Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY S MLETÝM MASEM

TĚSTOVINY S MLETÝM MASEM

Potřebné ingredience

500gr těstovin
500 gr mletého míchaného
300 gr tvrdého sýra
větší plechovka žampionů
plechovka sterilovaných rajčat
sůl,pepř,provensálské koření,bobkový list

Postup přípravy

DOBROU CHUŤ

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Jahodovo - mátové letní  osvěžení

Jahodovo - mátové letní osvěžení

Potřebné ingredience

čerstvé jahody - množstvo podla potreby a konzumentov, plná hrsť čerstvých mátových lístkov, biely jogurt 500 ml., resp. kysaná smetana, resp. odtučněné / sójové/ mlieko / podla potreby/ , cukor podla potreby - ak dáte hodne jahod tak nemusíte cukrovať, resp. možte dať hnedý cukor, alebo hroznový, alebo klasicky vanilkový / množstvo podla chuti/

Postup přípravy

Jogurt,alebo smetanu, nalejeme do vyššej nádoby, riadne umyté jahody do toho, pridáme umytú mátu, cukor a rozšlaháme na krémový nápoj...:) je možné robiť z variant uvedených v…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pravý ruský boršč

Pravý ruský boršč

Potřebné ingredience

Hovězí maso cca 1/2 kila, uzená obíračka cca 3/4 - 1 kilo, čerstvé zelí, brambory, kořenová zelenina, cibule, červená řepa, rajčatový protlak, sůl, nové koření, pepř celý, bobkový list, ocet, cukr, kysaná smetana.

Postup přípravy

Nejprve uvaříme hovězí maso vcelku s uzenou obíračkou, solí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem do měkka, chce to skoro 2 hodiny. Na oleji osmahneme na cibulce…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Špagety s kuřecím masem a houbami

Špagety s kuřecím masem a houbami

Potřebné ingredience

Špagety, kuřecí maso, sojová omáčka, šlehačka, sýr na posypání, houby - jakékoliv, já mám momentálně mražené, ale lze použít i sušené nebo čerstvé, ale i žampiony.

Postup přípravy

Špagety dáme vařit obvyklým způsobem, nakrájíme nadrobno kuřecí maso, které osmahneme na trošce oleje, přidáme sojovou omáčku a houby, malinko osolíme a dáme dusit na cca 20-30…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Snadné čokoládové taštičky s malinovou omáčkou

Snadné čokoládové taštičky s malinovou omáčkou

Potřebné ingredience

200g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 bílek, 1 a 1/2 lžíce oleje, špetka soli, 200g čokolády :-)))
Na omáčku:200g malin, moučkový cukr

Postup přípravy

Mouku,žloutky, bílek, olej, sůl a pět lžic vody vypracujte (nejlépe v robotu) na hladké těsto.Zabalte do fólie a nechte 15 min. odpočívat. Těsto vyválejte na tenký plát a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÝ CHLEBÍČEK-šťavnatý a jednoduchý

OVOCNÝ CHLEBÍČEK-šťavnatý a jednoduchý

Potřebné ingredience

250ghl.mouky, 175g másla, 175g cukru, 1/2 lžičky skořice, 1 jablko, 2 vejce, pomerančová kůra, 2 lžičky prášku do pečiva, 230g ostružin nebo malin nebo jahod nebo borůvek nebo angreštu.....:-)

Postup přípravy

Z mouky,másla a cukru utvořte jemnou drobenku. Odeberte 5 lžic,přimíchejte k nim skořici a trochu přírodního cukru a dejte stranou.Jablko nastrouhejte a promíchejte s vejci a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
ZAPEČENÝ LILEK

ZAPEČENÝ LILEK

Potřebné ingredience

2 velké lilky, 1 balení hovězího mletého masa, rajčata, sýr - mozzarella nebo feta, olivový olej, pepř, sůl, cibule česnek

Postup přípravy

cca 20min + zapečení. na trošce olivového oleje osmažíme cibulku s česnekem, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme (vše dle chuti). na jiné pánvi si připravíme rozpálený olivový…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
TZATZIKI

TZATZIKI

Potřebné ingredience

pro dvě osoby - 1 jogurt holandia malý, 1/2 okurky, 1 česnek, špetka soli, kopr, olivový olej

Postup přípravy

cca 10min, okurku nakrájíme na kostičky, přidáme jogurt (holandia je nejvíce podobný "řeckému jogurtu"), prolisovaný česnek, osolíme, kopr dle chuti, naservírujeme na mističky a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Mátový sirup

Mátový sirup

Potřebné ingredience

300-500 g máty i se stonky, 2 litry vody, 2 kg cukru, 3 lžíce kyseliny citronové 1 lžička pomůcky ke konzervování od dr oetker /tu můžete vynechat, ale počítejte s kratší dobou trvanlivosti/

Postup přípravy

mátu nahrubo nasekáme, spaříme a necháme 24 hod luhovat. Scezený výluh uvaříme s cukrem a ostatním a slijeme do lahví s víčkem které necháme do schladnutí dnem vzhůru. Stejně se…

Zobrazit více...
OVOCE
Jahodový sirup

Jahodový sirup

Potřebné ingredience

kolik jahodové šťávy (ideálně z odšťavňovače, nebo rozmixované jahody přeceděné přes plátýnko) tolik vody a tolik krystalového cukru, na litr vody dvě lžíce kyseliny citronové dr oetker a zarovnaná kávová lžička pomůcky ke konzervování dr oetker /tu můžete vynechat, ale počítejte s kratší trvanlivostí/

Postup přípravy

vše svaříme asi 5 minut, dáme do sklenic s víčkem, které do schladnutí necháme dnem vzůru. Stejně uděláte i sirup pomerančový, jablečný.... podle štávy :-)

Zobrazit více...

Kategorie