Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

VTÍPKY - ...Něco na zvednutí tlaku ...

. () ID
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ
VŠECHNY FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
OSTATNÍ
...Něco na zvednutí tlaku ...
Každý máme svého vězně

Nedávno jsem se účastnil rozhovoru několika lidí. Žehrali na stát, jak je obírá, kde může. Na daních hlavně. Na různých poplatcích. A kam, že ty peníze jdou... Pak přišel jeden známý, který pracuje pro Vězeňskou službu České republiky. Jeho příspěvek do debaty vzal dech všem. Tak doporučuji - vezměte si nitroglycerin, pokud budete číst dál...
Všichni pojištění přemýšlí, kam asi jdou jejich pojistky, když musejí platit u lékaře. Je spousta lidí, kteří prostě nemarodí. Sami dbají o to, aby k lékaři nemuseli, svým životním stylem. A když se jim stane třeba úraz, nejenom, že zacvakají poplatky a léky, ale ještě ostrouhají na nemocenské. A nebo novorozeně. To je, pane, spotřeba nemocniční elektřiny, stravy a všeho. Tam ty poplatky „opravdu chápu". Ať si holátko zvyká. Platit bude až do smrti. Možná by časem měli zavést poplatky, kterými se bude přispívat na úmrtí. Vždyť vás musejí odvézt, převléct, sepsat úmrtní list - to je teprve práce. A přece byste nechtěli, aby to za vás někdo platil.
Všichni přemýšlí, co se platí z jejich daní. Je toho spousta a spousta. A teď si představte ten šok, když uvedený zaměstnanec státu, velmi tiše - na půl úst, aby ho snad neslyšelo moc lidí, řekl tu šokující zprávu: Ministerstvo práce a sociálních věcí, nebo zkrátka prostě „sociálka", dává měsíčně na každého vězně 16.000,- Kč z našich daní! Dýcháte ještě? Pak jste docela otrlí, protože většině kolem stojících tato zpráva vyrazila dech. Nebudu teď uvažovat, nakolik tato zpráva může být nadnesená. Ale kdo by platil všechno to okolo (soud, převozy z věznice a do ní, pobyt vězně - pokud nechce pracovat a všechno to hradit sám). Také nebudu počítat, kolik stojí daňové poplatníky měsíčně provoz celé věznice. Mám jiné informace.
Našel jsem si dostupné informace o nejznámější pražské věznici Ruzyně. Už tam je spousta zajímavostí. On to asi málokdo čte, jinak by asi už dávno lidé vznesli otázku „Cože?!", při čtení těchto informací.
Vězte tedy, že věznice například zajišťuje (dle zákona):
- věznice poskytuje obviněným pravidelnou stravu za podmínek a v hodnotách, které odpovídají udržení zdraví a přihlížejí k jejich zdravotnímu stavu a věku,
- věznice zajišťuje právo obviněným na poskytování duchovních a sociálních služeb,
- věznice zajišťuje obviněným knihy, denní tisk a časopisy...
A co právě Ruzyně nabízí vězňům dále? Zadržte dech, zklidněte tep a čtěte...
- Jazykové kroužky (němčina, angličtina),
- sociálně právní poradenství, rozpravy s duchovním, besedy pro odsouzené na dané téma,
- kroužky (výtvarný, hudební, akvaristický, šachový, zahradnický, právního minima, audio, video),
- akce kulturního a sportovního charakteru, individuální činnost dle vlastního výběru (návštěva koncertů a sportovních akcí, nohejbal, volejbal, košíková, stolní tenis, tenis).
Stačí vám to už? O povinnosti pracovat není nikde ani řádka.
Ne, já nejsem zastáncem toho názoru, že ve vězení končí vždy skutečně vinní a že jsou všichni a bez rozdílu nenapravitelní, ale přesto - jsou tam z nějakého důvodu.
