Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
POMERANČOVÝ CHEESECAKE

POMERANČOVÝ CHEESECAKE

Potřebné ingredience

KORPUS: 200 g sušenky (máslové) 100 g máslo (rozpuštěné) 2 PL šťáva (pomerančová) kůra (pomerančová) KRÉM: 200 g mascarpone 250 g tvaroh (kostka) 100 g čokoláda (bílá) 200 ml smetana (31%) 100 ml šťáva (pomerančová i s dužinou) DOHOTOVENÍ: 1 kelímek smetana (zakysaná) 1 ks pomeranč hobliny (čokoládové)

Postup přípravy

Sušenky vložíme společně s nastrouhanou pomerančovou kůrou do mixéru a rozemeleme. Pak smícháme s rozpuštěným máslem a pomerančovou šťávou. Vzniklou směs nasypeme do dortové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčkový koláč    velmi jednoduchý a rychlý

Hrníčkový koláč velmi jednoduchý a rychlý

Potřebné ingredience

2 hrníčky polohrubé mouky 1 hrníček cukru krupice 1 vanilkový cukr ½ másla (Hery) 1 celé vejce, 1 hrníček mléka, 1/2 prášku do pečiva, ovoce (meruňky, borůvky, strouhaná jablíčka…) Můžeme také dat 1 kostku tvarohu,

Postup přípravy

V míse smícháme: 2 hrníčky polohrubé mouky 1 hrníček cukru krupice 1 vanilkový cukr ½…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovník    (recept je velmi jednoduchý)

Makovník (recept je velmi jednoduchý)

Potřebné ingredience

2,5 dcl mléka, 15 dkg práškového cukru, 15 dkg mletého máku, 15 dkg hrubé mouky, 1 prášek do pečiva.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Po upečení potřeme citronovou polevou. Zkladní makové těsto lze různě kombinovat: 1)na makové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový sváteční koláč

Tvarohový sváteční koláč

Potřebné ingredience

těsto: 1vejce,150g moučkového cukru, 150g margarínu, 300g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva. Náplň: 500g měkkého tvarohu, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 0,5 l mléka, 0,1 l oleje, 2 vanilkové pudinky, 3 žloutky, 1vejce.(vše rozšlehávám mixerem) Sníh: 4 bílky, 120 g krystalového cukru.

Postup přípravy

T Ze všech přísad vypracujeme těsto, které necháme v chladničce ztuhnout. Potom ho vyválíme, uložíme na pomaštěný a vysypaný plec- já dávám na pečící papír. Na těsto vlijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečné řezy (mufíny)

Jablečné řezy (mufíny)

Potřebné ingredience

3 celá vejce, 3 dcl mletého cukru, 1 vanilkový cukr 2 dcl oleje, 1 dcl mléka 6dcl pol. mouky, 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořicového cukru, 3 lžičky sody 6 jablek nastrouhat

Postup přípravy

3 celá vejce vyšleháme s cukry, přidáme olej, mléko pak přidáme pol. mouku, kakao, skořicový cukr a sodu nakoec vmícháme nastrouhaná jablka

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moravské koláče

Moravské koláče

Potřebné ingredience

Mouka, tvaroh

Postup přípravy

Kynute v pekárně

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Jednoduché noky

Jednoduché noky

Potřebné ingredience

400 g polohrubé mouky, 1 vejce, 100 g hery, sůl, mléko

Postup přípravy

Do misky dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a promícháváme až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty - aby z něho…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Ředkvičkova pomazánka

Ředkvičkova pomazánka

Potřebné ingredience

250 g tučného tvarohu 100 g šunky nejvyšší jakosti 100 g majonézy 4 ředkvičky 3 natvrdo uvařená vejce 2 ks jarní cibulky i s natí sůl dle potřeby

Postup přípravy

Tvaroh s majonézou vyšleháme dohladka Přidáme najemno pokrájenou cibulku včetně natě Šunku nakrájíme na drobné kostičky, uvařená vejce nasekáme nadrobno a ředkvičky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lotuskový turbo dezert s mascarpone

Lotuskový turbo dezert s mascarpone

Potřebné ingredience

1 malý kelímek 33% smetana ke šlehání (200 ml, ale může být i 250 ml) 250 g mascarpone 2 lžíce kokosového cukru či jiného sladidla dle chuti 1 balíček lotus sušenek (z daných surovin nám zbyde ještě půl balíčku)

Postup přípravy

Z lednice vytáhneme vychlazené mascarpone a smetnu a společně vyšleháme ručním mixérem nebo v robotu do hustého krému (bude nám na to stačit minutka). Připravíme si 4 skleničky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové "placki z blachi"

Bramborové "placki z blachi"

Potřebné ingredience

800 - 1000 g oloupaných syrových brambor 1 malá lžička soli 1 malá lžička majoránky 1 velké nebo 2 malá vejce 60 - 80 g hladké špaldové mouky K podávání: cca 400 g škvarků (vybírejte ty masitější z dobrých řeznictví) 1 velká zakysaná smetana (nejmíň 18 % tuku, bez přidaných škrobů) 1 dcl mléka

Postup přípravy

V robotu najemno nastrouháme syrové brambory, přidáme ostatní ingredience na těsto a promícháme. Klademe naběračkou na rozpálené plotýnky (TIP: Já si pořídila speciální, které…

Zobrazit více...

Kategorie