Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

VTÍPKY - nechápu, koho napadl název mateřská DOVOLENÁ

VŠECHNY VTÍPKY
O ŽENÁCH
O MUŽÍCH
O ALKOHOLU
O SEXU
O DĚTECH
O ŠKOLE
O POLICAJTECH
O DOKTORECH
BÁSNIČKY
HÁDANKY
ČERNÝ HUMOR
O ZVÍŘATECH
O SPORTU
OSTATNÍ
HRY
VIDEA
OSTATNÍ
nechápu, koho napadl název mateřská DOVOLENÁ
Ráno nám začíná o půl sedmé.. ani dřív ani později..dáme si lehčí snídani přebalíme se, převlečeme se a umyjeme se.. Matýska položím do obýváku na deku, kde má plno hraček, v domnění, že aspoň to kafe bych si mohla udělat..
Odejdu do kuchyně, postavím si vodu na kafe a slyším řev s obýváku.. Jdu tam a malýho nacházím zapasovanýho pod sedačkou, tak ho vytáhnu, ukážu mu, jak si má hrát, a jdu pokračovat do kuchyně..voda zabublala, konvice vypne a já si zalila kávičku.. chvilka idylky končí.. jsou slyšet šílené rány z obýváku.. dojdu tam, malej stojí u stolu a vše, co mu příjde i nepříjde pod ruku shazuje dolů na zem.. Zachovám se jako rázná matka, řeknu přísné "NE", ale pro M. to zní spíše jak povel ke smíchu a propuká šilená salva řehtání.. Dobře, chápu to, ještě nezná pořádný význam slov..Vyzkouším teorii matky pečovatelky..Tak se k němu skloním, řeknu něžně "tytyty" a k tomu předvádím pohyb ukazováčkem pravé ruky.. jenže pak mě napadá, jestli mluvím nějak nesrozumitelně, jelikož M. se opět řehtá jak blázen.. Fajn, vzdávám to.. sedneme si spolu na zem a ukáži mu, jak se věci vracejí zpět na své místo..Ale kouká na mě nechápavě, tak asi opravdu každý mluvíme jinou řečí.
Věci jsou na svém místě a my si jdeme hrát.. Pak nastane čas na sváču, jdu ji do kuchyně nachystat a v tom uvidím... netknutý studený kafe.. hmm.. tak jej budu popíjet u krmení divé zvěře..
teda, hamání dnes proběhlo celkem v klidu, jen dvě lžičky skončili na zdi, jedna na klávesnici a asi tak tři na kalhotech malého.. já jsme z toho vyvázla čistá!!konečně první dobrá zpráva za dnešek!!!
PO jídle zůstane M. alespoň na chvíli v židličce, ať mohu aspoň zamést.. nevím jak, ale dostal se mi z popruhů a já jej v infarktním stavu chytala málem v letu na zem.. "bordel neuteče, dítě ano " s tímto heslem jdeme opět mezi hračky..po chvilce mi padne vzpomínka na kafe!!! tak si jdu pro něj.. než dojdu do kuchyně, slyším rachot skla.. tak se, opět bez kafe, vracím za M. Vidím jej, jak si otevřel skleněnou vytrínu, stojí u ní a vytáhl si z ní šálek na čaj a mlátí s ním do skla ve vitríně.. jdu za ním, že jej napomenu, že se to nedělá.. ale vzpomenu si, jak se na to tvářil ráno a rozhodnu se, že šaška mu opravdu dělat nemusím.. Tudíž na řadu přichází razantnější domluva.. Plácnutí přes ruce..ale opravdu jen takové decentní..je to přeci moje dítě a já mu ubližovat nebudu, ale ani šaškem být nechci.. Mates se tváří, jak kdybych ho přes ruce flákla řemenem.. podívá se na mě, pusinku zkroutí do rohlíčka, natahuje a pak se zpustí řev, jak kdybych ho při nejmenším švihla tím řemenem.. tak ani tato role
matky vychovatelky mi nesedí a já beru svůj řvoucí uzlíček do náruče..
