Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Polévka s krupicovou zavářkou

Polévka s krupicovou zavářkou

Potřebné ingredience

2 vetší mrkve, 40g másla, 70g krupice, kmín, sůl, pepř, 750g vývaru, petrželka, 1 vejce

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na slabé hranolky a orestujeme na 25g másla, přidáme kmín. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a chvíli vaříme. Na pánvi nasucho opražíme krupici s kmínem a solí,…

Zobrazit více...
DORTY
MODRÝ DRÁČEK PRO SEBÍČKA

MODRÝ DRÁČEK PRO SEBÍČKA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MEDOVNÍK sestavený z 10 plátů
KRÉM č. 1: karamelovo - smetanový
KRÉM č. 2: smetanovo - mascarponový
Vlašské mleté ořechy na prosypání karamelového krému
Čokoládová…

Zobrazit více...
DORTY
HARRY POTTER PRO SOFINKU

HARRY POTTER PRO SOFINKU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MEDOVNÍK sestavený z 11 plátů
KRÉM č. 1: smetanovo - karamelový
KRÉM Č. 2:smetanovo - mascarponový
Mleté vlašské ořechy na prosypání karamelového krému
Pomleté medové…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Potřebné ingredience

Rostlinný olejrn1 cibule nakrájená na kostičkyrn1 mrkev nakrájená na kostičkyrn1 zelená paprika nakrájená nadrobnorn2 stroužky česneku rozetřené či nakrájené najemnorn360 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)rn2 lžičky chilli rn1 lžička mletého kmínurn1 lžička paprikyrnŠpetka mleté skořicern400 g rajčat z plechovky nakrájených na kouskyrn200 ml hovězího vývaru nebo Golden Vegetablern1 bobkový listrn200 g konzervované cizrny bez nálevurnSůl a čerstvě mletý černý pepřrnNasekaný koriandr nebo pažitka na ozdoburn2 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu

Postup přípravy

Hřejivé jídlo, které vám rozzáří den a rozpálí vás. Toto chilli chutná ještě o kousek lépe, pokud jej necháte odležet do druhého dne. Přenese vás do prosluněného Mexika, takže si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé jogurtové makovky z remosky

Rychlé jogurtové makovky z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 70 g vlažné vody, 1 lžíce cukru, 10 g čerstvého droždí; * TĚSTO: 250 g hladké mouky, 50 g bílého jogurtu, 30 g cukru, 15 g oleje, 30 g změklého másla, 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasty, ½ vejce (zbytek zůstane na potření makovek před pečením), ¼ lžičky soli; * NA DOKONČENÍ: ½ vejce na potření, celý mák na posypání, kousek másla na vymazání mísy

Postup přípravy

Inspirace z Pekárnománie, originální recept zde - http://www.pekarnomanie.cz/rychle-jogurtove-makovky/
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Zadělat…

Zobrazit více...
DORTY
Malinovo-tvarohový dort

Malinovo-tvarohový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 6 PL oleje. Tvarohový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání 33%, cukr moučka dle chuti (3 PL). Malinový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 ml malinové šťávy (rozvařené a přepasírované maliny), cukr moučka dle chuti (3 PL), 1 želatinový ztužovač a 100 ml vlažné vody.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme olej a vmícháme prosátou mouku. Dortovou formu průměr 24 cm s papírem na dně naplníme těstem a v mírně teplé troubě upečeme.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené čočky s rajčaty

Polévka z červené čočky s rajčaty

Potřebné ingredience

olivový olej 2 lžíce, jarní cibulka 1 ks, mrkev 200 g, česnek utřený 2 stroužky, rajčatový protlak bez cukru 30 g, krájená rajčata z konzervy 200 g, zeleninový vývar 1 litr, červená čočka 150 g, sušený tymián 1 lžička, sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut. Přidejte utřený česnek a opékejte další 2 minuty. Přimíchejte…

Zobrazit více...
DORTY
PARKOURISTA

PARKOURISTA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaový
KRÉM: čokoládový
SIRUP na korpusy: s višňovou esencí
KRÉM na obmazání dortu: bílkovo-máslový s přidáním čokolády
FONDÁN: obarvený na zeleno
MODELACE…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BABIČČINY BUCHTY

BABIČČINY BUCHTY

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 50g kvasnic, sůl, 50g cukru, 1/2 sklenice oleje, 2 žloutky

Postup přípravy

kvásek zadělat 2dl vodou, vymíchat hladké těsto, kynout 2 hodiny, péct asi 25 minut na 180-200 stupňů - ne v horkovzdušné troubě

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tiropita z listového těsta - rychlý feta koláč

Tiropita z listového těsta - rychlý feta koláč

Potřebné ingredience

1 listové těsto, 200g feta, 200g riccota, 1 vejce, 2 PL oliv.olej, pepř, sůl

Postup přípravy

Koupený plát listového těsta rozdělíme na 2 části, vetší část (asi 2/3) vložíme do vymazané zapékací nádoby (moje je 23×16cm), tak aby bylo těsto i po okrajích. Do mísy rozdrobíme…

Zobrazit více...

Kategorie