Všechny ty předchozí volnočasové aktivity si ale třeba moje známé, matky několika dětí, prostě nemohou pro své děti dovolit. A málokdo ze spousty dalších lidí ani pro sebe.
Co z toho tedy vyplývá? Nepříjemná bilance - platíte na zábavu těch, kteří jsou na okraji společnosti. Tak by se to dalo říci. Ale nechť si každý udělá názor sám, já jen konstatuji informace. A jestli čekáte dnes nějaké řešení, máte ho mít. I když není nic moc.
Až mě všechno přestane bavit a prostě nebudu mít náladu, asi se nechám zavřít. A vy mi hezky našetřete...
Co kdybych si po dopolední hodině klavíru, chtěl ještě po odpolední svačině (vězni jedí pětkrát denně) zahrát třeba tenis? Tak nevím... Možná by bylo někdy lepší, kdyby odsouzení zůstali venku a my všichni šli do vězení. Oni by pak museli pracovat na nás. To by asi byl skutečný trest a tryzna - každý měsíc vidět na složenkách a účtech, kolik stojí svoboda a život v této zemi.
<< Kvalitní názor doktora Uzla :-) | ...Něco na zvednutí tlaku ... | ...ZPRÁVA ZE ZOO.. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
VTÍPKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea J. (andreaj1) ID 231672, mimibazar.cz/andreaj1 (13.11.2009, 18:00)
pozor taky mají nárok v noci na 8 hodin NEPŘETRŽITÉHO spánku! takže když třeba v jednu v noci je nějaká kontrola, tak pak běží nová 8-hodinová spací přestávka (6) chudáčči malý, ubližovaný (6) (6) (6) marně se snažím vzpomenout, kdy jsem naposled v noci spala nonstop 8 hodin *-) škoda, že tu není blicí smajlík (6)
ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (MAIKLOVA) ID 43848, mimibazar.cz/noneta (11.11.2009, 22:44)
*-) *-) *-) No nevím nevím, můj bratránek ve vězení byl ( běkolikrát řídil auto bez řidičáku atd....) A to co nám vyprávěl :-o :-o :-o Já bych tam teda být nechtěla..... ať se klidně učí a mají aktivity, t to mi nevadí. Mě jen vadí, že nejsou nuceni pracovat, to mě se@e +o( +o( +o( +o( +o(
ODPOVĚDĚT
Ludmila S. (mlsounka) ID 66324 (11.11.2009, 22:35)
*-) mělo by to být naopak - stát by měl dávat víc výhod a úlev těm hodným, teď vlastně ti hodní a poslušní makají na menšiny , kriminálníky a poslance *-) 8o| ;-)
ODPOVĚDĚT
Helena K. (kopretin.a) ID 25328 (11.11.2009, 19:08)
*-) ve věznici jsem byla několikrát na návštěvě za známým a bylo to tam hrozné...kdo to neviděl, tak si to nedovede představit...takže se tam nechte zavřít a užívejte si...já radši zůstanu tady :-$
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Pennn) ID 19233, mimibazar.cz/pennn (12.11.2009, 6:56)
To jo,stačí dvě hodiny a už jsem se těšila až vyjdu na ulici.Hodně lidí si neuvědomuje,že trestem není věznice,ale odnětí svobody.
ODPOVĚDĚT
Yva P. (yva) ID 6246 (13.11.2009, 18:50)
To ano, jenže ten trest nedostávají za to, že na ně vyšlo ententýky dva špalíky :-S
Museli udělat něco tak společensky nepřijatelného, za co je i slavná česká justice uznala zralými na kriminál. Za ukradnutou babiččinu šrajtofli tam určo nejsou ... Mají "pykat", ne se za naše daně rekreovat a společensky, sportovně či jinak vyžívat +o( :-# Raději bych ty "naše" peníze - odvedené daně dala na kroužky svých dětí. A asi nejen já ....
