Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

VTÍPKY - Jak vyvolat porod !

VŠECHNY VTÍPKY
O ŽENÁCH
O MUŽÍCH
O ALKOHOLU
O SEXU
O DĚTECH
O ŠKOLE
O POLICAJTECH
O DOKTORECH
BÁSNIČKY
HÁDANKY
ČERNÝ HUMOR
O ZVÍŘATECH
O SPORTU
OSTATNÍ
HRY
VIDEA
OSTATNÍ
Jak vyvolat porod !
Jak vyvolat porod !

Některé maminky s přibližujícím se termínem porodu pociťují touhu „tomu nějak pomoci“.

Důvodů mohou mít tisíce a úspěšnost těchto metod je sporná. O okamžiku zrození si totiž dítě rozhoduje samo tím, že spustí v těle matky hormonální reakci, která způsobí stahy. A bohužel nerozlišuje, jestli si počítáme svůj 36. týden nebo 42. týden.

Začnu třemi způsoby, které sice nevyvolávají porod přímo, přesto pokud si chcete ulehčit porod, stojí za zvážení.

1) čaj z maliníkového listí - pije se od 34-36. týdne, 2-3x denně spaříme 1 polévkovou lžíci bylinky na ¼ l vody a necháme 15 minut vylouhovat. K této metodě jsem objevila také informaci, že může vyvolat dost silné kontrakce, takže se nedoporučuje pití dřív než před termínem porodu.

2) lněné semínko - jeho konzumace zhruba od 34. týdne změkčuje stolici, čímž uvolňuje porodní cesty a zvláčňuje hladké svalstvo, čím také napomáhá lepšímu otevírání děložního hrdla při porodu. Ideální v kombinaci s maliníkovým čajem.

3) masáž hráze, prováděná též od 34-36. týdne ulehčí průchod hlavičky dítěte a značně sníží riziko natržení nebo nástřihu.

Tyto tři metody ve vzájemné kombinaci lze považovat za poměrně spolehlivé a spousta maminek na ně nedá dopustit.

Další, které můžeme vyzkoušet, ale spíše v pozdější fázi těhotenství:

4) sedací parní lázeň z květů bylinky senny. Používá se od 38. týdne, změkčuje tkáně, uvolňuje pánevní dno. Senné květy se přelijí horkou vodou v hrnci, který postavíme do wc či na jiné vhodné místo, tak, aby se dalo nad párou sedět a sedíme, dokud se v hrnce kouří. Lze použít na počátku porodu, mělo by porod urychlit.

Pozn.: Balancovat s velkým břichem nad lavórem horké vody, no nevím, jak bych u lékaře vysvětlovala rudé pozadí !!!!

5) stimulace bradavek - masírování bradavek od 39. týdne může dle porodních asistentek účinně nastartovat silné kontrakce. Tato stimulace totiž vede k vyplavování oxytocinu a může vyvolat porod. V některých porodnicích dokonce doporučují tuto stimulaci provádět v případě slabých kontrakcí, aby se podpořily kontrakce silnější a porod se urychlil.

Tyto další techniky domácího vyvolání porodu jsou spíše tradiční povídačky a úspěch není zaručen - ale ani vyloučen:

6) pohlavní styk - sperma obsahuje podobné látky, které se zavádějí ženě do pochvy ve formě vaginální tablety v porodnici při umělém vyvolání porodu. Změkčí a uvolní děložní hrdlo a tím ulehčí otvírání.

7) dlouhá chůze, chůze do schodů, mytí podlah… prostě fyzická námaha. Doporučují i gynekolové ale nejsem sijsem si jistá, jestli bych se chtěla zbytečně vyčerpávat před takovou zátěží, jakou porod jistě je.

8) sklenička červeného vína - ale vážně jen jedna sklenička !!! Jít lehce ovíněná na radnici se dá přežít, ale do porodnice, to už asi ne… Mimochodem jsem praktikovala svařák a mimču se pravidelné dávky alkoholu patrně zamlouvaly, protože to nezabralo napoprvé, ale až když jsem tu láhev dopíjela.

9) jedna dávka ricínového oleje. Způsobuje prý silné střevní křeče a průjem a fakt nevím, jestli je to to pravé ořechové, co zažívat těsně před porodem. Jet pod vlivem projímadla do porodnice…
Vložil(a) Soňa B. (kykinka) ID 36130 | zobrazit další vtípky
<< ...ten je pěknej...:-):-):-) | Jak vyvolat porod ! | Reklama až do konce - VODAFONE:-))) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
VTÍPKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana H. (janamimi) ID 18762 (29.8.2007, 12:53)
já si hladila bříško a miminko přemlouvala, že až to na nás přijde (protože mě bylo jedno v jakém týdnu), že tedy hlavně žádné caviky a šup ven, že je to tady hezké a těšíme se až bude moct být tady venku s námi, takže žádné zdržovačky, no a nevím jestli to moje řečnění pomohlo, ale porod proběhl bez komplikací apgar skore bylo 9,10,10 a trval asi 4hodiny, a to je to nejdůležitější, hlavně aby bylo miminko a maminka zdravoučký a štastný (Y) (F)
ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (upraveno 29.8.2007, 12:56)
Mně zabral asi ten maliníkový čaj... první dceru jsem přenášela, tak u druhého dítěte jsem ho začala pít 14 dní před termínem - 1. den jsem měla pak poprvé poslíčky, druhý den silnější, třetí den jsem čaj vynechala a čtvrtý den mi 2 hodiny po vypití praskla voda... Nevím, jestli to bylo fakt tím čajem, ale mám pocit, že to má něco do sebe... (child1). Obrázek je nádherný (Y)
ODPOVĚDĚT
Zuzana Š. (Bambinka) ID 22595, mimibazar.cz/miael (29.8.2007, 10:30)
Já zkusila při obou holkách červené víno, asi dvě sklenky (D) a ještě to "pojistila" pohlavním stykem ;-) fungovalo to báječně, oba porody byly rychlý a bez kompikací (Y) |:o) |:o) ale na každýho to asi působí jinak +o( (X) (child9)
ODPOVĚDĚT
Ada B. (alimama) ID 36274 (29.8.2007, 10:19)
Vykašlete se na to.. Vyzkoušela jsem vše výše popsané plus pár dalších, ale miminko mělo svůj vlastní názor a svoje vlastní plány.. (child8)

Ale obrázek je nádherný..
ODPOVĚDĚT
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotná kontaktní místa
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu