Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

VTÍPKY - Peklo na talíři od mistrů cukrářů ? Nebo návod pro šetrné hospodyňky ?

VŠECHNY VTÍPKY
O ŽENÁCH
O MUŽÍCH
O ALKOHOLU
O SEXU
O DĚTECH
O ŠKOLE
O POLICAJTECH
O DOKTORECH
BÁSNIČKY
HÁDANKY
ČERNÝ HUMOR
O ZVÍŘATECH
O SPORTU
OSTATNÍ
HRY
VIDEA
OSTATNÍ
Peklo na talíři od mistrů cukrářů ? Nebo návod pro šetrné hospodyňky ?
Dostala jsem novou knihu receptů na sladkosti , od složitých dortů, přes drobné cukroví po sladké nočky, a je tam mimo jiné i tento jednoduchý nápad, jak využít starší oschlé rohlíky.
Redaktor Roman Vaněk z Pekla na talíři by z těch starých rohlíků udělal jen strouhanku , vše ostatní je podle něho fuuuj...
Vložil(a) Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 | zobrazit další vtípky
<< PF 2013 | Peklo na talíři od mistrů cukrářů ? Nebo návod pro šetrné hospodyňky ? | Šikovný mýval >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
VTÍPKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Radmila G. (ráša) ID 54120, mimibazar.cz/rasa (3.1.2013, 21:33)
tak to by mně určitě chutnalo (Y) zemlbábu dělám dvakrát do měsíce, jsou tam navíc jen jabka a skořice. Já bych ty rohlíky nakrájený na kolečka ještě před politím dala trochu usušit do trouby, aby trochu křupaly :-)
ODPOVĚDĚT
Petra T. (hafikpetra) ID 274295, mimibazar.cz/hafikpetra (3.1.2013, 12:07)
Ježišmarjá, aby jste se neposraly +o( Od doby Polhreichů a Vaňků jste tady chytré všechny jak rádio |-) U nás se sladké nejí, ale kdyby jo, neměla bych vůbec problém to udělat. Netvrdím, že to je vrchol gastronomie, ale starý rohlík na slado je furt starý rohlík na sladko, at už jako zeml bába nebo pekařova bída
ODPOVĚDĚT
Irena L. (limlice) ID 165419 (3.1.2013, 20:00)
Moje slova (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (3.1.2013, 18:56)
,-) ,-) ,-) jasně řečeno (L)
ODPOVĚDĚT
Marcela B. (Marci75) ID 15583, mimibazar.cz/marci75 (2.1.2013, 21:06)
Ze starších rohlíků (nikoliv starých a oschlých, jak čtu někde dole v komentářích, ale den starých, aby dobře natáhly mléko ) dělám jen žemlovku. Den staré rohlíky také dávám do nádivky do kuřete,někdo s nimi nastavuje sekanou z mletého masa, ale to je všechno, co ještě projde tepenou úpravou a má to nějakou "historii", odůvodněnost.
Řekněte mi, co vede někoho ze starých rohlíků udělat tohle? *-)
Přijdou tam ořechy, vanilkový cukr, mléko... to není ani na levnou kuchyni, ani na pořádnou kuchyni :-S :-S :-S

Ještě, že je to ve vtipech... (F)
ODPOVĚDĚT
Barbora N. (novabar) ID 22054, mimibazar.cz/novabar (3.1.2013, 11:56)
tohle je starodávný recept, naše babi tomu říkala pekařská bída a bylo to teda bez van. cukru. Rohlík, mléko, trochu omastit a posypat ořechama, mákem...něčím co bylo doma
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (3.1.2013, 18:48)
(L)
ODPOVĚDĚT
Monika Ú. (Sophie70) ID 250940 (2.1.2013, 20:08)
Moja babička ma naučila podobné jedlo, len rožky sa zaliali mliekom a posypali makom s cukrom. Bolo to výborné, hlavne vtedy, keď sme mali chuť na niečo sladké a nemali sme nič napečené, taká rýchlovka. Doteraz to mám veľmi rada a niekedy si k tomu pridávam aj domáci jahodový džem. Viem, že každý máme iné chute a že čo bolo dobré voľakedy, to už nie je, lebo si myslíme, že to vyšlo z módy, ale keby som na takéto jedlo povedala fuj, tak by ma moja babička poriadne vyplieskala. Dnes si už nevážime staré dobré overené jedlá, asi sa za ne hanbíme, lebo už nie sú in a odsudzujeme ich bez toho, aby sme ich ochutnali. Naše babičky varili určite lepšie ako p. Vaněk, lebo to mali oveľa ťažšie.
