Kandované ovoce
Potřebné ingredience
kandované ovoce
Postup přípravy
Prosím, nemáte někdo recept na kandované ovoce? Děkuji za rady.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/070929/17/b3604-1191078432.jpg)
EmKa
(upraveno)
17. 7. 2007, 21:50
Mária, kandizované ovocie sa robí takto: použite tvrdé zrelé ovocie, vyumávajte, osušte v čistej utierke, urobte si sladký nálev v pomere 1 liter a 1 kg kryštálového cukru, uvarte ho, nechajte vychladnúť a prelievajte ním ovocie na tácke. Robte to spôsobom, že ho pooblievate cukrovým sirupom, necháte uschnúť, potom znova na druhý deň cukrovým sirupom atď, vždy nechajte uschnúť a mali by ste to urobiť 10x - čiže 10 dní po sebe. Vždy ovocie nechajte poriadne preschnúť. Je to dosť náročné na čas a uskladňovanie..... samozrejme práca vlastne o ničom, ale desať dní.... už by som to asi nerobila. Skladujte v sklenených dózach pri izbovej teplote. Ako dlho vydrží takto doma kandizované ovocie, to netuším, už si to nepamätám. Majte sa pekne, Marcela K., Slovensko, ID na slovenskom mmb 633
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/19/b35448-1191605998.jpg)
mmatuli
(upraveno)
6. 8. 2007, 20:33
@EmKa
Děkuji mockrát, vyzkouším
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)