Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
dvojoslava

dvojoslava

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka bramborová

Vánočka bramborová

Potřebné ingredience

150g mléka, 125g měkkého másla, 2 žloutky, sůl, 80g cukru, 180g jemně strouhaných brambor (uvařených předem ve slupce), 450g polohrubé mouky, 3/4 droždí, citrónová kůra, rozinky, mandle, vejce na potření

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme si hodinu kynout. Upleteme vánočku, necháme ještě chvíli kynout na plechu. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180°C asi 40min.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Potřebné ingredience

100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 180g másla, citrónová kůra, 2 žloutky

Postup přípravy

Vypracované těsto necháme v lednici, nejlépe přes noc. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min. Vychladlé slepujeme marmeládou.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Limetková kolečka

Limetková kolečka

Potřebné ingredience

200 g másla, 2 lžíce třtinového moučkového vanilkového cukru, 300g hladké mouky. Krém: 120g šlehačky, 200g bílé čokolády, 40g másla, kůra a šťáva z limetky

Postup přípravy

Těsto necháme v lednici odpočinout. šlehačku svaříme s čokoládou a kůrou. Do vychladlé směsi zašleháme máslo a šťávu, vyšleháme krém. Necháme chvíli zatuhnout v lednici. Slepujeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kakaové rohlíčky

Kakaové rohlíčky

Potřebné ingredience

200g másla, 40g třtinového moučkového cukru (+ na pocukrování), 120g mletých ořechů, 20g kakaa, 240g hladké mouky

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v lednici odpočinout. Poté tvarujeme rohlíčky, pečeme na 180°C asi 8min. Cukrujeme mletým třtinovým cukrem s vanilkou.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Plněné perníčky

Plněné perníčky

Potřebné ingredience

130g hladké mouky, 80g cukru, 83g žitné celozrnné mouky, 17g másla, 1/2 lžíce medu, 1 a 1/2 lžíce mléka, 1 velké vejce, lžička koření do perníku, 1/4 prášku do perníku, 1/4 lžičky jedlé sody, 1ú4 lžíce kakaa. Náplň: hrst nahrubo sekaných brusinek, hrst nahrubo sekaných ořechům hrst nahrubo sekaných rozinek, 4 lžíce povidel, trochu rumu. Poleva.

Postup přípravy

Smícháme vše sypké, poté zapracujeme vejce a ve vlažném mléce rozpuštěné máslo a med. Necháme chvíli odležet a poté znovu propracujeme (několikrát). Zabalíme a necháme alespoň…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pečivo s balzamikem

Pečivo s balzamikem

Potřebné ingredience

50g balzamikového octa, 42g droždí, 350ml piva, 400ml vody, 1kg hladké mouky, 20g soli, dýňová semínka

Postup přípravy

V robotu umícháme pivo, ocet, vodu a mouku na nízký stupeň, poté přidáme droždí a uhněteme na stupeň vyšší. Necháme asi hodinu kynout. Poté vyklopíme na pomoučený vál, rukou…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka ze šušených rajčat

Pomazánka ze šušených rajčat

Potřebné ingredience

uzené tofu, sušená rajčata, olivový olej, event. sůl a pepř

Postup přípravy

Tofu, rajčata a olej rozmixujeme tyčovým mixérem. Poměr rajčat a tofu je asi 1:1. Olej přidáváme dle požadované konzistence.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety all´amatriciana

Špagety all´amatriciana

Potřebné ingredience

350g špaget, 400g loupaných krájených rajčat, 80-100g pecorina, 100g guanciale (popřípadě pančety), kousek feferonky, 1 lžíce olivového oleje, 50ml bílého vína, sůl

Postup přípravy

Guanciale nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji do křupava spolu s feferonkou. Přilijeme víno a necháme odpařit. Z výpeku vyndáme slaninu, přikryjeme ji alobalem, aby…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Rychlá a jednoduchá škvarková pomazánka

Rychlá a jednoduchá škvarková pomazánka

Potřebné ingredience

RACIO Knäckebrot žitný se sezamem 200 g škvarků 4 vejce 1 větší šalotka 1 PL hořčice 1 stroužek česneku 1 malý svazek čerstvé pažitky 8 lístků čerstvé majoránky Sůl a pepř z mlýnku podle potřeby

Postup přípravy

Vajíčka uvaříme natvrdo, pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do směsi přimícháme hořčici, najemno nakrájenou pažitku, ochutíme solí a kořením. Vše spolu…

Zobrazit více...

Kategorie