Vzdávám to!!!!!!! dobrovolně jej dávám do chodítka, které mi je tak proti srsti.. ale když..uvařit musím..
Pak jej nakrmím a jdu vařit jídlo pro nás. O tom, že by si po oběděl dal aspoň chvilinku spánku si mohu nechat zdát.. Tak během vaření jej dvakrát odtahuji od granulí našeho malého pejsánka, třikrát odnáším z koupelny, kde se mu v průvanu zabouchly dveře a on šíleně řve, jelikož se bojí tmy, jednou odnáším z pelecha našeho psa a nespočetkrát odtahuji od stolu, kde se rozhodl dělat pořádek.. Jídlo je hotové, aspoň doufám.. ochutnat jej není čas, natož se najíst.. raději tu malou chobotnici oblékám a jdeme ven..
Z procházky se vrátím vyfluslá jak .. , v dobré víře si nachystám jídlo, že se konečně od rána najím, ale malej se rozhodl, že uklidí na stole, tak nechávám jídlo jídlem a jdu to uklízet.. jenže on se mezi tím rozhodne si hrát na zahradníka.. tudíž bude přesazovat (spíše vysazovat ) kytky Rolling Eyes tak nic, zapnu mu televizy, abych mohla aspoň mít chvilinku čas na to , už studené, jídlo. Ohřívat jej opravdu nemá smysl.. i ve studené úpravě vyniká jeho chuť.. Můj mozek vypíná, neslyším nic, nevnímám nic..a pak najednou šílený řev.. letím jak blázen do obýváku a tam vidím M, jak stojí u stolu a jen mě zahlídne, už se směje.. Jemu se po mě stýskalo!! tak si mě jednoduše zavolal svou nejúčinější zbraní.. Když vidím ty jeho očička, jak svítí když mě uvidí, v tu ránu mu vše odpouštím.. Vždyť je to můj andílek.. tak si ještě pohrajeme a za chvíli se jdeme koupat..
Vana už je napuštěná, M vyslečený, tak jdem do vodičky.. Hmm..cestou me počůrá, ale co se dá dělat, je ještě malý a slovo a výzanm slova svěrač nezná..Položím jej do vany a rázem se z malého andílka stává ďáblík, vodní živel..Vodu musím stále dopouštět, jinak by se během chvilinky koupal na sucho.. Když už je vykoupaný, tak i já vypadám jak po dobré sprše.. no nic, obleču jej do pyžámka (mimochodem s nápisem I LOVE MUMMY, aaach jak to je sladký andílek) a jdeme chystat kašičku .. Dostává ji s flašky, aby se aspoň uklidnil a , někdy se stane, usnul při ní.. Je to naprostý andílek, když jej vidím spinkat u mě v náruči..přenesu jej do postýlky a mám jistotu, že až do rána mám volno!!!! Cool
Jdu s evykoupat i já, a při sprše uvažuji, co vše jsem dnes kromě malého stihla.. zamést, vyklidit myčku, naskládat tam špinavé nádobí, zalít kytky, vyprat a pověsit prádlo.. ani nevím , kdy jsem to všechno dělala, už je to taková automatika..
Po sprše už opravdu padám na hubu.. lehnu do postel a snažím se být vzhůru ještě pár minutek, než se vrátí přítel z venčení.. Mezitím přemýšlím, co mě zase čeká zítra... Najednou do mě někdo drcne.. Já už byla v polospánku, ani jsme neslyšela, že přítel přišel.. ten se na mě podívá a hlásí :
cos celý den dělala?? vypadáš jak na umření, přitom do žádné práce nechodíš, jen se staráš o Matýska.. podívej se na mě, byl jsem osm hodin v práci a ještě mám síly na rozdávání..

Nevíte někdo, kolik dostanu za vraždu v afektu??????
