Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (21.12.2016, 21:24) |
a proč by se mělo otevřením zkazit? Tedy pokud nevyteklo do vody... Karamelizace je prostě proces, kdy se cukr zařeje na určitou teplotu. A je jedno, jestli byl v plechovce, nebo na pánvi, nebo ve vodní lázni bez víčka.
ODPOVĚDĚT |
| | Lucie Š. (Lua) ID 5573 (21.12.2016, 22:18) |
zkazit určitě ne. Šlo mi o to, zda to bude chuťově stejné, když se to vlastně jenom jakoby ohřívalo ve vodní lázni
ODPOVĚDĚT |
| | Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (21.12.2016, 22:09) |
V té plechovce je vyšší tlak, tudíž vyšší bod varu - jako v papiňáku. Takže když se otevře, nedosáhne obsah takové teploty, jako v uzavřené plechovce. Nevím, jestli zkaramelizuje později nebo vůbec, možná se "zdrcne" tím, jak se více odpařovalo... Ale stejné jako v uzavřené plechovce to stoprocentně nebude.
ODPOVĚDĚT |