Tvarohovo-jablečný koláč z listového těsta
Potřebné ingredience
Listové těsto 1 balení, 1 polotučný tvaroh, 1 až 2 vejce, cukr moučka, rozinky, jablka na plátky, skořicový cukr, javorový sirup, rozpuštěné máslo na potření.\r\n\r\nRozpis na 6 až 8 formiček.
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme, podle velikosti formiček na koláčky z něj vyřízneme (vystřihneme) kolečka. \r\nVejce rozdělíme na žloutek a bílek. Z bílku ušleháme pevný sníh. Smícháme…
Tygr
Potřebné ingredience
Světlý piškotový korpus, čokoládový krém-pařížský, vlastní potahovací hmota.
Postup přípravy
Barveno barvami bez AZO a práškovými barvami, tygr dobarvován štětcem
Rozměr krabice 20x20x8cm, průměr hlavy tygra před vyřezáním 18cm.
Celková váha cca 3 kg.
K narozeninám - s jedlou fotografií
Potřebné ingredience
Spodní patro - mramorovaný korpus, čokoládový krém, černorybízový džem, banány, vrchní patro čokoládový korpus, jahodový krém. Potah pravý marcipán. Jedlá fotografie.
TĚSTOVINY ZAPÉKANÉ V PLÁTCÍCH grilovaného lilku
Potřebné ingredience
Ingredience pro 4 osoby: 350 g nevařených suchých těstovin (jakékoliv), 2 velké, čerstvé, lesklé lilky s tuhou dužinou, 300 g mletého masa, 1 deci bílého suchého vína, 1 mozzarellu (nebo jiný měkčí sýr-výborný je zauzený), 50 g strouhaného parmezánu (do těstovin), 2 PL parmezánu (1 PL do mletého masa a 1 PL na posypání), 500 g rajčatové šťávy, 1-2 PL strouhanky (do mletého masa), 3 stroužky česneku (z toho 2 vcelku, které po vydušení vyhodíme), 1 malé vejce (do mletého masa), sůl, petržel, bazalka.
Postup přípravy
Postup práce v následujících bodech:
1-Lilky nakrájíme na plátky, ogrilujeme na pánvičce, jemně osolíme a dáme bokem.
2-V misce osolíme 150 g mletého masa, které…
Polonaháček
Potřebné ingredience
Obě patra sachr korpus,krém mascarpone.V jednom patře pomeranče a ve druhém redukce z ostružin
Tvarohovo-dýňový drobenkový koláč
Potřebné ingredience
Základ receptu jsem našla na netu, trochu upravila, množství je na klasický velký hluboký pekáč. Fakt vynikající, vláčný a co víc - dýni v něm nepozná ani její velký odpůrce!
Postup přípravy
Rozvar:
dužina z oloupané dýně cca 2kg
oloupaná jablka cca 1kg
cukr dle chuti - dávám asi 5 lžic třtinového cukru
2 tvarohy - 2x 250 g
citrónová šťáva z půlky…
vajíčková pomazánka-podle labuznik.cz
Potřebné ingredience
5 ks vejce, 200 g zakysaná smetana, 2 lžičky hořčice, 1 lžička,sůl,pepř ,1 ks,cibule,1-2 ks kyselá okurka
Postup přípravy
Vajíčka si uvaříme natvrdo, oloupeme a propasírujeme je přes sítko na bramborový salát.
Cibuli si nasekáme na drobno a přidáme k vejcím.
Přidáme hořčici, dochutíme solí a…