Dynove pyre bez krajeni
Potřebné ingredience
1 cela dyne hokaido, 2 cibule, sul, 1 deci mleka (vegan nahradi rostlinnym, pokud nemame v nejhorsim tepla voda), par lzic masla - nemusi byt, jakekoliv koreni
Postup přípravy
Dyni umyjeme, polozime celou i se slupkou na plech na spodni rost. Peceme asi půl hodiny 200 C. Do změknutí (pomocí píchnutí vidličkou poznáme).
Mezitim nakrajime cibuli na…
Jarmilky plněné papriky
Potřebné ingredience
700 mg mletého masa, sůl, pepř, grilovací koření, 1 vejce, 19 ks slovenských paprik, 2 cibule, 6 rajčat, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla.
Postup přípravy
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření, 1 vejce, 1 hrneček (250 ml) nevařené rýže a vše smícháme. Do vyššího pekáčku dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Směsí naplněné…
Domácí cuketový chléb
Potřebné ingredience
1 malá cuketa, lžíce soli, 500 g špaldové nebo klasické bílé hladké mouky, 300 ml kefíru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru, 2 stroužky česneku, 50 g nastrouhaného sýra, lžička soli, vrchovatá lžička jedlé sody, 4 kusy sušených rajčat v oleji, hrst čerstvého rozmarýnu a 25 g strouhaného sýra a 25 g tykvových semínek na posypání.
Postup přípravy
základem úspěchu je opravdu důkladně vymačkat cuketu – těsto pak nebude vodnaté a dobře se propeče.