Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pirátská kaše s RACIO kostičkami

Pirátská kaše s RACIO kostičkami

Potřebné ingredience

RACIO Pirates rýžové chlebíčky s bílou polevourn200 g arborio rýžern½ l mléka rn100 g cukru rn1 PL máslarn2 PL kakaarn50 g hořké čokoládyrnšpetka solirnvoda podle potřeby

Postup přípravy

Arborio rýži propláchneme vlažnou vodou. Vysypeme na pánvičku, podlijeme vodou, přidáme špetku soli a na mírném ohni vaříme cca 7 minut. Když se voda odpaří, podlijeme mlékem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodovo-jogurtový jahelník

Jahodovo-jogurtový jahelník

Potřebné ingredience

Korpus: 120 g jáhel, 60 g strouhaného kokosu, 2 PL tekutého medu, 1 PL másla, špetka soli. Náplň: 500 g jahod, cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek. Poleva: 200 g zakysané smetany, 200 g bílého jogurtu, 2 PL cukru moučka, 3 želatinové plátky.

Postup přípravy

Jáhly spaříme vařící vodou, nasypeme do kastrůlku, zalijeme vodou se špetkou soli a vaříme doměkka. Do uvařených jáhel vmícháme máslo, med a kokos. Směs natlačíme do dortové formy…

Zobrazit více...
DORTY
Mašinka Tomáš nebo něco podobného

Mašinka Tomáš nebo něco podobného

Potřebné ingredience

Na jednu placku: rn 6 vajec, 24dkg cukr krupice, 6 lžic oleje, špetka soli, 24dkg hladké mouky, 6lžic horké vody, prášek do pečiva, případně kakaornkrém do dortu: rn2 tvarohy, 4 vanilkové pudinky, 500ml mléka, 2 vanilkové cukry, 25dkg másla, moučkový cukr dle chutirnmáslový krém: rn1/2vanilkového pudinku, 150ml mléka, cukr moučka rnPotahovou hmotu jsem kupovala: 1,4kg modré ( zbyla), 250g červené ( tak akorát), 250g šedé ( zbyla ), 250g černé (zbyla) a 250g bílé ( zbyla )

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušlehat sníh, snížit otáčky a přidat olej , po jednom žloutku, vodu a nakonec pomalu vmíchat mouku. Já pekla 4 placky - 2 světlé a 2 bílé. Nechala jsem je do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bramborové bulky

Bramborové bulky

Potřebné ingredience

200g vody, 1 vejce, 200g vařených a nastrouhaných brambor, 50g olivového oleje, 200g hladké mouky, 200g špaldové mouky, 20g droždí, lžička rýžového sirupu, 7-10g soli, vejce na potření.

Postup přípravy

Z vody, sirupu, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Poté zapracujeme ostatní suroviny (nehněteme moc dlouho), vypracujeme lehce lepivé těsto (po vykynutí lepí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechovo-pohanková bábovka

Ořechovo-pohanková bábovka

Potřebné ingredience

4 (3) vejce, 2 (malé) zralé banány, 150 (110) g mletých ořechů, 120 (90) g třtinového cukru, sůl, 60 (45) g pohankové mouky, 90 (70) g špaldové mouky, 7 (5) g jedlé sody, 160 (120) g oleje

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem a solí do pěny. Přidáme olej, rozmačkané banány, ořechy, promixujeme. Poté mouky se sodou, nakonec sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Goji kuličky

Goji kuličky

Potřebné ingredience

50g goji, 2-3 lžičky medu, 30g kešu, 30g ovesných vloček jemných. Kokos a karob na obalení.

Postup přípravy

Goji, kešu a vločky v sekáčku rozdrtíme na prášek. Poté přidáme med a vlhkýma rukama (nebo kápneme pár kapek vody do těsta) vytvoříme pevnou hmotu. Necháme asi 30min. odležet.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Brynzové tyčinky

Brynzové tyčinky

Potřebné ingredience

80g hladké špaldové mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 40g rýžové mouky, 130g brynzy, 1 vejce, 120g másla, 1-2 lžičky PP

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto, necháme minimálně hodinu v lednici. Poté vyválíme, nakrájíme tyčinky a upečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dozlatova. Potřeme vejcem a posypeme kmínem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zdravý jablečný koláč

Zdravý jablečný koláč

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 zralý banán, 140g mletých ovesných vloček, malá lžíce medu, 2-3 jablka, 30g másla, 120g jogurtu, rozinky

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme med a mícháme dokud lehce neztmavne, poté skořici a jablka, promícháme, aby se obalila. Rozmixujeme…

Zobrazit více...
DORTY
Svatební s ovocem

Svatební s ovocem

Potřebné ingredience

horní a spodní patro: světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, jahody, ganache, čokotrubičky; střední patro: red velvet, vanilkový krém s mascarpone, jahody, smartflex velvet; jahody, maliny, ostružiny, ananas, kivi, fíky, borůvky

Postup přípravy

*

Zobrazit více...

Kategorie