Anglická pomerančová marmeláda
je to lahůdka
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Jolana M. (Jolie) ID 20403 (18.2.2008, 20:53)
Složení:
1 kg pomerančů s tlustou kůrou, 1,5 kg želírovacího cukru

Příprava:
Pomeranče opláchneme v horké vodě a tence oloupeme. Kůru nakrájíme na tenoučké proužky. Pomeranče rozpůlíme. Každou polovinu dáme do plátěného pytlíčku a silou vymačkáme do mísy. Obsah mísy, ve které je zatím jen pomerančová šťáva, doplníme vodou na 2 a 1/2 litru. Dužinu v plátěném pytlíčku ponoříme do mísy, kam přidáme i tenké proužky kůry a necháme přes noc odstát.

Obsah mísy přelijeme do hrnce, zahříváme na prudším ohni a asi 2 hodiny vaříme. Tkaninu s pomerančovou dužinou vyjmeme a změříme objem tekutiny. Na každý 1/4 litr připadá 225 g cukru. Obě složky promícháme, necháme asi 30 minut vařit a během toho párkrát zamícháme. Odstavíme hrnec z plotny. Marmeládu zpěníme mícháním a vyzkoušíme, zda správně zželírovala.

Hotovou marmeládou naplníme sklenice a pevně uzavřeme. Během toho, co marmeláda chladne, sklenice několikrát převrátíme, aby se proužky kůry rovnoměrně rozmístily v marmeládě.

ODPOVĚDĚT
Blanka H. (micik) ID 34813 (18.2.2008, 15:29)
Jolano,mohla by jste prosím ten recept sem hodit

ODPOVĚDĚT
Lenka R. (Lenyna) ID 6082, mimibazar.cz/lenyna (17.2.2008, 20:13)
Dnes jsem o pomerančové marmošce mluvila s kámoškou,že najeme receptík na netu a vyzkoušíme.mohla bych poprosit o ten Váš?Vypadá úžasně (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Jolana M. (Jolie) ID 20403 (17.2.2008, 20:43)
Našla jsem ho taky na netu na stránkách foodlife.Dělala jsem přesně podle něj.Je opravdu skvělá a postup je jiný než se uvádí např.v receptech pro domácí pekárny.Mám doma orig.anglickou marmeládu a ta moje je stejně skvělá!!! (hello)

ODPOVĚDĚT