláda, rum, sekané ořechy, máslo nebo zbylý krém. Marmeláda. Čokoládová poleva.
Postup přípravy
Těsto vypracujeme a necháme v lednici odpočinout. Pak upečeme košíčky, necháme vychladnout. Na náplň vše smícháme do hmoty měkké konzistence. Na dno košíčku dáme trochu marmelády,…
Citrónové hvězdičky
Potřebné ingredience
100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 170 - 180g másla, citrónová kůra, citrónová šťáva, 2 žloutky. Poleva: citrónová šťáva, cukr moučka, ev. trochu teplé vody, posyp
Postup přípravy
Vypracujeme křehké těsto, dáme do lednice vychladit. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme. Vychladlérn poléváme citrónovou polevou (metličkou vymícháme citrón a cukr, ev. trochou…
Škvarkové tyčky (2 plechy)
Potřebné ingredience
150g vody, 15g droždí, 1 lžička sladěnky, 1 a 1/2 lžičky soli, 200g hladké mouky,100g celozrnné pšeničné mouky, 60g mletých škvarků (dobře se nasekají ve foodprocesoru s přidáním mouky, ideálně, když jsou trochu zmrzlé), trochu sušeného česneku, trochu mletého kmínu
Postup přípravy
Vypracujeme kynuté těsto a necháme vykynout. Rozdělíme na cca 25 - 30 kousků, ze kterých vyválíme dlouhé tyčinky, které ukládáme na plech. Necháme ještě nakynout a pečeme ve…
Bílkový krém
Potřebné ingredience
90g bílků, 150g cukru, 270g másla, sůl
Postup přípravy
Bílky s částí cukru vyšleháme v robotu. Ze zbytku cukru a trochy vody vyrobíme cukrový rozvar (cca 117°C), který přiléváme do šlehajícího se sněhu. Necháme lehce vychladnout a…
Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem
Potřebné ingredience
Na omáčku: Nejlépe hovězí maso zadní, sušené houby namočené předem ve vodě, smetana 33% citrón, cibule 2 ks. Na knedlík: Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks, voda.
Postup přípravy
Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku. Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka. Používám většinou papiňák. Je to…
*** Zimní srdíčko ***
Potřebné ingredience
Linecké těsto, mascarpone krém, broskve, čokoládové bonbóny a sněhové pusinky
HARRY POTTER
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: kakaovo - čokoládový
KRÉM: mascarponovo - smetanový + jahodové pyré z mražených jahod
SIRUP na prokapání korpusů: jahodová šťáva
KRÉM NA OBMAZÁNÍ CELÉHO DORTU:…