stěhování
Dobrý den, jak jste zvládly se přestěhovat? viz koment
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Vera N. (Vera N) ID 136348 (7.12.2016, 9:59)
Asi je to o povaze. Mě ostatní maminky ani kamarádky nikdy nechyběly.

ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (arantxa) ID 59108 (6.12.2016, 21:27)
Při minulé mateřské jsem se seznámila s jednou maminkou na . Chodily jsme spolu na procházky a na pískoviště. Bylo to fajn. Jenže po nástupu do práce jsme se přestaly stýkat. Já chodila do práce odpoledne a ona ráno. Teď na druhé mateřské žádnou "kamarádku" nemám. Občas prohodím pár slov na pískovišti nebo na cvičení,kam chodíme. Většinou k seznamení není moc příležitostí. Jsem hrozně ráda, že dvakrát do týdne chodím do jazykovky a dostanu se mezi normální lidi.

ODPOVĚDĚT
Michaela F. (mišus) ID 81147 (6.12.2016, 11:12)
Já se nikam nestěhovala, ale byla jsem na tom skoro stejně. Všechny mé kamarádky měly už větší děti, žádná nebyla na mateřské. Tak jsem si musela vyrobit kamarádku sama ,-) ,-) ,-) ,-) ,-). Potkávala jsem jednu holku (s kočárkem) pravidelně při procházce v parku. Jednou jsem jí pozdravila, podruhé jsem jí pozdravila ....... a už to jelo. Už je to 11 let. Pravidelně se navštěvujeme a naše děti jsou kamarádi. Jsem strašně ráda, že ji mám a jsem strašně ráda, že jsme se tenkrát takhle donutila někoho oslovit.
Až bude malá větší tak začnete chodit do nějakého mateřského centra a uvidíte, že tam nějaké kamarádky časem najdete. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Šárka Š. (sarinkab96) ID 372049 (6.12.2016, 10:39)
Dobrý den, měla jsem podobně po narození dcery nově na vesnici a nikoho jsem neznala tady teda ani nikdo nebyl, manžel odjel do práce a krom jedněch sousedů seniorů tady nikde nikdo jen les, psi /nemáme obchod ani chodníky/....já si teda vystačila sama, když byla jen miminko, pořád někde venku na procházkách, později se dole v městečku otevřel mateřský klub, tak jsem párkrát zašla a ejhle, tolik lidí jsem poznala (a to jsem s tou návštěvou dlouho otálela, úplně to není můj šálek kávy), i díky nim jsem se seznámila pak s lidmi z vesnice. Teď s dvouměsíčním synem je to jiné, hrozně lidí se sem přistěhovalo a je tady spousta dětí.....ale říkám, mně pomohlo to zařízení a vlastně jak jsme i jezdili plavat

ODPOVĚDĚT
Lenka J. (lenicka.j) ID 442338 (6.12.2016, 10:42)
Plavat taky začneme, ale ještě musíme chvíli počkat až jí bude 6měs. Taky chodím každý den na procházky, malá je hodňoučká takže doma vše stíhám,ale přece jen občas potřebuju s někým si promluvit. A "staré" kamarádky taky pořád nemají čas, mají své rodiny, své starosti.

ODPOVĚDĚT
Lenka J. (lenicka.j) ID 442338 (6.12.2016, 10:18)
Máme 3měs. mimi a před 2měs. jsem se přestěhovala za přítelem 120km daleko os své rodiny a všech svých kamarádů. Tady nikoho neznám, když pozdravím ostatní maminy tak většinou ani neodpoví a dělají že mě nevidí. Sice tady znám 3maminy, ale jejich děti už chodí do školky (školy), oni do práce, tudíž logicky nemají čas a o víkendech jsou se svojí rodinou. A tak tu sedím jak kůl v plotě a nemám s kým promluvit a už jsem z toho na nervy. Přítel je od rána do večera v práci. Jak jste to zvládaly vy, dá se to nějak???? Děkuji

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (6.12.2016, 11:39)
Měla jsem to taky tak a zlepšilo se to, až jsem šla do práce, tam jsem si našla známé a kamarádky. Na mateřské jsem se stýkala většinou jen se sousedkami v paneláku, ale to bylo o ničem, jen občas drbárna venku na lavičce u pískoviště před domem.

ODPOVĚDĚT