ODPOVĚDĚT
Lucie K. (Maxinka) ID 6208, mimibazar.cz/maxinka (11.11.2009, 17:16)
Po přečtení komentářů mě napadlo jedno...Vám by se chtělo být mezi smradlavýma, ušmudlanýma lidma s průměrným IQ 50?? Při každém odchodu a příchodu z práce se svlékat donaha a nechat se prohlížet od příslušníků VS :^) Nemít možnost být s příbuznými, rodinou... Ono není všechno tak růžové, jak se zdá... Určitě nesouhlasím s tím, co všechno se pro odsouzené dělá, ale na druhou stranu... Pokud se mladým neumožní si dodělat vzdělání v kriminále, co budou dělat po ukončení VT? Opět půjdou krást, protože je nikdo bez vzdělání nezaměstná... Co udělá vězeň, pokud nebude mít vyplněný volný čas? Bude vymýšlet kraviny.... Takže díkybohu za vzdělávání odsouzených a za jejich volnočasové aktivity...
ODPOVĚDĚT
jana b. (bemini) ID 75995 (11.11.2009, 15:12)
ano ,je to k nas.. ,ale víte,že vězni odcházejí z vězení s dluhem?oni si ten pobyt tam musí zaplatit pokud nepracují (F)
ODPOVĚDĚT
Šárka C. (Terinka4444) ID 46838, mimibazar.cz/terinka4444 (11.11.2009, 22:53)
Mylná informace, vězeň buď ve vězení pracuje, potom si platí pobyt. Nebo je mu nabídnuta práce, on ji odmítne a pak mu narůstá dluh za pobyt, ale pokud není nabídnuta vězňovi práce, nepracuje a pobyt si nehradí a žádný dluh nenarůstá. a to se týká cca 90% z nich.Strejda je bachař a milí vrahouni, musí mít dvakrát denně čerstvé ovoce a nejvíce nesnáší pomeranče, to je pod jejich úroveň, ty tam všude hnijí, protože to oni žrát nebudou. Ti, co jsou ve druhé nápravné( dostane se tam i vrah, protože každou třetinu trestu může zažádat o přeřazení do mírnější skupiny) mají vesměs volný pohyb, po obídku si dají siestičku, pak si zahrají fotbálek a pak si mohou jít do lesíka, který je oplocen a součíst areálu na houby. Takže do kamenolomu s nima, o vodě a chlebu, ony by se ty náklady snížily.
PS tohle snad ani napatří do vtípků, ale někam do hororů
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (11.11.2009, 15:22)
Prakticky si neumím představit,že někdo -byť by si odseděl jen rok -při 16 000 měsíčně je to za rok 192 000,- ten dluh uhradí (F)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Pennn) ID 19233, mimibazar.cz/pennn (11.11.2009, 16:43)
Vězeň pokud ve vězení nepracuje,dluží za 1 den věznění 45,- Kč.Těch 16.000 to je suma za všechny náklady.
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (11.11.2009, 16:50)
Taky bych se takhle chtěla mít za 45,- korun denně (Y)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Pennn) ID 19233, mimibazar.cz/pennn (11.11.2009, 16:57)
To si fakt nemyslím,jelikož exmanžel tam pobyl 4 roky,tak jsem trochu v obraze.
Každopádně článek je trochu zjednodušující http://ivanhladik.blog.idnes.cz/c/68044/Kazdy-mame-sveho-vezne.html a více souhlasím s těmi komentáři pod tím.
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (11.11.2009, 17:13)
Já si to myslím..ráda bych se pětkrát denně kvalitně najedla za 45,- a zašla bych si zacvičit,nebo se trochu vzdělat...osobní zlušenost nemám,jen kamaráda bachaře v Brně-Bohunicích..tu diskuzi pod článkem jsem prolítla jen zběžně.musím ale říct,že je rozdíl srovnávat,na kolik nás přijde měsíčně policista a na kolik póvl ve vězení..
