| Blanka S. (blanie) ID 79978, mimibazar.cz/blanie (31.3.2018, 14:57) |
Receptík by nebyl?
ODPOVĚDĚT |
| | Hana B. (hanulina77) ID 44619, mimibazar.cz/hanulina77 (31.3.2018, 15:08) |
Určite 360 ml vody, 120g tmavé žitné chlebové mouky, 450g hladké mouky, lžička octu, lžička kmínu, 2 lžičky soli, lžička sušených kvasnic nebo půlku kostky, dvě hrsti ořechů (nebo smažené cibulky, nebo škvarků, nebo jakýchkoliv semínek)..... Vše dát do pekárny, v pořadí tekuté , potom suché, nechá uhnětat a vykynout. Po vykynutí vytvořit bochánek nebo šišku a na pomoučněném vále a nechat na plechu asi hodinu kynout. Mezi tím si roztopit troubu , my máme horkovzduch na 220st a do trouby vložit kastrůlek s vodou. Těsně před vložením ho na povrchu trošku naříznout a pect při 220st. 10minut, potom snížit teplotu na 140st. Peče se ještě 30 minut, po upečení dát na mřížku vychladnout.Jo těsto by mělo být hustší konzistenci, aby drželo tvar.
ODPOVĚDĚT |