Náhražka cukru do pečení
Kde a jakou náhražku cukru bez pachuti kupujete na pečení moučníků a cukroví? Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
S B. (kontrola3) ID 200465, mimibazar.cz/0 (2.10.2018, 22:03)
Pak je ještě výborný Erythritol - kilo za cca 219Kč. https://www.zdravycukr.cz/co-je-zdravy-cukr-1/ - Erythrit (erythritol) je přírodní náhrada cukru s nulovým glykemickým indexem, neobsahuje kalorie, nezvyšuje hladinu cukru v krvi ani inzulínu. Vhodné do diety.

ODPOVĚDĚT
Dana K. (Danusinka) ID 47210 (2.10.2018, 14:33)
Březový cukr (F)

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Petra1874) ID 156344, mimibazar.cz/petra1874 (2.10.2018, 8:08)
Čekankový sirup, koupíte ve zdravé výživě nebo v drogeriích (DM, Rossmann) (F)

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (3.10.2018, 9:05)
Obsahuje karamel, což je ohřátý bílý cukr.
Na slazení je nejlepší Xylitol z břízy nebo kapky stevie s příchutí maliny, sušené ovoce, čerstvé ovoce, datle, kokosový cukr z květů, med, javorový sirup, rýžový slad, melasa.

ODPOVĚDĚT
Petra S. (Petra1874) ID 156344, mimibazar.cz/petra1874 (3.10.2018, 10:34)
Vzhledem ke složení sirupu: extrakt z kořene čekanky (min. 98%), zvlhčující látka glycerol, karamel, sukralóza (0,01%) bych se karamelu nebála :) Pro diabetiky je určitě vhodný, stejně tak jako xylitol nebo stévie. Ovoce, sušené ovoce, datle již obsahují hodně fruktózy, tedy ovocného cukru.

ODPOVĚDĚT
Magda S. (Magdik) ID 7180, mimibazar.cz/magdik (2.10.2018, 9:00)
taky tak, čekankový, nejen na pečení. Je jediný, který nám diabetoložka schválila, kromě stevie, která manželovi nechutná. Všechny ostatní nemůže.

ODPOVĚDĚT
Jana R. (Jaňulka87) ID 207477 (1.10.2018, 20:26)
Kokosový cukr je výborný (Y)
Nepoužívám to teda jako náhražku při pečení, ale dávám si ho do cappuccina a sladí velmi dobře, bez pachuti (F)

ODPOVĚDĚT
S B. (kontrola3) ID 200465, mimibazar.cz/0 (1.10.2018, 20:06)
Vynikající je xylitol - březový cukr - https://cs.wikipedia.org/wiki/Xylitol - ale je tedy docela drahý. 209Kč/ kilo. Pozor, pro zvířata je toxický. Přidávám do jídel a i jsem z něj pekla, nejde v jídle rozlišit od řepkového cukru. Nemá ten nepříjemný ocas, jako stévie.

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (1.10.2018, 20:05)
peču s glukopurem, ale nevím, zda je dia

ODPOVĚDĚT