Jak obalujete řízek?
Nedávno jsme si dali na výletě kuřecí řízečky - byly luxusně křupavé. Máte nějaký trik, jak na to? Obalovat v drcených lupínkách?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Lucie B. (Leeroo) ID 597059 (9.8.2020, 18:16)
Pokud chcete křupavé zkuste si koupit Panko strouhanku. Mají v exotických koutcích Tesco, Globus atp.

ODPOVĚDĚT
Šárka R. (dragonka) ID 291117 (7.8.2020, 21:17)
Klasický trojobal, akorát do vajíček dám plnotučné mléko a pak jsou za tepla křupavé (zajic)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (4.8.2020, 13:47)
Já kuřecí maso nakládám do jogurtu/kysané smetany + koření, sůl, česnek + vejce.
Ty to řízečky obaluji ihned ve strouhance a smažím. Po usmažení jsou vždy křupavé. Ale jak stojí delší dobu, tak vlhnou. Používám tedy strouhanku, kterou si sama melu.

Ale musím říct, že teď jsem strouhanku musela koupit v Kauflandu. A řízečky z ní byly neskutečně křupavé!! Budu se muset podívat na obal, zda tato strouhanka není nějak "upravena".

ODPOVĚDĚT
Jana S. (českolipačka) ID 559236 (4.8.2020, 20:34)
kupovaná v super hyper marketech je tovární výroba a pečou kvůli té strouhance těsto, které pak zpracovávají na tu strouhanku. U malých pekařů je pak semleto vše co zbyde včetně chleba...

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (5.8.2020, 10:45)
teda, to jsem nevěděla. Právě jsem si říkala, že je taková křupavá.

ODPOVĚDĚT
Martina Boháčková (Křinec) ID 213554 (9.8.2020, 15:11)
Já tedy pracuji v malé pekárně a u nás se do strouhanky chleba nepridava,pouze bílé pečivo do strouhanky..ostatni pečivo,tmave a chleba se prodávají jako staré pečivo, třeba pro zvířata.. takže to tak nefunguje všude.. (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Lu_Imzadi) ID 555208 (4.8.2020, 12:21)
Přidávám se ke komentářům podemnou - naši dělají klasický trojobal a z friťáku jsou (čerstvé) krásně křupavé.

ODPOVĚDĚT
Dita Kalinová (DitaKal) ID 82524, mimibazar.cz/ditakal (4.8.2020, 7:57)
Teď jsem dělala krůtí v troubě a obalovala jsem v drcených kukuřičných lupínkách a křupaly (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (3.8.2020, 21:24)
Já řízky obaluju v hrašce. Ale křupavé jsou z friťáku a okamžitě servírované - jakmile trochu zchadnou, tak strouhanka zvlhne a už nekřupou. V hrašce vydrží křupavé déle.

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (4.8.2020, 9:28)
Mohu se zeptat na postup? Jen vejce a hraška nebo z vejce a hrašky děláte těstíčko? A smažíte na pánvi nebo i v troubě?

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (4.8.2020, 15:38)
Hraška na obalování, dle návodu pouze naředěná vodou na těstíčko, chce to smažit ve vyšší vrstvě oleje, čili než pánev je lepší použít užší vyšší hrnec - kvůli nižší spotřebě oleje a menšímu znečištění sporáku.

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (4.8.2020, 16:06)
Děkuji.

ODPOVĚDĚT
Dana K. (Danakes) ID 41410, mimibazar.cz/danakes (3.8.2020, 21:02)
Řekla bych, že jsou křupavější, když jsou dělané ve friťáku. ,-)tak to dělají moji rodiče, já klasiku na pánvi a křupavé je m oc tedy nemám. *-)

ODPOVĚDĚT