Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
chleba z kvásku

chleba z kvásku

Potřebné ingredience

200 g žitného kvásku, 200 g mouky tmavá pšeničná,300 g hl.mouky , 2 č.lžičky soli, špetku cukru,1/2 kostky droždí , kmín ,pol. lžíci octa , 200 ml. vody

Postup přípravy

do pekárny dáme suroviny a zapneme pekárnu na č.8 kynutí ..po vykynutí vytvarujem chleba a dáme do ošatky ,kynout asi 20 min.. po vykynutí vyklopíme opatrně na pečící papír a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Skořicoví šneci ...

Skořicoví šneci ...

Potřebné ingredience

300 g hl.mouky , 60 g cukru,2 PL medu, 10 hera (olej),1 vejce , 1 kostka droždí, špetka soli,130 ml. mléka

Postup přípravy

udělat těsto a nechat asi 1 h. kynout (já dělala v pekárně ) jak jinak můj miláček pekárna pak udělat dva obdélníčky potřít máslem a posypat cukr se skořicí zarolovat a nakájet…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Potřebné ingredience

200g podmáslí, 160 - 180g špaldové celozrnné mouky, 1 vejce, 20g třtinového cukru, 50g oleje, 1/2 PP, ovoce, žmolenka (máslo, třtinový cukr, vločky, špaldová mouka, cornflakes, skořice)

Postup přípravy

Všechno, kromě ovoce a surovin na žmolenku, smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme ovoce a navrch žmolenku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30min.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

210g vody + 50g hladké mouky (tangzhong). 150g hladké mouky + 10g droždí + 1 lžička medu + 2 lžíce zakysané smetany + asi 100g vody (nebo místo vody a smetany 120g podmáslí). 300g hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 10g soli

Postup přípravy

210g vody a 50g mouky smícháme, rozmícháme a uvaříme "kaši", necháme vychladnout. 150g mouky, droždí, med a podmáslí smícháme a necháme asi hodinu a půl kynout. Poté…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tuňákové placičky

Tuňákové placičky

Potřebné ingredience

250g okapaného tuňáka z konzervy, 200g cottage, trochu česneku, sůl, pepř, asi 50g parmazánu, 1 vejce, petrželka, rýžová mouka a strouhanka na zahuštění. Vejce a strouhanka na obalení

Postup přípravy

Vše smícháme, zahustíme do konzistence, aby šly dělat placičky. Obalujeme ve vajíčku a strouhance. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200-220°C 20-30min.

Zobrazit více...
DORTY
Fantasy drak

Fantasy drak

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, maliny, karamelový krém, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Drip cake

Drip cake

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, maliny, čokoládová ganache, sněhové pusinky

Postup přípravy

*

Zobrazit více...

Kategorie