Vložil(a) Soňa V. (m.atulda) ID 76963 | zobrazit další vtípky
<< takého papucha by som doma chcela mať.............:))) | nechápu, koho napadl název mateřská DOVOLENÁ | TRIKO.... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
VTÍPKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 29 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>
Lucie J. (t-r-i-k-i-n-a) ID 78056, mimibazar.cz/t-r-i-k-i-n-a (21.7.2008, 21:21)
Ale jinak je to naprostá pravda, která mamča má první dítko a ještě nějakýho raubířa :-Sasi ví o čem se mluví (smich)
ODPOVĚDĚT
Lucie J. (t-r-i-k-i-n-a) ID 78056, mimibazar.cz/t-r-i-k-i-n-a (21.7.2008, 21:16)
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-DNic jinýho napsat nemůžu, já s malou a to je o 2měsíce starší stíhám všechno ;-) ;-) ;-) ;-)no a na mě čas nemáš (child12)..... (pirko), jen počkej (box) (H)až se vrátíte
ODPOVĚDĚT
Alexxa K. (Alexxa) ID 58083 (13.6.2008, 10:27)
Když byla moje dcerka malá,tak bohužel neexistovaly plenky na jedno použítí,takže vyvářet,žehlit, rovnat,velký dům,obří zahrada,domácí zvířectvo, nemohoucí babička...o vše jsem se musela postarat... nechápu jak jsem to stíhala ......
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 65287 (12.6.2008, 23:00)
Mám jednoho (child10) a mateřská (teď už rodičák) mě moc baví. Je to jediný období v životě ženy, kdy nelítá po školách, nežije jen pro práci, ale může se plně věnovat dětem a užívat si jich. Mě to baví, i když (child7) někdy vydá za dva. I tak bych další dítko jen a jen brala. Mě můj syn dobíjí energií. ;-) (Y) |:o)
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 114529 (upraveno 13.6.2008, 20:28)
Tak to je dobrý, ale nebojte, až přijde druhý, bude hůř (Y)
ODPOVĚDĚT
Jaroslav Z. (Z.Lenka) ID 29033, mimibazar.cz/zlenka (12.6.2008, 21:32)
:-D :-D :-D :-Dto je jako u nás naprosto to sedí jen mám 3 [A] ;-) ;-) ;-) (clamp)
ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (zuzkah) ID 3351, mimibazar.cz/zuzkah (12.6.2008, 20:15)
;-)mám teda raubíře příšerný,ale čas mám stejně a chlap je taky věčně pryč ;-) ;-) ;-) (kocka)Mateřskou si užívám |:o)
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 53562 (12.6.2008, 19:01)
No já nevím, u prvního dítěte jsem se pomalu nudila, malý byl strašně hodný. Kam jsem jej posadila, tam zůstal. Divoký začal být ve třech letech, tak jsem jej přihlásila na pět dní v měsíci do školky. To už jsem čekala malou Káju. Ta byla uvřískaná, moc jsem toho u ní neporvala, dva a půl roku jsem se s ní v noci nevyspala, ale uvařit jsem u ní zvládala i na několik dní dopředu, vyprat, vyžehlit, uklidit. Naučila jsem ji spát přes poledne dvě hoďky, ať můžu něco dělat. Vycházky byly relax, děti mi v kočáře seděly v klidu. V bytě jsem odstranila ubrusy, dečky, sklo, knížky - vypadalo to tu jak u chudých, ale aspoň se nic nerozbilo, nezničilo. Měla jsem velkou ohrádku, když jsem potřebovala něco dělat, tak v ní děti byly a dívaly se na mě, přitom si tam chvilku vydržely hrát. Ze začátku jsem taky jídlo nestíhala, ale řekla jsem si, že takhle to prostě nejde a našla jsem si v tom chaosu systém a tvrdě jsem podle něj jela a šlo to. Jo a hlavně jsem neuznávala, že se má k malému letět hned jak si zařve. Ale jsem ráda, že už tohle nejhorší mám za sebou, potřetí už ani omylem ;-)
ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Eillee) ID 52283, mimibazar.cz/eillee (12.6.2008, 19:20)
Tak u nás je to podobné - i když teda jen s jedním - vše rozbitné šlo co nejvýš, teď je akorát problém s odpadkovým košem, nevím kam ho dát, aby do něj nelezla ;-). Na ubrusy jsem nikdy nebyla, takže v tom problém nebyl. Malá naštěstí spí většinou dvakrát denně po dvou hodinách a pak se zabaví jakžtakž sama, jen teď má těžce maminkovské období, takže jakmile zmizím k dohledu, tak spustí ječák, obzvlášť pokud je ospalá. V noci se budí tak 3x, je ve svém pokoji, takže to lítání semtam je občas trochu náročnější, ale pořád se vyspím lépe, než když spala u nás. Vařím většinou když v 10 usne, ale někdy se seknu u PC a pak vařím až po poledni s ní. Žehlím u televize, když usne večer, s ní to jde taky, ale věší se mi na prkno ;-). Uklídím podle systému Fly lady - viz diskuze na Babycafé. Ohrádku nemám a nechci, přinejhorším zavřu dveře od místnosti, kde je zrovna něco "nebezpečného". Pokud brečí a mám zrovna něco rozdělaného, tak taky hned neletím, vyjímkou je, pokud řve, že odněkud spadla, to se teď stává často, když se staví na nožičky kde může.
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 53562 (12.6.2008, 21:18)
Mě se v koši hrabala ta mladší, hotová popelářka, takže koš šel na balkón ;-) Do ohrádky jsem dávala tehdy, pokud jsem potřebovala třeba vynést koš, jít dolů otevřít pošťačce, nebo jsem šla na WC. Moje příbuzná si brávala děcka i na záchod, což je mi proti srsti, chvilku snad vydrží ne? Žehlit jsem se naučila taky spíš po večerech, když byly děti malé, teď už klidně i přes den. Obě děti na mě zkoušely ječák, když jsem zmizela z dohledu - neprošlo jim to a zvykli si, když jsem je dala někomu hlídat, abych mohla k lékaři, na úřad, apod. Aspoň tam nevyváděli. Moje švagrová má 14.ti měsíčního kluka. Přes poledne jí nespí. Sotva ho položí, tak řve a ona letí a raději ho bere z postýlky ven. Tohle u nás nehrozilo. Malé jsem položila, chvilku si pořvali, než si zvykli na to, že jim holt nic jiného nezbývá než usnout a tak se to taky naučili. Večer jsem je nechovala na rukou dokud neusnuli, to bych je měla zachvíli jak opice ;-)
ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Eillee) ID 52283, mimibazar.cz/eillee (13.6.2008, 9:56)
Balkón bohužel nemáme. :^) Na záchod si malou taky neberu ;-), to naštěstí ani nebrečí, když se tam zavřu. Malou si bere tchýně od 4 měsíců jednou až dvakrát do měsíce na noc, takže si zvyká být sem tam s někým jiným (to nebrečí vůbec, jak si jí někdo - i cizí - vezme na ruku, tak mi ještě udělá pápá :-D). A uspávání - do 3,5 měsíců usínala přes den jedině v kočárku a večer jsem jí musela do jedenácti chovat, to byl na palici :-S. Pak jsem tu měla kolegyni z práce a ta mi vysvětlila jak na to, malou jsme šoupli v deset do postýlky, chvíli řvala a pak usla. V 5ti měsících se naučila na dudlíka a usínala bez řevu.
Takže když to shrnu, někdy mi Markétka taky pije krev (teď zrovna utrhla kus tapety (6)), někdy celý dny prokňourá, ale jestli někdo večer padá únavou, tak je to přítel, já kdybych nebyla zvyklá usínat s ním, tak tu sedím do jedné do rána každý večer (malá vstává mezi 6:30 a 8:00, jak kdy). Takže kdyby mi někdy přítel řekl "vždyť máš na starosti jen malou a domácnost, jak můžeš být unavená?!", tak by se ptal oprávněně. Naštěstí se ale neptá :-).
