Prosim kolik dětí max muze byt ve dvoutridce
mame spojenou 3+4+5 tridu, protoze bylo hodne prvnacku a druhacku ty maji sve tridy
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Anna S. (Andul) ID 2120 (2.9.2016, 17:27)
u nás spojené 2-3, 4-5 třída prvňáci jsou samostatně. naše jsou děti v pohodě, ale kamarádka musela ve třetí dát syna do jiné školy se samostatnými třídami, nebyl schopný se soustředit a "lapal" i učivo probírané jiným ročníkem..o samostatné práci už ani nemluvím

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (2.9.2016, 21:14)
tady byly vzdy 1+2 a 3+4+5 ale bylo malo deti, dcerka je z peti prvnacku... ale ted se kolem zacalo stavet a stehujou se sem. To same resim se skolkou, druha dcerka je cervnova tzn. ze by mela jit do tridy s predskolakama ale protoze max ve tride je 15 tak zustalo pet deti v nizsi tride, protoze se proste do predskolaku nevesly vekove...

ODPOVĚDĚT
Šárka W. (šarik3) ID 165278 (2.9.2016, 18:53)
Jak by jste mluvila i o mém nejstarším synovi. Taky jsme ho museli dát do větší městské školy a byl klid. (Y) Další děti jsem už pro jistotu do dvojtřídky nedala. (L)

ODPOVĚDĚT
Štěpánka M. (Oša) ID 17416, mimibazar.cz/osa (2.9.2016, 13:03)
Nevím jaké jsou limity, ale u nás to tak bylo loni a sešlo se tak v jedné třídě se třemi ročníky 25 dětí celkem. Nevím jak ostatní děti, ale syn v ní byl jako čtvrťák a problém s tím neměl. Společné měli vlastně jen méně důležité předměty - výtvarku, hudebku apod., na předměty s výkladem byli rozdělení, takže jich bylo méně nebo byl ročník úplně sám. Např. když měl syn matematiku nebo češtinu, měly ostatní ročníky jiné předměty s jinými učiteli a nebyly s nimi ve třídě, takže jich bylo ve třídě jen 6 dětí a učitelka se jim tak věnovala mnohem víc než kdyby byli v klasické třídě (ostatní měli tělocvik, angličtinu...).

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (2.9.2016, 13:17)
dcerka je ve treti tride (celkem 8 deti) ma lexickou dyskalkulii a dysortografii, bez domaci pripravy ani ranu :(
dnes jsem si vytiskla rozvrh a vsechny predmety CJ, AJ, M az na Vlastivedu - treti trida ma cteni a Prirodovedu - treti trida Prvouka maji spolecne...
s pristupem pani ucitelky, ktera si jede svym templem ... co stihnou deti to stihnou ... to nemame sanci dat :(

ODPOVĚDĚT
Štěpánka M. (Oša) ID 17416, mimibazar.cz/osa (2.9.2016, 13:43)
(F) To mě mrzí. Já byla první rok co byli takhle společně dost vystrašená, že to nemůžou zvládat a šla jsem hned za ředitelkou aby mi to více vysvětlila. Dlouze jsme si o tom povídaly, vysvětlila mi jak má vymyšlenou organizaci, aby i v hodinách, kdy je má společně zvládli učivo probrat. Ještě proběhly nějaké malé úpravy rozvrhu a nakonec to bylo úplně v pohodě a látku měli probranou v předstihu a pak i dost času na opakování.
Pokud Vám ten systém nebude vyhovovat, tak bude bohužel asi jediným řešením přestoupit na nějakou vhodnější školu. Jeden klučina od nás nakonec dojíždí až do Berouna, spojené třídy mu nevyhovovaly, s učením se trápil a v Berouně je z něj najednou jedničkář.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (2.9.2016, 12:17)
Malotřídky tuším nemají žádný speciální režim, takže by pro ně měla platit stejná legislativa, jako pro klasické třídy - nedá se na to ale odpovědět úplně jednoduše. Obecně je maximální počet žáků je 30, přičemž ten počet se snižuje, pokud je ve třídě integrovaný nějaký žák s podpůrným opatřením (a ještě to závisí na stupni a taky druhu postižení). Dále pak zřizovatel školy může povolit výjimku z nejvyššího počtu dětí až o 4 děti.

ODPOVĚDĚT