Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Schopperl - prstové nudle z bramborového těsta

Schopperl - prstové nudle z bramborového těsta

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 25 minut / doba odpočinku cca 12 hodin / doba pečení cca 40 minut 8 větších brambor 250 g hladké mouky 2 vejce Sůl Muškátový oříšek, strouhaný 250 ml mléka přepuštěné máslo _ Butterschmalz

Postup přípravy

Den předem uvařte brambory ve slupce a nechte přes noc vychladnout. Brambory oloupejte a buď prolisujte lisem na brambory do misky nebo je do misky nastrouhejte na jemném…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba odpočinku cca 5 - 7 dní / Doba vaření cca 2 hodiny 30 minut Na marinádu: 1 kus celeru 1 velká mrkev 2 m velká cibule 2 stroužky česneku 2 hřebíčky 2 bobkové listy 10 kuliček pepře 5 plodů jalovce Sůl Cukr 400 ml červeného vína 200 ml červeného vinného octa 1,2 kg hovězího masa ( plec nebo kýta) Na pečení masa: 2 lžíce tuku 2 cibule 2 lžíce medu 200 ml vývaru 100 g perníku na strouhání 4 lžíce rozinek

Postup přípravy

V první řadě je potřeba maso naložit 5 dní postačí ve vakuumovém stavu, nebo 7 dní ve volně naloženém stavu K naložení nakrájíme nahrubo kořenovou zeleninu (mrkev, celer,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba vaření cca 20 minut 500 g brambor , uvařených až do "rozvaření" 100 g škrobové moučky (pšeničný nebo bramborový škrob) 1 žloutek 1 lžíce másla sůl muškátový oříšek

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Necháme trochu vychladnout a prolisujeme lisem. Dochuťte solí, máslem a muškátovým oříškem. Vmícháme vaječný žloutek a škrob. …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Potřebné ingredience

Doba zpracování: cca 20 minut / Doba vaření: cca 20 minut 6 housek, alespoň 1 den staré 3 lžíce nasekané petrželky _ kdo nemá rád, tak jí dávat nemusí 10 g másla 1 jemně nakrájená cibule 250 ml mléka 3 vejce Sůl a pepř případně strouhanku k lepšímu spojení těsta

Postup přípravy

Housky nakrájejte na tenké plátky. Nakrájenou petrželku a cibuli velmi krátce orestujte na másle, ale nenechte je obarvit, poté přidejte k nakrájené housce.. Zahřejte mléko …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Schwarzwaldský dort jako od babičky

Schwarzwaldský dort jako od babičky

Potřebné ingredience

Pracovní doba cca 60 minut /doba pečení cca 35 minut / doba odpočinku cca 3 hodiny - nejlépe v ledničce Na piškotový základ: 6 vajec, které oddělíme 250 g cukru 6 lžic horké vody 200 g hladké mouky 75 g Solamylu 50 g kakaového prášku, neslazeného 2 lžičky jedlé sody Na náplň: a ozdobení 1 sklenice višní (nejlépe schwarzwaldských-černých) 25 g Solamylu 800 g šlehačkové smetany 1 balení ztužovače šlehačky 1 polévková lžíce cukru Kirschwasser - Třešňovice _ velmi důležité !!! Čokoládové hobliny na ozdobu

Postup přípravy

Smíchejte žloutky s vodou a cukrem, dokud nevznikne velmi krémová směs a cukr musí být naprosto rozpuštěný. Mouku, škrob, prášek do pečiva a kakao smícháme a prosejeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč z Bavorska

Tvarohový koláč z Bavorska

Potřebné ingredience

Přísady pro pečící formu o průměru 26 cm (8 větších kusů -na fotografii- nebo12 menších kusů) Na křehké těsto pro korpus 200 g mouky ½ balení prášku do pečiva 1 vejce 75 g cukru 65 g másla Tuk na vymazání - máslo Na náplň: 200 g cukru 1 šálek oleje (malý šálek 100 ml) 3 vejce ½ litru mléka 1 balení vanilkového cukru 1½ balení vanilkového pudinkového prášku 750g tvarohu

Postup přípravy

Doba zpracování cca 30 minut / Doba odpočinku cca 8 hodin / Doba pečení cca 1 hodina 15 minut Na křehké těsto smícháme mouku, prášek do pečiva, 1 vejce, cukr a máslo.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohliky

Rohliky

Potřebné ingredience

Jen pro pobavení. Holka mi napsala recept....???????????? vlažne hopolo ????????????nestihla napsat vlažneho polotučneho mleka...

Postup přípravy

Jinak jsem podle toho pekla a podařily se.. napul bilou a celozrnou mouku, sádlo a okej sem dala...

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Salámová panenka

Salámová panenka

Potřebné ingredience

chleba půlka, korbáčiky salát římský, vysočina, cherry rajče olivy klobásy parenica paprika hřebíšek

Postup přípravy

dle tipu na MMB

Zobrazit více...
DORTY
Neuvěřitelně lahodný dort

Neuvěřitelně lahodný dort

Potřebné ingredience

6 vajec, špetku soli, 180g cukru 50 ml.rostlinný oleje 18O g mouky 8 g prášku do pečiva směs na potření korpusu z 150 ml mléka + 1 polévková lžíce kondenzovaného mléka. Krém 300 g Másla 280g kondenzovaného mléka vanilkový extrakt 1 lžička. (nebo podle vašeho vkusu). strouhaná čokoláda 30-40g.

Postup přípravy

6 vajec, špetku soli, 180g cukru šlehejte, dokud se nezvětší 3-4krát. 50 ml.rostlinný oleje 18O g mouky 8 g prášku do pečiva dortová forma 22 cm. Pečeme v troubě vyhřáté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Luxusní banánové sušenky

Luxusní banánové sušenky

Potřebné ingredience

2 banány 100 g změklého másla 1 velké vejce nebo 2 menší 70 g sypkého sladidla 300 g špaldové mouky půl lžičky jedlé sody třičtvrtě lžičky prášku do pečiva hořká čokoláda

Postup přípravy

Máslo vyšleháme se sladidlem do světlé nadýchané pěny, poté do něj zašleháme vejce a nakonec vmícháme banány rozmačkané vidličkou na kaši. Do této směsi přidáme prosátou mouku…

Zobrazit více...

Kategorie