Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (9.6.2017, 20:56) |
Taky bych dělala, ale nevím čím to je, vždycky mi chytí plíseň. A vždycky jen jahodový, co dělám špatně?
ODPOVĚDĚT |
| | Alena P. (krišon) ID 231624 (10.6.2017, 9:46) |
Konzervační přípravek od dr. Oetkera ....je určený na zavařeniny, čalamády apod. Dělám džem z rybízu, angreštu, meruněk, broskví... bez přípravku, ale z ostružin taky chytá plíseň, takže ten jedině s přípravkem ... minulý týden byl v Kaufu v akci, stojí pár korun ....
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla Košťáková (kostak) ID 487945, mimibazar.cz/kostak (9.6.2017, 22:13) |
Katko, jak píše Naďa, chce to hodně vypařené sklenice . Tak mě napadla asi hloupá otázka, zda po uzavření sklenice obracíte na 5 minut dnem vzhůru
ODPOVĚDĚT |
| | Nada B. (Nadys) ID 192716 (9.6.2017, 22:05) |
dávám nahoru marmelády ještě než zavřu víčko malou lžičku rumu nebo slivovice. Nikdy mi od té doby nezplesnivěla ani jedna. V marmeládě to cítit není... jinak nalévám a zavírám horké , do vypařených a v mikrovlnce zahřátých suchých skleniček. ta jahodová je choulostivá , stačí nějaká malá nečistota atd.
ODPOVĚDĚT |
| | Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (10.6.2017, 10:21) |
Děkuji, určitě vyzkouším. Jahodovou mám nejradši a nad domácí není. Všechny ostatní se vedou a tuhle jsem po neúspěších už radši ani nezkoušela.
ODPOVĚDĚT |