salko
Chtěla jsem dělat marlenkové kuličky.Manža měl salko uvařit,přesně jsem mu napsala co a jak.No a když jsem přišla domů,tak salko sice vařil,ale otevřel ho.Prý se bál,že to bouchne :-).Můžu ho použít nebo raději koupit nové a uvařit?Díky moc
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (23.12.2016, 0:41)
No nemyslím, že by zkaramelizovalo tak, jako zavřené. Udělejte to sama. Je mnohem lepší než karamelové, které se dá koupit.

ODPOVĚDĚT
Lada V. (LadaVac) ID 30183, mimibazar.cz/ladavac (22.12.2016, 9:22)
kupuji rovnou karamelizované,dělají i čokoládové,je to bez práce

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (21.12.2016, 21:55)
Chlapi jsou stejně super..já pověřila toho svýho jediným úkolem..koupit pro tchána kalendář..dnes přišel..stál 1300,- :-o :-o ,-)

ODPOVĚDĚT
Michala F. (misuuu5) ID 8296, mimibazar.cz/misuuu5 (21.12.2016, 22:10)
Ten bych chtela vidět ,-) (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (21.12.2016, 22:21)
tak ten bych chtěla taky vidět :-), to bude určitě nějaká spešl limitovaná edice od nějakého hodně známého člověka ,-) :-D

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (21.12.2016, 21:24)
a proč by se mělo otevřením zkazit? Tedy pokud nevyteklo do vody...

Karamelizace je prostě proces, kdy se cukr zařeje na určitou teplotu. A je jedno, jestli byl v plechovce, nebo na pánvi, nebo ve vodní lázni bez víčka.

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (21.12.2016, 22:18)
zkazit určitě ne. Šlo mi o to, zda to bude chuťově stejné, když se to vlastně jenom jakoby ohřívalo ve vodní lázni :-)

ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (21.12.2016, 22:09)
V té plechovce je vyšší tlak, tudíž vyšší bod varu - jako v papiňáku. Takže když se otevře, nedosáhne obsah takové teploty, jako v uzavřené plechovce.
Nevím, jestli zkaramelizuje později nebo vůbec, možná se "zdrcne" tím, jak se více odpařovalo... Ale stejné jako v uzavřené plechovce to stoprocentně nebude.

ODPOVĚDĚT
Zdenka R. (babule53) ID 349815 (21.12.2016, 21:17)
Nevím - ale myslím si ,že kond. mléko zkaramelizuje ,i když se vaří otevřené . Možná to bude trvat déle . Každopádně bych ho nevyhazovala ,i za předpokladu ,že nezkaramelizuje a upotřebovala bych ho ,na jiný krém . (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (21.12.2016, 22:19)
nezkaramelizovalo, využiju ho jinde - to není problém a zítra koupím nové a udělám si sama :-D

ODPOVĚDĚT
S B. (kontrola3) ID 200465, mimibazar.cz/0 (21.12.2016, 23:05)
Kupte si rovnou karamelové a máte to vyřešené (Y)

ODPOVĚDĚT