Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Dort do školky k otevření Zelené učebny - ptačí budka :-)

Dort do školky k otevření Zelené učebny - ptačí budka …

Potřebné ingredience

Piškotový korpus, pudinkovo-máslový krém + jahody, K2 Zdobení - jen taková rychlovka

Postup přípravy

Piškot: na 1 vejce 3dkg pol.mouky, 4dkg cukru krupice, trochu oleje, špetka kypřícího prášku. Vyšlehat bílky, utřít žloutky s cukrem a olejem a pak smíchat dohromady.

Zobrazit více...
DORTY
Dortík pro Alenku

Dortík pro Alenku

Potřebné ingredience

Piškotový korpus, pudinkovo-máslový krém + jahody, K2 Zdobení - jen taková rychlovka

Postup přípravy

Piškot: na 1 vejce 3dkg pol.mouky, 4dkg cukru krupice, trochu oleje, špetka kypřícího prášku. Vyšlehat bílky, utřít žloutky s cukrem a olejem a pak smíchat dohromady.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňový koláč s kokosem

Třešňový koláč s kokosem

Potřebné ingredience

600ml kysané smetany, 150g másla, špetka soli, 1 a půl kelímku cukru, 3 vejce, 1 a půl kelímku polohrubé mouky, 1/2 sáčku prdopeč, 500g třešní , 2 kelímky kokosu

Postup přípravy

Budete potřebovat kelímek od zakysané smetany coby odměrku. Tu kysanou smetanu budete potřebovat teda taky, a to rovnou tři :)rn150 g másla, špetku soli a 1 kelímek cukru krupice…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

Potřebné ingredience

špagety, anglická slanina, česnek, strouhaný sýr, 3 vejce, sůl, muškátový oříšek

Postup přípravy

Špagety uvaříme. Slaninku nakrájíme na kostečky. Na másle ji spolu s 2 stroučky pokrájeného česneku posmažíme. Česnek vytáhneme a vyhodíme. Přidáme špagety a opečeme vše dohromady…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marsmallows

Marsmallows

Potřebné ingredience

100 ml vody Přírodní aroma podle výběru (já použila kousek vanilkového lusku) 10 g želatiny nebo je možné použít agar 170 g cukru krupice Stolní olej 2 lžíce cukru moučky a 1 lžíce kukuřičnho škrobu na obalení

Postup přípravy

V 50 ml vody necháme naboptnat želatinu, ve zbylých 50 ml rozehřejeme cukr na sirup, přidáme vanilku. Poté do směsi dáme naboptnanou želatinu a vyšleháme do tuha ručním šlehačem.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou

RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 balíček domácího, nebo kupovaného listového těsta, 100-150 g vepřové, nebo drůbeží šunky / slaniny, popř. jiné uzeniny, 1 vejce na potření, hrst vypeckovaných oliv, rybí očka-sardelka (nemusí být) popřípadě suroviny na posypání (viz-dovětek).

Postup přípravy

Postup práce:
Vychlazené listové těsto tence rozválíme, vykrájíme formičkou kolečka a vložíme na plech s pečícím papírem.
Kytičky vytvarujeme dle obrázků v příloze a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodový řez s želatinou

Jahodový řez s želatinou

Potřebné ingredience

Piškot- 4 vajíčka, 20 dkg hladké mouky, 20 dkg moučky, 1 prdopeč, 5 PL horké vody, 5 PL oleje, citonová kůra. Náplň- tvaroh, moučka, van. cukr, marmeláda rybízová, jahodová...Jahody, želatina.

Postup přípravy

Zvlášť vyšleháme sníh, potom vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu, olej a postupně mouku s prdopečem, citronovou kůru. Nakonec opatrně zamícháme sníh, pečeme na 180…

Zobrazit více...
DORTY
Pivoňka

Pivoňka

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Těstoviny s brokolicí a smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicí a smetanovou omáčkou

Potřebné ingredience

těstoviny, brokolice, 500ml smetany, 2 stroužky česneku,olej, 2 PL hl. mouky, sůl, pepř, chilly

Postup přípravy

Uvařím si lehce brokolici a těstoviny podle návodu. Ve větší pánvi na oleji lehce do zlatova osmažím na plátky nakrájený česnek. Poté zasypu hladkou moukou. Až mouka zezlátne,…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Salisburský steak

Salisburský steak

Potřebné ingredience

* NA KARBANÁTKY: 500 g mletého hovězího masa, 1 žloutek, menší polovina jemně nakrájené cibule, ¼ šálku strouhanky (ideálně Panko), 2 lžíce mléka, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř; * NA OMÁČKU: 100 g pokrájených hub, větší půlka jemně nakrájené cibule, 300 ml hovězího vývaru, šťáva pod maso (instantní nebo ve vaničce), 1½ lžíce kečupu, 1 menší čajová lžička Dijonské hořčice, 1½ lžíce pokrájené čerstvé petrželky; * NA ZAHUŠTĚNÍ: 1½ polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce vody

Postup přípravy

Všechny suroviny na karbanátky smíchat, osolit a opepřit.
Potom hmotu rozdělit na 5 dílů, z každého dílu vytvarovat karbanátek a osmahnout je na rozpálené pánvi (cca 3 minuty…

Zobrazit více...

Kategorie