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Pennn) ID 19233, mimibazar.cz/pennn (11.11.2009, 17:23)
Když někdo napíše kvalitně se najíst,neznamená to kvalitně se najíst,stejně jako že když věznice zajišťuje noviny,tak že si je nezaplatím.Neříkám,že vše je blbost,ale něco je nadnesené.Ty aktivity tam jsou proto,aby když vyleze ven chlap třeba po 10 letech mezi lidi,mohl se normálně vrátit do společnosti.Tohle téma je složitější a každý na to bude mít jiný názor,Osobně mi to tlak nezvedlo ani trochu (hello)
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (11.11.2009, 17:26)
Mě strašně..ale o tom to je..co člověk,to názor..a já si vážím toho,když někdo diskutuje..a přitom neuráží a nehádá se .. hezkej večer (F)
ODPOVĚDĚT
jana b. (bemini) ID 75995 (11.11.2009, 15:34)
musí,mají to rčené soudem,kluk z baráku to tak má,nemá práci,ale musí platit aspon z toho co mu dává sociálka a tak to je správně (Y)
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (11.11.2009, 15:52)
Správně to je určitě..ale stejně si myslím,že celou částku z nich nikdo nevytáhne +o( a přišlo by mi rozumnější,dopřát jim ten komfort přinejmenším menší,než z nich pak ty peníze dolovat (F)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Pennn) ID 19233, mimibazar.cz/pennn (11.11.2009, 14:13)
(C)
ODPOVĚDĚT
Lenka M. (sulipupi) ID 8842 (11.11.2009, 14:07)
Je to pravda, mají se tam fajn, znám jednoho takového, co si pobyt tam nemůže vynachválit 8-|. Má vše na co si vzpomene, všelijaké sportovní a kulturní aktivity a td.
ODPOVĚDĚT
Kamila M. (Camilla) ID 5867, mimibazar.cz/camilla (11.11.2009, 14:06)
8o| Tlak mám nízký, ale teď se mi zvednul 8-|
ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (Zuzak) ID 12463, mimibazar.cz/zuzakazdova (11.11.2009, 13:23)
:-@no to se pak nedivím,že je někdo 14x trestaný... On se tam vlastně vrací docela rád! (N)
ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (sherly) ID 59200, mimibazar.cz/sherly (11.11.2009, 12:35)
:-o :-@ (hadka) (6)
JE TO K VZTEKU :-|
ODPOVĚDĚT
Lionka M. (Lionka) ID 147, mimibazar.cz/lionka (11.11.2009, 12:33)
ono stačí,když vězňům Chinaski dali koncert zdarma...na mimovězeňské se musí cálovat :^) +o(
ODPOVĚDĚT
Daniela D. (ascape) ID 28515, mimibazar.cz/danielaa (11.11.2009, 11:18)
co dodat... (N) (N) (N) (N) (N)
ODPOVĚDĚT
Daniela H. (danhna) ID 41839 (11.11.2009, 11:15)
Tak jsem si na základě Vašeho příspěvku přečetla řád věznice a musím s Vámi souhlasit, to by se z toho člověk po... Jsem na rodičovské, pracuji z domova a návštěvu tělocvičny či posilovny si mohu z časových i finančních důvodů dovolit tak jednou za 14 dní. Vězni, pokud pracují, strhává se jim kromě daní a dávek "celých 45 Kč na jídlo, oblečení, sportovní aktivity ...atd. denně" . Zbytek si šetří. Tak až zůstanu na mizině, jdu do vězení - budu se tam mít jak v bavlnce, pracovat budu tak třetinu času co teď, dostanu se každý den cvičit, naučím se anglicky a ušetřím si na velmi pěknou dovolenou po skončení trestu.
A teď si jdu vzít prášek na vysoký tlak.
Daniela
ODPOVĚDĚT
Reklama | Podmínky serveru | Desatero | Ochrana kupujících | Logo Ověřený obchodník | Dobrý prodejce | Ceník členství | Návod pro inzerci | Osobní údaje | Kontakt
Jednotná kontaktní místa | Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů
Informace o fungování interního systému | Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu