Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Boruvkové mufiny z rýžové mouky-podle Hanky

Boruvkové mufiny z rýžové mouky-podle Hanky

Potřebné ingredience

Přísady Pro posypání 2 lžíce cukru, 1 1/2lžičky rýžové mouky, 1 lžička oleje, Na mufiny 1 vejce, 1/2 hrnku mléka,6 lžíce cukru, 2 lžíce oleje, 1 hrnek rýžové mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky citrónové kúry, 1/2 hrnku borůvek nebo jiného ovoce

Postup přípravy

Postup
Předehřejte troubu na 210 stupňů.
Vymažte mufinovou formu.
Příprava posypu
V malé misce smíchejte cukr s moukou. Přidejte olej a míchejte dokud nezískáte…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rebarborový džem s pomerančem a rozinkami

Rebarborový džem s pomerančem a rozinkami

Potřebné ingredience

800 g oloupané a na kostičky nakrájené rebarbory, 100 ml vody, 300 g třtinového cukru, 100 g opraných rozinek, 1 celý pomeranč i s kůrou, 1 agar, kyselina citronová dle chuti, rum

Postup přípravy

Nakrájenou rebarboru dáme do hrnce, zasypeme cukrem, zalijeme 100 ml vody a dáme vařit. Přidáme oprané rozinky a celý nadrobno nakrájený pomeranč včetně kůry.
Vaříme na mírném…

Zobrazit více...
DORTY
Ovoce a čokoláda....to milujem

Ovoce a čokoláda....to milujem

Potřebné ingredience

Piškot,krém mascarpon,uvnitř borůvky,ovoce +ganache

Postup přípravy

++

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dortová lízátka (cake pops) podle APETIT online.cz

Dortová lízátka (cake pops) podle APETIT online.cz

Potřebné ingredience

NA KORPUS 125 g změklého másla + na formu 1 lžička vanilkového extraktu 100 g krupicového cukru 2 vejce 250 g prosáté polohrubé mouky + na formu špetka soli 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva strouhaná kůra z 1 biocitronu 75 ml podmáslí NA GANACHE 200 g kvalitní bílé čokolády v peckách 100 ml 12% smetany na vaření

Postup přípravy

Příprava jídla

PŘIPRAVTE SI KORPUS

1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm důkladně vymažte máslem, vyložte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojbarevné tvarohové řezy

Dvojbarevné tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Tmavé těsto: 300 g hladké mouky, 160 g cukru moučka, 170 g hery, 3 PL kakaa, 2-3 PL zakysané smetany, 1 lžička prášku do pečiva. Světlé těsto: 150 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g hery, 1 PL zakysané smetany, ½ lžičky prášku do pečiva. Náplň: 500 g tučného tvarohu v alobalu, 1 kelímek zakysané smetany (a ještě zbytek, co nešel do těsta), cukr moučka dle chuti, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 vejce. Dále: povidla nebo marmeláda, 200 g bílé čokolády, kousek 100% tuku, zdobení.

Postup přípravy

Další z tvarohových receptů, který jsem našla na internetu a vyzkoušela.

Na vále vypracujeme postupně obě těsta, tmavé těsto rozpůlíme a všechny 3 bochánky zabalené v…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty-toprecepty.cz

Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty-toprecepty…

Potřebné ingredience

400 g kuřecích prsou, 1 lžička oleje - 5 g, 100 g mrkve, 50 g petržele, 40 g celeru, 35 g cibule, 200 g pasírovaných loupaných rajčat - steri,l sů,l tymián nebo divoké koření, bobkový list, pepř, nové koření 10 g, hladké mouky - 10 g, 100 polotučného mléka, na doslazení trošku přírodního sladidla ze stévie

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme na drobno - drť.

Kuřecí prsa si nakrájíme buď na nudličky, ale spíš…

Zobrazit více...

Kategorie