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 41508 (2.1.2013, 20:59)
(Y) (Y)moc pěkně řečeno (F)
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (2.1.2013, 20:31)
Moniko díky (L) (L) (L) mluvíte mi z duše (Y)
ODPOVĚDĚT
Anna Ž. (Karkuulka) ID 87945 (2.1.2013, 12:05)
toto sa u nás bežne robilo na štedrý deň pomimo obeda.rožky poliať mliekom a posypať mletým makom.kvázi opekance http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://img.diva.sk/stories/Food/opekance%25201.jpg&imgrefurl=http://diva.aktuality.sk/clanok/22149/vianocne-opekance/tlacit/&usg=__64cJxCoOkHA-v5-5yj_UD6WeA1Q=&h=300&w=400&sz=33&hl=sk&start=2&sig2=rGxWGqraVrCqYNZUK948JQ&zoom=1&tbnid=WFWmpk3XKFqafM:&tbnh=93&tbnw=124&ei=EBTkUMH6OIbasgbUlIHICQ&prev=/images%3Fq%3Dopekance%26hl%3Dsk%26newwindow%3D1%26client%3Dsafari%26sa%3DX%26rls%3Den%26tbm%3Disch&itbs=1 nemôžem to nazvať gurmánskou lahôdkou,ale blemt určite nie.možno by to chcelo najskôr ochutnať a potom komentovať (L)
ODPOVĚDĚT
Marcela B. (Marci75) ID 15583, mimibazar.cz/marci75 (2.1.2013, 20:59)
Anno, a kde jsou v tom vašem receptu staré rohlíky? *-)
Tohle je těsto dělané doma z čerstvých surovin, to přeci musí být ve srovnání s těmi rohlíky nebe a dudy (F)
ODPOVĚDĚT
Dana K. (kastina) ID 150, mimibazar.cz/kastina (2.1.2013, 20:06)
Tohle s oblibou dělá tchýně, jen pod jiným názvem.
Za těch 13 let co ji znám jsem ještě neviděla že by to dělala ze starých rohlíků ... (smich).
ODPOVĚDĚT
Helena K. (kopretin.a) ID 25328 (2.1.2013, 19:21)
tak nevím, ale ten recept je na čerstvě upečené jakoby buchtičky...o starých rohlících tam není ani slovo *-) to je stejné jako přirovnávat čerstvé kynuté povidlové buchty k rozkrojenému starému rohlíku namazanému povidlem +o(
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (2.1.2013, 19:06)
Aničko, díky za kladný komentář (L)
ODPOVĚDĚT
Katarína B. (katarina868) ID 273985 (2.1.2013, 15:23)
presne tak, aj u nas (D)
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (2.1.2013, 19:08)
(L)
ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (2.1.2013, 9:48)
Něco podobného dělala Nigella, akorát místo rohlíků trhala do mísy toastový chleba a pak to polévala nějakým sladkým šodó a pak to celé zapekla (jidlo)
ODPOVĚDĚT
Katka K. (Pekyska) ID 54353, mimibazar.cz/Pekyska (2.1.2013, 19:17)
Takže už je to zase ale něco jiného, ne? ,-) (F)
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (2.1.2013, 19:12)
(L)
ODPOVĚDĚT
Jiřina S. (Pipotka) ID 209035 (2.1.2013, 9:36)
Dneska může vydat kuchařku každej blbec, tu musel napsat fakt odborník na gastronomii 8-|
ODPOVĚDĚT
Zuzana B. (zuzu) ID 352, mimibazar.cz/zuzu (2.1.2013, 8:32)
,-) nepsal tu kuchařku Babica? ,-)
ODPOVĚDĚT
Jitka K. (JitkaKr) ID 21299 (2.1.2013, 7:56)
Z rohlíků se běžně vaří: knedlíky, nádivka, žemlovka i v klasických receptech - i Pohlreich dělá ze z pečiva knedle. Tady je jde spíš o to, jak se ty rohlíky použijí a že tenhle recept bude asi takový blemc a je fuk, kde je napsaný (H)
ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (1.1.2013, 21:21)
Ano... Roman Vaněk by patrně řekl, že je to blemt, ale jiný mistr kuchař by dodal: a když nemáte doma máslo, polijte ty rohlíky olejem... a když nemáte ani olej, zdlábněte je suchý :-D :-D :-D :-D
ODPOVĚDĚT
Ladislava S. (Kordulka) ID 4967 (31.12.2012, 18:29)
Ludmilko , četla jste jeho kuchařky? Staré rohlíky , den staré používá třeba do nádivky. Nebo na žemlovku, zkuste si půjčit nebo zakoupit kuchařky pana Vańka , některé recepty jsou naprosto úžasné (Y)
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (31.12.2012, 18:41)
Laděnko , nečetla, jen jsem si klikla na odkaz u Vtípku na MMB http://www.stream.cz/peklonataliri/771269-peklo-na-taliri-mimibazar-cz :-o
ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (31.12.2012, 18:15)
Lído, můžu se zeptat - proč si myslíte, že to, co je uvedeno ve Vaší kuchařce, je dobré a kvalitní? Jakože - co je psáno, to je dáno? *-) Jinak šetrná hospodyňka těžko vezme půl litru mléka a třetinu másla, cukr a vanilkový cukr - tedy cca. 25 Kč - a vyleje to na osm starých rohlíků, ne?
