Nemocnice - nedávat informace rodině
Kamarádku čeká operace v nemocnici. Holka 36 let (ale vypadá na 20 let). Nechce říkat žádné info rodině (kde a s čím jde). Když uvede v nemocnici, že si NEPŘEJE, aby NIKDO jiný,než přítel dostával info,je možné,že stejně info rodiče můžou získat ??
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Lenka T. (marektu73) ID 292507, mimibazar.cz/marektu73 (17.3.2021, 9:57)
Do papíru si může kamarádka napsat co chce, papír snese vše. Ale...když pak někdo zavolá na oddělení uhoněné sestřičce a bude znát kamarádky jméno a řekne, že je maminka dotyčné XY, sestřička určitě nebude lovit v databázi, zda může či nemůže informovat. Ale mám za to, že vždy sdělí jen to nejnutnější, že má či nemá po operaci a v jakém je stavu. Nic víc podle mě do telefonu neříkají, aspoň takovou mám zkušenost já, zpravidla odkážou na pana doktora.

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (17.3.2021, 7:36)
Ke každé operaci ( i když jsem byla třeba na ambulantním gyn. zákroku) vám dají papír, kde napíšete, koho kontaktovat a informovat o zdravotním stavu.
Když jsem pak byla na velké gyn.operaci tak stejně nikdo do nemocnice nevolal, proč taky v době mobilů? Prostě až jsem se probrala z narkozy, napsala jsem domů, že žiju.
Myslím, že obavy jsou zbytečné (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (14.3.2021, 23:08)
Za normálních okolností by takové informace získat neměli, pokud nebudou určeni jako osoby, které mohou být informované.
Pokud nebudou mít vysloveně zákaz, tak pak můžou získat informace jako osoby blízké v přpadech, kdy stav pacienta neumožňuje se k tomu vyjádřit. Pokud zákaz bude přímo vysloven a zaznamenán, tak můžou získat určité informace jen v případě, že by to mohlo mít dopad na jejich zdraví.
Ale realita je taková, že někde si s tím hlavu moc nelámou, takže možné je všechno.

ODPOVĚDĚT
Jaroslava D. (Járinkaa2) ID 329911, mimibazar.cz/jarinkaa2 (14.3.2021, 19:53)
Mám týden po operaci,také jsem musela uvádět koho informovat - smět mu podávat informace,byla tam i kolonka komu v žádném případě nepodávat informace.
A pro telefonické podávání jsem dostala kód,který volající pro získání informací musí sdělit.

Při příjmu může svůj požadavek zdůraznit.

Hádám,zřejmě jde o plastiku ,-)

ODPOVĚDĚT
Eva M. (LUPEPA) ID 24943, mimibazar.cz/lupepa (20.3.2021, 13:29)
Přidávám se, když jsem byla na velké gyn.operaci, musela jsem uvést koho informovat a dostala kód pro manžela, děti. Manžel byl nedávno v IKEMU a také dostal kód. Ležel pár dní na ARO a JIP, nezajímalo je jméno, jen chtěli vědět kéd a podle toho předali k jeho ošetřujícímu lékaři. Syn tam volal a zapomněl kód a měl smůlu. Později na normálním pokoji, už jsme si volali přes mobil, ale když jsem ctěla vědět podrobnosti od lékaře, bez kódu ani slovo.. (pst) (pst) (jazyk)

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (14.3.2021, 19:26)
Neměl by, pokud to nepovolí.
Tchýňku mám v nemocnici a musela povolit info podávat švagrové.
Na druhou stranu když tam volá, tak se jen představí a to info jí podala doktorka i bez nějakého "hesla" nebo tak něco...

ODPOVĚDĚT