Jak nejlépe polít čokoládou cukroví?
Máčíte? Poléváte? Mažete?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 18 komentářů
Žaneta Č. (Zazinka) ID 33128, mimibazar.cz/zazinka (4.9.2020, 18:10)
Čokoládu z Lidlu trochu Omegy rozehřeji ve vodní lázni. Polévám až když je cukroví namazané a slepené. Chytám za spodní a namočím vrchní díl. Mandle, nebo oříšky dávám hned aby zatvrdli s čokoládou a drželi.

ODPOVĚDĚT
hana d. (kankalinka) ID 274098 (1.9.2020, 9:39)
https://recepty.vareni.cz/cokoladova-poleva-z-pudinku/ (F)

ODPOVĚDĚT
Ilona J. (Akimka) ID 184419, mimibazar.cz/tauvec (1.9.2020, 6:37)
Polevu si dělám sama doma. Ve vodní lázní celý ztužený tuk omega, celé balení kakaa a čokoládu na vaření, klidně dvě.. Lžička másla a nebo sádla pro lesk.Sádlo je lepší..A když ji rozpustíte necháte zchladnout a tak třeba 5 x , tak je čím dál lesklejší. Přeleji do sklenice a potom ve vodní lázni rozpouštím kdy potřebuji. A kolečka nenamáčím. Natírám štětcem na malování,, KOupím v papírnictví štětec na vodovky a jedu a nebo také se dá polévat kávovou lžičkou.

ODPOVĚDĚT
Dobromila B. (Dobra) ID 49652 (31.8.2020, 22:19)
Tyto kolečka - nejdříve slepit, nechat ztuhnout, držet za horní kolečko, spodní kolečko namočit, převrátit a dát na podložku přidat mandli. Viz tady asi od druhé minuty: https://www.youtube.com/watch?v=_Seu7_85e_U

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (30.8.2020, 21:03)
Otočit namočit kolečka bez kremu pak mazat a slepit,košíčky naplnit nechat stuhnout otočit namočit nebo čajovou lžičkou polít (Y)

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (kasniza) ID 481751 (30.8.2020, 20:04)
Já si kupovala přímo v cukrárně jejich polevu, mívali ji v kelímkách, bílou i mléčnou. Ale jestli to dělá každá cukrárna, to nevím. (Y) (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (Abby21) ID 237421 (30.8.2020, 19:13)
Na košíčky nevím, jak by to šlo, ale zdobím čokoládou linecké a tam používám klasický menší štětec. Jde to krásně rozetřít a srovná se to do hladka, nebo tam jen maluju puntíky, čarky.... (F)

ODPOVĚDĚT
Dana D. (Dan.ka) ID 201849 (30.8.2020, 19:13)
Čokoládu na vaření (nejčastěji tu z Lidlu) rozpustím v kastrůlku ve vodě + přibližně deset deka 100% tuku, nedávám máslo. Kolečko namáčím, ozdobím a až po ztuhnutí čokolády přiklopím na to spodní kolečko (Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (31.8.2020, 9:05)
Díky a čím to kolečko držíte, aby nebylo celé popatlané?

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (30.8.2020, 19:56)
Tohle je fakt nejlepší - ale pak nevím co s tím 100% tukem +o( dáte tip? :-$

ODPOVĚDĚT
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (31.8.2020, 8:08)
Používám na odpalované těsto.

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (kasniza) ID 481751 (30.8.2020, 20:07)
Na smažení? :-D

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (30.8.2020, 20:12)
Na smažení mám domácí sádlo - tohle mi na smažení nechutná +o(

ODPOVĚDĚT
Dana D. (Dan.ka) ID 201849 (upraveno 20.7.2021, 12:10)
S tím zbylým tukem? *-)No, většinou ho spotřebuju, protože polévám čokoládou téměř všechno cukroví a když ne, tak ho přidám k oleji když smažím třeba řízky, nebo tak. Myslím, že i do nějakého cukroví se dává. (Y)

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (30.8.2020, 20:14)
Na smažení mám domácí sádlo, na smažení mi nechutná... asi budu muset kouknout na nějaké cukroví *-)

ODPOVĚDĚT
Dana D. (Dan.ka) ID 201849 (30.8.2020, 20:17)
Jasně, taky považuju sádlo za nejlepší. Já myslela jen přidat, aby se to nevyhodilo úplně. Tohle cukroví jsem teď objevila. https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0032/falesne-slehackove-podvodnice-85776-1920-1080.jpg
A mám dojem, že i nějaké těsto na štrůdl se dělá z toho tuku

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (31.8.2020, 8:26)
Děkuji za tip, no, co vánoc ještě daleko... jak začne Hera VS máslo tak přidám ještě omegu :-D třeba má někdo nějaký super recept, co neznáme :^)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (30.8.2020, 17:27)
Vím, že je ještě brzo, ale potřebuju poradit jak nejlépe ozdobit čokoládou cukroví a hlavně košíčky. Dříve jsem to dělala čokoládovými kaštany, ale přijde mi, že mají nějaké jiné složení, tak dobře se nerozpustí a ať do nich přidám cokoliv, prostě to není ono, poleva není hladká, rychle tuhne nebo zas moc stéká. Zkušela jsem máčet, ale pak mi poleva většinou steče někde po straně nebo rozpouští náplň nebo polévat lžičkou a pak zase není úplně rovná. Jak to děláte vy a jakou polevu používáte? Díky předem za rady.

ODPOVĚDĚT