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (31.12.2012, 18:43)
Petulo, a proč myslíte že to není dobré a kvalitní ? :-$
ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (1.1.2013, 22:18)
a já furt přemejšlela, proč se tolik chlapů chce rozvést :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (31.12.2012, 18:49)
Staré rohlíky polité teplým oslazeným mlékem, mastné a s ořechy? Tak holt asi mám jiná měřítka, no (smich)
ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (31.12.2012, 18:51)
nevím teda o co jde, ale já třeba nádivku nebo žemlovku dělám jedině ze starých rohlíků. a strouhanka je přece taky ze starých rohlíků ne?
ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (31.12.2012, 18:54)
To ano. Ale když strouhanku polijeme teplým sladkým mlékem, omastíme a zasypeme ořechy - asi to taky žádný gurmánský zážitek nebude (smich)
ODPOVĚDĚT
Eva P. (plamenek) ID 222118 (31.12.2012, 17:31)
Když jsou to rohlíky včerejší,tak je ráno rozpeču v troubě a super,jinak bych taky dala na strouhanku nebo žemlovku .Ale tyto rádoby buchtičky neee.Mám dvě staré kuchařky ,asi z roku 35 a 50,taky vybírám jen něco.
ODPOVĚDĚT
Iveta P. (karca90) ID 21144, mimibazar.cz/karca90 (31.12.2012, 17:31)
Roman Vaněk je ředitel Pražského kulinářského institutu (kocka) (kocka) (kocka)
vy redaktorko
ODPOVĚDĚT
zuzana z. (miazmije) ID 212258, mimibazar.cz/miazmije (31.12.2012, 17:45)
(smich)
ODPOVĚDĚT
Iveta P. (karca90) ID 21144, mimibazar.cz/karca90 (31.12.2012, 17:46)
Tady bude veselo, že jo? ,-)
ODPOVĚDĚT
zuzana z. (miazmije) ID 212258, mimibazar.cz/miazmije (31.12.2012, 19:22)
nech ji bejt, takhle je moje (6). najdi si vlastní 8o|
ODPOVĚDĚT
Pavla M. (Pami) ID 145730 (31.12.2012, 17:52)
Už se perou, já to od rána říkám že si čumáky rozbijou. ,-)
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (31.12.2012, 17:38)
*-)píšu snad někde, že jsem redaktorka ? (L)
ODPOVĚDĚT
Iveta P. (karca90) ID 21144, mimibazar.cz/karca90 (31.12.2012, 17:38)
Redaktora jste udělala z pana Vaňka
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (31.12.2012, 17:40)
tak proč mně oslovujete = redaktorko ?
ODPOVĚDĚT
Michaela V. (Michaela73) ID 80679 (31.12.2012, 17:43)
To je ironické osloveni vzniklé v souvislosti s tim, že jste z Vaňka udělala redaktora. Kapišto?
ODPOVĚDĚT
Iveta P. (karca90) ID 21144, mimibazar.cz/karca90 (31.12.2012, 17:47)
Díky za dovysvětlení, ano - byla to ironie. Jestli si o někom myslím, že umí vařit a rozumí jídlu, tak je to pan Vaněk (Y)
ODPOVĚDĚT
Michaela V. (Michaela73) ID 80679 (31.12.2012, 17:52)
Ja taky a nejen proto, ze jsem Vaňková :-)
ODPOVĚDĚT
Iveta P. (karca90) ID 21144, mimibazar.cz/karca90 (31.12.2012, 17:41)
To měl být pokus o silvestrovský žertík (kocka)
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (31.12.2012, 17:45)
moc se vám povedl (pes)
ODPOVĚDĚT
Iveta P. (karca90) ID 21144, mimibazar.cz/karca90 (31.12.2012, 17:46)
Však vám se ten jeho titul taky povedl ,-)
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (31.12.2012, 17:48)
jsme ve vtípkách (pl)
ODPOVĚDĚT
Iveta P. (karca90) ID 21144, mimibazar.cz/karca90 (31.12.2012, 17:50)
Tak jo, já se polochtám abych se zasmála ...... vražte to do receptů
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (31.12.2012, 17:56)
Ivetko, že vy máte absťák ,-)
ODPOVĚDĚT
Iveta P. (karca90) ID 21144, mimibazar.cz/karca90 (31.12.2012, 17:57)
Nemám, já mám opravdu dobrou náladu, ale dlouho jsme se nepotkaly, tak jsem myslela, že poklábosíme (H)
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (31.12.2012, 18:01)
dneska má mít každý dobrou náladu, to děláte správně (Y)
ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (31.12.2012, 17:10)
Vaněk Nevaněk, raději než na strouhanku rohlíky použiju na žemlovku. Mňam. Každý podle své chuti (jidlo)
ODPOVĚDĚT
Michaela F. (napalouku) ID 548 (31.12.2012, 16:35)
Mně to přijde něco mezi žemlovkou a buchtičkama s krémem ,-) Lákavě to moc nezní :^)
ODPOVĚDĚT
Pavlína O. (nicci) ID 117660 (31.12.2012, 15:54)
no nevím,ale mě osobně se ten recept moc nezamlouvá...Vaněk Nevaněk...kuchařka nekuchařka...
ODPOVĚDĚT
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotná kontaktní místa
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu