krém z mascarpone
Chtěla bych udělat do dortu krém mascarpone + šlehačka mám dávat nějaký ztužovač? nemám s tím zkušenosti, děkuji za rady a postřehy
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Helena H. (EllieH) ID 114587, mimibazar.cz/ellieh (29.8.2018, 13:03)
Dělala jsem několikrát a stačí jen Mascarpone vyšlehat se smetanou. Je to husté dost.

ODPOVĚDĚT
Romana D. (Roměna) ID 36055 (22.8.2018, 20:32)
děkuji, a děláte také v poměru 1:1?

ODPOVĚDĚT
Majka V. (Mája V.) ID 25664 (23.8.2018, 17:48)
Většinou potřebuji krém z více dávek a to pak dávám třeba jen dva smetafixy na tři mascarpone, prostě tak nějak pocitově. Ale v receptu, který mám z netu je to 1 mascarpone : 1 kelímek šlehačky : 1 Smetafix a cukr podle chuti (F)

ODPOVĚDĚT
Majka V. (Mája V.) ID 25664 (22.8.2018, 20:13)
Smetafix tam přidávám jen, když dělám potahovaný dort a má někde delší dobu stát. Pro jistotu ,-) (F)

ODPOVĚDĚT
Šárka K. (SarinaK) ID 85772 (22.8.2018, 19:54)
já nedávám a dělám už v podstatě jen tento krém. Jen když dělám jako cheesecake, přidávám trochu želatiny.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (22.8.2018, 19:46)
Nikdy ztužovač do tohoto krému nedávám - mascarpone je husté ,krém je pěkně hutný a moc lahodný .

ODPOVĚDĚT