Dort do školky k otevření Zelené učebny - ptačí budka …
Potřebné ingredience
Piškotový korpus, pudinkovo-máslový krém + jahody, K2 Zdobení - jen taková rychlovka
Postup přípravy
Piškot: na 1 vejce 3dkg pol.mouky, 4dkg cukru krupice, trochu oleje, špetka kypřícího prášku. Vyšlehat bílky, utřít žloutky s cukrem a olejem a pak smíchat dohromady.
Dortík pro Alenku
Potřebné ingredience
Piškotový korpus, pudinkovo-máslový krém + jahody, K2 Zdobení - jen taková rychlovka
Postup přípravy
Piškot: na 1 vejce 3dkg pol.mouky, 4dkg cukru krupice, trochu oleje, špetka kypřícího prášku. Vyšlehat bílky, utřít žloutky s cukrem a olejem a pak smíchat dohromady.
Třešňový koláč s kokosem
Potřebné ingredience
600ml kysané smetany, 150g másla, špetka soli, 1 a půl kelímku cukru, 3 vejce, 1 a půl kelímku polohrubé mouky, 1/2 sáčku prdopeč, 500g třešní , 2 kelímky kokosu
Postup přípravy
Budete potřebovat kelímek od zakysané smetany coby odměrku. Tu kysanou smetanu budete potřebovat teda taky, a to rovnou tři :)rn150 g másla, špetku soli a 1 kelímek cukru krupice…
Špagety Carbonara
Potřebné ingredience
špagety, anglická slanina, česnek, strouhaný sýr, 3 vejce, sůl, muškátový oříšek
Postup přípravy
Špagety uvaříme. Slaninku nakrájíme na kostečky. Na másle ji spolu s 2 stroučky pokrájeného česneku posmažíme. Česnek vytáhneme a vyhodíme. Přidáme špagety a opečeme vše dohromady…
Marsmallows
Potřebné ingredience
100 ml vody Přírodní aroma podle výběru (já použila kousek vanilkového lusku) 10 g želatiny nebo je možné použít agar 170 g cukru krupice Stolní olej 2 lžíce cukru moučky a 1 lžíce kukuřičnho škrobu na obalení
Postup přípravy
V 50 ml vody necháme naboptnat želatinu, ve zbylých 50 ml rozehřejeme cukr na sirup, přidáme vanilku. Poté do směsi dáme naboptnanou želatinu a vyšleháme do tuha ručním šlehačem.…
RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou
Potřebné ingredience
Ingredience: 1 balíček domácího, nebo kupovaného listového těsta, 100-150 g vepřové, nebo drůbeží šunky / slaniny, popř. jiné uzeniny, 1 vejce na potření, hrst vypeckovaných oliv, rybí očka-sardelka (nemusí být) popřípadě suroviny na posypání (viz-dovětek).
Postup přípravy
Postup práce:
Vychlazené listové těsto tence rozválíme, vykrájíme formičkou kolečka a vložíme na plech s pečícím papírem.
Kytičky vytvarujeme dle obrázků v příloze a…
Jahodový řez s želatinou
Potřebné ingredience
Piškot- 4 vajíčka, 20 dkg hladké mouky, 20 dkg moučky, 1 prdopeč, 5 PL horké vody, 5 PL oleje, citonová kůra. Náplň- tvaroh, moučka, van. cukr, marmeláda rybízová, jahodová...Jahody, želatina.
Postup přípravy
Zvlášť vyšleháme sníh, potom vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu, olej a postupně mouku s prdopečem, citronovou kůru. Nakonec opatrně zamícháme sníh, pečeme na 180…
Pivoňka
Potřebné ingredience
světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody, smartflex velvet
Těstoviny s brokolicí a smetanovou omáčkou
Potřebné ingredience
těstoviny, brokolice, 500ml smetany, 2 stroužky česneku,olej, 2 PL hl. mouky, sůl, pepř, chilly
Postup přípravy
Uvařím si lehce brokolici a těstoviny podle návodu. Ve větší pánvi na oleji lehce do zlatova osmažím na plátky nakrájený česnek. Poté zasypu hladkou moukou. Až mouka zezlátne,…
Salisburský steak
Potřebné ingredience
* NA KARBANÁTKY: 500 g mletého hovězího masa, 1 žloutek, menší polovina jemně nakrájené cibule, ¼ šálku strouhanky (ideálně Panko), 2 lžíce mléka, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř; * NA OMÁČKU: 100 g pokrájených hub, větší půlka jemně nakrájené cibule, 300 ml hovězího vývaru, šťáva pod maso (instantní nebo ve vaničce), 1½ lžíce kečupu, 1 menší čajová lžička Dijonské hořčice, 1½ lžíce pokrájené čerstvé petrželky; * NA ZAHUŠTĚNÍ: 1½ polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce vody
Postup přípravy
Všechny suroviny na karbanátky smíchat, osolit a opepřit.
Potom hmotu rozdělit na 5 dílů, z každého dílu vytvarovat karbanátek a osmahnout je na rozpálené pánvi (cca 3 minuty…