ODPOVĚDĚT
Kateřina T. (Katcha) ID 359, mimibazar.cz/katcha (12.6.2008, 17:46)
teď asi ty všechny co s tím souhlasí naštvu, ale mě fakt přijde, že jsem na dovolené :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Eillee) ID 52283, mimibazar.cz/eillee (12.6.2008, 18:04)
Tak to jsem ráda, že nejsem sama, už jsem si připadala divně ;-) ;-) ;-).
ODPOVĚDĚT
Kat J. (funkymama) ID 43507 (12.6.2008, 17:48)
no jo,to jsou ty matky jedináčka +o( +o( +o(maminko počkejte až budete mít další děťátko 8o| 8o| 8o| ;-)
ODPOVĚDĚT
Natka K. (natkak) ID 3205, mimibazar.cz/natkak (12.6.2008, 17:29)
(Y) (Y) (Y) :-D :-D :-D
ODPOVĚDĚT
Marie H. (horackm) ID 65746 (12.6.2008, 17:22)
:-D :-D :-D (clamp) (clamp) (clamp)
vy jste byla asi u nás na návštěvě ;-) ;-) ;-)
ODPOVĚDĚT
Kat J. (funkymama) ID 43507 (12.6.2008, 16:59)
vážně je to taková hrůza? *-) ;-)
ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Eillee) ID 52283, mimibazar.cz/eillee (12.6.2008, 15:51)
Tak mám asi zlaté dítě, neboť mně se to zdá přehnané ;-). Nebo to teprve začne? :^) (8 měsíců, leze po celém bytě a stoupá si)
ODPOVĚDĚT
Anna S. (Suskova) ID 59884 (12.6.2008, 20:07)
to váám začne ja jsem si myslela že to je dovolenaale ted jsem ráda když vypadnu na nejakou brigádu!!No ted už ne ale do tedka jo!! ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVĚDĚT
Radka Blažejová (Sismi) ID 49643, mimibazar.cz/sismi (12.6.2008, 15:40)
Tak to znám naprosto přesně... :-D :-D :-D :-D
ODPOVĚDĚT
Alena B. (Auča) ID 22990, mimibazar.cz/auca (12.6.2008, 15:26)
;-) ;-) ;-) ;-) ;-)Já mám "dovolenou" S DVOJČATY (child5) (child6)
(H) (H)
ODPOVĚDĚT
Lucie A. (Na ex) ID 127279 (12.6.2008, 14:56)
No tak to je přesný, vždyť to je můj dení režim. Máme 10.měs.
(child5) (child5) (child5) (child5) (child5)
Kromně toho všeho, sem tam spapá nějaký časopis, nebo vyhází nádobí.
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVĚDĚT
Jana R. (Hranola) ID 10331, mimibazar.cz/hranola (12.6.2008, 9:45)
Tak to je přesný (Y) (Y) :-D :-D.Naštěstí manža už to pochopil,když byl jednou s náma dýl doma že to není žádná dovolená |:o) :-D :-D :-D :-D
ODPOVĚDĚT
Kamila R. (k.a.m.i.k.a.z.e) ID 41729, mimibazar.cz/kamikaze (11.6.2008, 12:47)
:-D :-D :-D :-D :-D ono je to asi všude stejné..... ;-) ;-) ;-) ;-) je to fakt trefný
ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (katyh) ID 26512, mimibazar.cz/katyhomutova (11.6.2008, 12:16)
:-DTeda já to nepsala, ale jako kdyby jo. :-D Až na to, že můj sladký andílek se jmenuje Barunka.
ODPOVĚDĚT
Lidka V. (veveřice 1) ID 24363 (11.6.2008, 12:11)
;-) ;-) ;-) ;-)souhlas jen začínám o půl šesté, někdy i v pět 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|
ODPOVĚDĚT
Celkem: 29 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotná kontaktní místa
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu