| Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (4.4.2017, 20:53) |
Taky nemám pekárnu ani ošatku, peču každou sobotu, zadělávám v pátek, chleba kyne celou noc. Recept jsem našla tady a postupně vychytala, který nám nejvíce chutná. Kupuji v Lidlu špaldouvou chlebovou mouku (ten světle hnědý obal) a celozrnnou špaldu, taky lidl, tmavě hnědý obal. 3 hrnečky cca 200-250 ml chlebové mouky 1 hrneček celozrnné m. 1 lžička suš droždí 2 lžičky soli 1 lžička kmínu 2 hrnky vody Podle chuti semínka, vločky, dovnitř i nahoru posypat. Jen řádně zamíchat, žádné velké hnětení, přikrýt a nechat kynou 12-18 hodin. Ráno těsto přetočím, nechám znovu nakynout. V troubě je třeba 30 min. před pečením na 220st. předehřát pekáč s víkem!!!!!, nahřátý vyndat, dno posypat moukou, vyklopit těsto z misky. Protže těsto lepí, tento způsob jsem si upravila podle sebe, protože lepení a tvarování na vále mě nebavilo a bochník vyběhne tak jako tak. Přiklopit, péci přik
ODPOVĚDĚT |
| Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (4.4.2017, 21:53) |
také tento peču a je to zaím opravdu nejchutněší co jsme vyzkoušeli
ODPOVĚDĚT |