Kandované ovoce
Potřebné ingredience
kandované ovoce
Postup přípravy
Prosím, nemáte někdo recept na kandované ovoce? Děkuji za rady.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
EmKa
(upraveno)
17. 7. 2007, 21:50
Mária, kandizované ovocie sa robí takto: použite tvrdé zrelé ovocie, vyumávajte, osušte v čistej utierke, urobte si sladký nálev v pomere 1 liter a 1 kg kryštálového cukru, uvarte ho, nechajte vychladnúť a prelievajte ním ovocie na tácke. Robte to spôsobom, že ho pooblievate cukrovým sirupom, necháte uschnúť, potom znova na druhý deň cukrovým sirupom atď, vždy nechajte uschnúť a mali by ste to urobiť 10x - čiže 10 dní po sebe. Vždy ovocie nechajte poriadne preschnúť. Je to dosť náročné na čas a uskladňovanie..... samozrejme práca vlastne o ničom, ale desať dní.... už by som to asi nerobila. Skladujte v sklenených dózach pri izbovej teplote. Ako dlho vydrží takto doma kandizované ovocie, to netuším, už si to nepamätám. Majte sa pekne, Marcela K., Slovensko, ID na slovenskom mmb 633
mmatuli
(upraveno)
6. 8. 2007, 20:33
@EmKa
Děkuji mockrát, vyzkouším