PIŠKOT S VAJEČNÝM LIKÉREM
Potřebné ingredience
100 ml oleje, 100 ml vaječňáku, 3 vejce, 1 van. cukr, citr. kůra, 80 g solamylu, 80 g pol. mouky, 130 g cukru moučk., 1 prdopeč, 1 lžička instantní kávy.
Postup přípravy
všechno vyšleháme, půl těsta obarvíme instantní kávou, na plech vlijeme světlé těsto a do něj cik cak tmavé obarvené, pečeme na 180°C cca 25 minut a necháme chvilku dojít. Piškot…
JOGURTOVO- OVOCNÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
1 velký bílý jogurt, 1 kelímek pol. mouky, 1/2 kelímku cukru,, 2 vejce, 1 prdopeč, , 1 vanilk. cukr, 1/2 kg meruněk, mletý mák na posyp. Na drobenku: 1 lžíce cukru kr., 1 lžíce másla, 2 lžíce hr. mouky
Postup přípravy
suroviny smícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem, na těsto rozsypeme mák a klademe půlky meruněk, sypeme drobenkou. Dáme péct na 180°C cca 40 minut. Můžeme místo meruněk i…
Muffinky ala makovec
Potřebné ingredience
2hrnky polohrubé mouky,1 hrnek mléka,1 hrnek cukru,1/4 hrnku oleje,1 hrnek mletého máku,2 vejce,1 prdopeč,1 vanilkový cukr,špetka soli.Na citronovou polevu-štáva z citronu a přesátý moučkový cukr
Jablková-rychlá
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 200-250 g cukru, 2 celá vejce, 2dcl mléka, 70g tuku, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 300 g jablek nakrájených na kostičky (dávám od oka), možno přidat skořicový cukr
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme dohromady, vlijeme na plech s pečícím papírem a dáme jablka. Po upečení celou buchtu pokapame(prolijeme) směsí : 50 g rozpuštěného másla +3 lžíce rumu.…
Farma - malá
Potřebné ingredience
Klasika - piškotové těsto,vanilkový krém,ananas,marmeláda,mléčný marcipán
ANDĚLSKY A BLANKYTNĚ
Potřebné ingredience
Blankytné andělení. 5,5 kg vláčný čokoládový korpus, extra čokoládový krém, svěží višně. Obláčkový piškot, karamelový krém, tvarohovo - šlehačková pěna s malinami Pro milovnici andělů
Monster high
Potřebné ingredience
Mramorovaný korpus, vanilkový pudinkový krém, nutela, jahodová marmeláda, domácí mléčný marcpipán, gelové barvy WILTON, jedlý papír
Postup přípravy
Mramorovaný korpus průměr 24 cm, promazávaný vanilkovým, pudinkovým krémem, promazaný meruňkovou marmeládou, pod potahem dortu nutela a potažený domácím mléčným marcipánem........…
Čokoládové kostky
Potřebné ingredience
Korpus: 150 g Hery, 100 g hořké čokolády, 4 vejce, 120 g cukru krystal, 60 g hladké mouky, 20 g kakaa, 100 g lískových oříšků, špetka skořice. Krém: 500 ml mléka, 1,5 vanilkového pudinkového prášku, 4 PL cukru, 50 g másla, 200 g zakysané smetany. Dále: 150 g hořké čokolády, plátek 100% tuku, marmeláda, 3 PL zakysané smetany, bílá čokoládová poleva.
Postup přípravy
Korpus: Smícháme mouku, kakao, nastrouhané oříšky a skořici. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh. Změklou Heru a rozpuštěnou čokoládu ušleháme do pěny, po jednom přidáváme…
KYTARA
Potřebné ingredience
světlý korpus+ krém alá Pribináček + broskve + mléčný marcipán, váha 3,50kg
Papoušek Ara
Potřebné ingredience
Piškotový a čokoládový korpus,marmeláda,pudinkovomáslový krém,mléčný marcipán