Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Luštěninovo-rýžové placky

Luštěninovo-rýžové placky

Potřebné ingredience

luštěniny (červená čočka, hnědá čočka, mungo, rýže, sůl

Postup přípravy

Luštěniny a rýži namočíme do horké vody na několik hodin, poté slijeme, dáme čistou vodu a rozmixujeme nahrubo. Necháme přes noc v lednici a druhý den rozmixujeme co nejvíc…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Míša řezy z fazolí

Míša řezy z fazolí

Potřebné ingredience

2 plechovky červených fazolí, 3 malé hodně zralé banány, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce medu, 80g špaldové mouky, 60g olivového oleje, 1/2 PP. Náplň: 1 tvaroh ve vaničce, 1 tvaroh v alobalu, med dle chuti. Poleva: čokoláda, kakaové máslo

Postup přípravy

Fazole propláchneme a rozmixujeme s banány a olejem. Pak zašleháme zbylé ingredience. Pečeme v menším pekáčku ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30min. Necháme vychladnout, poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PODZIMNÍ ŠTRŮDL

PODZIMNÍ ŠTRŮDL

Potřebné ingredience

Těsto: 150 g hladké špaldové mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 250 g tuku, 100 ml studené vody, 2 lžičky octa, špetka soli, troška vanilky Krém: 1 pudink, mléko, Čekankový sirup, tvaroh Šlehačka 200 ml šlehačky, rumová tresť, Čekankový sirup, 250 g tvarohu Dýňové pyré: vaření dýně s Čekankovým sirupem a skořicí

Postup přípravy

Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů
2. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet (mouky hladká a celozrnná špalkov). Nejlepší je nechat za nás pracovat…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Luštěniny (dhál) po indicku

Luštěniny (dhál) po indicku

Potřebné ingredience

250 g jakýchkoli luštěnin * voda * po lžičce kurkuma, zázvor čerstvý (nebo sušený - toho stačí míň), garam masala, mletá paprika (i pálivá), koriandr (mletý i čerstvý - ten pak na ozdobu) * rajčata (i v plechovce) * pár zrníček římského kmínu * cibule * česnek (dle chuti, min. dva stroužky) * kuřecí vývar (kostka) * sůl, pepř

Postup přípravy

podobný recept zde je z čočky, dají se ale použít jakékoli luštěniny a v libovolných kombinacích - sója, mungo, fazole, čočka červená, zelená i hnědá, cizrna - liší se jen v době…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový dortík s Pedro bonbonky na ozdobu

Čokoládový dortík s Pedro bonbonky na ozdobu

Potřebné ingredience

1 hrnek cukru krupicern¼ hrnku prosetého kakaarn1 ½ hrnku mouky s trochou kypřícího práškurn½ hrnku rozdrcených vlašských ořechůrn2 vejcern¾ hrnku mlékarn125 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Kouskem másla nejdříve vymažeme formu na koláč nebo dort a položíme do ní i pečící papír pro jistotu. rnV míse smícháme cukr, kakao, mouku a vlašské ořechy. Přidáme vejce, mléko a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a bazalkou

Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a…

Potřebné ingredience

2,75 - 3 kg rajčat, 1 kg bílé cibule, 500 g červené cibule, 5 polévkových lžic octa balzamiko, zázvor - množství dle toho jak moc ostré máte rádi, 2 lžíce soli, větší svazek bazalky, větší svazek petržele (toto množství mi vyšlo na 9 skleniček 375 ml od např. kunovjanky nebo od hořčice)

Postup přípravy

z receptů na zpracování rajčat na internetu jsem si nemohla vybrat, tak jsem experimentovala a výsledek můžu doporučit:rnrajčata a cibuli nakrájíme - rozvaříme ve velkém hrnci,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký koláč

Linecký koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 250 g Hery, 3 vejce, 1 prášek do pečiva; Jablková náplň: 1 a 1/2 kg nastrouhaných jablek, 2 vanilkové pudingy, 2 vanilkové cukry, 10 lž. cukru.

Postup přípravy

Zpracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout.
Zatím uděláme jablkovou náplň smícháním všech surovin.
2/3 těsta rozválíme na tukem vymazaný plech s vyšším okrajem. Na…

Zobrazit více...
DORTY
Čokoládový s makronkami

Čokoládový s makronkami

Potřebné ingredience

kakaový korpus, pařížská šlehačka, banány, ganache, makronky, čokotyčinky

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Svatební s fréziemi

Svatební s fréziemi

Potřebné ingredience

spodní a vrchní patro: světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, jahody; střední patro: kakaový korpus, pařížská šlehačka, banány; smartflex velvet, jedlá krajka, cukrová hmota na květy

Postup přípravy

*

Zobrazit více...

Kategorie